Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Hamileliğimi ilk Öğrendiğim günden beri Happymom üyesiyim ve sayısız doğum hikayesi okudum burada . Ama böyle bir post Açma gibi hiçbir zaman planım olmamıştı. Çünkü ben hep kesinlikle sezeryan olacağım normal doğum yapamam, bağırmaya bile utanırım diyordum 🙈😂 gelelim sürecin nasıl ilerlediğine ve normal doğumdan bu denli korkarken nasıl karar verdiğime 🤗 rahat geçirilen hamilelik dönemi sonrası 37+3 te gittiğim kontrolümde Dr “bebeğin normal doğum için uygun olduğunU çatı muayeneni de yapalım uygunsa kesinlikle normal doğum yapman daha sağlıklı “olacağını söylediğinde “hocam beni öldürün daha iyi ben kesinlikle normal yapamam Bağırmaya bile korkarım” dediğimi çok iyi hatırlıyorum 😬 Dr umda kabul edince 38+3 te yani 09.09.2020 tarihi için sezeryan günü belirleyip hastaneden ayrıldım🤗 çatı muayenesini de yaptırmadım 😬 derken sezeryana 1 gün kala yani 08.09.2020 tarihinde Dr umun sosyal medya hesabında bir paylaşımını gördüm: normal doğum yapan bir anne doğumhaneden yürüyerek çıkıyordu. Bu beni çok etkiledi. Çünkü sezeryan yaptıran çevremin hepsi pişman hepsi en az 1-2 hafta yanındakine muhtaçsın eğilip kalkamıyorsun bebeğinle bir başkasının yardımı olmadan ilgilenemiyorsun şeklindeki söylemlerini duyuyordum. Benimde pandemiden dolayı Yanımda eşimden başka kimse yok. Yardım edenim sadece o( Allah bin kere razı olsun canım kocamdan😍) neyse o paylaşımı görünce kendi kendime “kader sende yapabilirsin sonrasında çekeceğin acıyı bir kaç saate Çek ama doğum olduktan sonra sende bu şekilde doğumhaneden yürüyerek çık ve bebeğinle kendin ilgilen” dedim ve yıllardır kararlı olduğum sezeryan doğum fikrinden vazgeçtim😬 hemen Dr umu aradım durumu anlattım ve o da çok sevinip hemen gel pelvik muayeneni yapalım uygunsa normali bekleyelim dedi. Gittim muayenem yapıldı açıklık 1 cm filan dı. Rahim daha yukarıdaydı. Dr doğum yapmamın iki hafta süreceğini, haftaya yine kontrole gitmemi söyledi. Bekleme kararı alıp hastaneden ayrıldım. Fakat o gün eve geldikten 2-3 saat sonra nişanım geldi. Yalnız ne su ne sancı😬 aradan tam 1 hafta geçti ve ben geçtiğimiz salı yine kontrole gittim. Dr yine çatı muayenesi yaptı açıklık 2 cm olmuş ancak rahim hala yukarıda birde nst de görelim dedi. Nst ye girdim o da ne😶 sancılar 100 lerde çıkıyor. Ama ben hafif bir bel ve karın ağrısından başka Birşey hissetmiyorum😬 Benim için hissettiğim o ağrı evde temizlik yaptığımda oluşan ağrıdan farksızdı. Dr nst sonucunu görünce çok şaşırdı☺️ Nasıl hissetmiyorsun diye 😂Sancıların bu Şekilde devam ederse bu gece doğum olur dedi 🙈 saat 11:30 gibi beklemem için eve gönderdi. Tabi ben eve geldikten sonra sadece kahvaltı yaparken oturdum. Sürekli ayaktaydım evi topladım duş aldım hastaneye götüreceğim ikramlıkları hazırladım. Tabi bu arada sancılarım hafif artmaya devam etti derken saat 15:00 da içimde birşeyin Patladığını hissettim ve ani bir su akışı oldu. Ama bu çok abartılacak düzeyde değildi. Bu saatten sonra tuvalet sıklığım , sancı sıklığım ve şiddeti giderek artmaya başladı. Ben sancılarımı hep ayakta karşıladım pilates topunda hareketler yapıp sıcak su torbası uyguladım. Saat 15:40 olduğunda sancılarım 5 dk da bir gelmeye başlamıştı ve eşimi arayıp işten gelmesini söyledim. Eşimin işten gelip beni hastaneye götürmesi derken saat 17:00 olmuştu. Hastaneye ulaştığımda Dr um hemen odama gelip yeniden muayene etti ve sabah ki 2 cm ilk açıklık 8 cm olmuştu🙈 ama bu arada sancılarım tabiki artık dayanılması güç bir hal almıştı. Beni hemen hazırlayıp doğumhaneye aldılar ve saat 17:33 te fındık burunlu kızım kucağımdaydı 🧸 Dr beni gece beklerken ben 5 saat sonra ona sürpriz yaptım 😬 ve Dr un paylaşımında görüpte etkilendiğim o anne gibi bende doğumhaneden yürüyerek çıktım ve İlk andan itibaren bebeğimle tek başıma ilgilenebiliyorum🐣 Evet kesinlikle kolay değil ama süreci iyi yönettiğinizde süre kısalıyor ve daha az ağrı hissediyorsunuz. Umarım benim hikayemde benim gibi normal doğumdan ölümüne korkan diğer annelere güç verir ve sırf korku yüzünden sezeryanda kararlı olan anneleri bir kez daha düşünmeye yönlendirir😉 şimdi melek kızımla ilgilenme vakti 🥰 fırsat buldukça sorusu olan annelerimizin sorularını cevaplayabilirim🐣 şimdiden güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 🌸 rabbim tüm annelerimizin ve evlatlarımızın yardımcısı olsun🐣🙏