Elliks Herkese merhabalar.Gebeliğimin 10ncu haftasındayım şimdiye kadar kullandığım tek ilaç elevit(folik asit).Dün aile hekimimden kan sonuçlarımı aldıktan sonra aile hekimimde bana gyno ferro sanol verdi.Bu güne kadar bir kez dahi çok şükür mide bulantım,kusmam yoktu ama sanolu dün içtim mide ağrısı yaptı bugün içtim kusma yaptı.Kullanıp benim gibi yan etki gören var mi ?
Mom092 Elliks aynen banada yan etki yapti o ilac kan kustm resmen doktorum biraktirdi baska bi ilaç verdi
sntn Elliks o ilacı ben daha öncesinde kullanıyordum kan düşüklüğü sebebiyle mide ağrısı yapıyor özellikle aç karna içtiğinde aç karna için diyorlar ama eğer çok aprı ve bulantı yapıyorsa biraz bir şeyler yedikten sonra içebilirsin
Naren1 Elliks ben tok karnına ve portakal suyu ile içiyorum aç karnına bu ilaç dokunuyor malesef kan değerlerim düşüktü doktora söyleyip üç aydır bu sekilde içiyorum ve çok şükür kan değerlerim yükseldi
KadriyeSaglam Elliks iki gün üst üste ishal kusma ve tansiyon düşüklüğü yaptığı için hastanelik oldum😭 Bugün doktorum ilacı değiştirdi
Elliks Mom092 sabahtan beri içim dışıma çıktı.Lavobaya bile yetişemedim o kadar şiddetliydi bende bugün itibari ile içmeyi düşünmüyorum pazartesi doktor kontrolüm var başka ilaç versin
Mom092 Elliks aynen canim boşver doktoruna soyle degissin belli sndee de yan etki yapmış kullanamazsin öyle
Edsn Ben o ilacı bir kez açken içtim bulantı,kusma ,ateş ,ishal ölüyorum zannettim ama yemekten 2 saat sonra da içilebiliyor o zaman içtiğinizde mideniz boş olmadığı için pek yan etkisi olmuyor
Elliks Edsn Edsn ben nefessiz kaldım eşimi nasıl aradığımı hatırlamıyorum bile o kadar korktum ki.Elim ayağım titremeye başladı ayağa kalksam bayılacak şekildeydim
Elliks Naren1 internette bende okudum çay kahve ile tüketmeyin portakal suyu ile tüketin yazıyordu elimini oluyormus ama bilmediğimiz için işte ben kahvaltıdan 1 saat önce içtim.Aile hekimim öyle söyledi diye bizde onlar ne derse uygulamaya çalışıyoruz 🤦♀️
sntn Elliks ben söylemiştim doktoruma çok kötü oluyorsan tok karna iç bir şey olmaz demişti yada mide koruyucu kullan demişti (o zaman gebe değildim sen yine de doktoruna danış bence )
Naren1 Elliks aman canım bazen dediklerini iyi araştırmak lazım onlarda insan. hiç bilmediğim bir fitil yazmış doktorum eczaneci üzerine suya katıp içiceksin dedi iki kere sordum suyamı katıcam dedim ben eczaneciyim benden iyimi biliceksin dedi azarladı. Evegeldim prospektüs okurum hep makatdan alıncak fitil hemen eczaneye gittim aa yanlış olmuş içmedin dimi diyo hadi kendimi geçtim gebeğim ölebilirdik Allahım esirgedi. Diyeceğim o ki bazen kendimiz araştırıp okuyup kendi tedavimızı bulabiliriz doktorlara sağlık calısanlarına her zaman saygım var oda ayrı tabi