Ayarlasam denk getiremeyeceğim bir tarihte, Zafer Bayramı’nda bende doğurdum 😍
40.haftamizi henüz yeni doldurmuş Pazar sabahı 40+1 olmuştuk. Son bir kaç gündür ara sıra gelen minik sancılar vardı ama ben eşim uzakta olduğu için doğuma yetişmesini istiyodum ve daha doğurmaya da niyetli değildim 😊 30 Ağustos günü sabah 7 buçukta adet sancısı gibi bir sancı girdi sol kasığıma. Bu tarafa fazla yattım heralde dedim ve sağıma döndüm. Kısa süreli bir rahatlamadan sonra bu sefer sağıma girdi aynı ağrı. İki tarafta ağrımaya başladı , ne yaptıysam iyi gelmedi bende kalktım. Birde ne göreyim nişan dedikleri şey bu galibaa 😳 biraz ortalıkta ne yapacağım şimdi diye düşünüp dolanıp durdum. Sonra kayinvalidemi uyandırdım. O kahvaltı hazırlarken bende duşa girmek istedim. Zira iki gün önce ki kontrolde hala bebeğim kanala inmemisti ve kafa çapı 10 cm çıkmıştı. Doktorum sezeryan olabilir , normal çok zorlar demişti. Son dakika duş bı ise yaramazdi tabi. Çıktım ve kahvaltı mi yaptım. Sancılar 20-25 dk da bir geliyor 1 dakika falan canımı yakıp geçiyordu. Doktorumu arayıp haber verdim. Saat 12 ye kadar takip etmemi ve onu haberdar etmemi istedi. Zaten bebek iriydi sezeryan olucak büyük ihtimal dedi. Ben bu sırada çantamda ki eksikleri tamamladım. Saçlarımı yaptım 😊 giyindim. Bu arada sancılarım 15 dk da bire düşmüş ama normal adet sancısı gibi olmaya başlamıştı. Doktoruma haber verdim. Hastaneye gecmemi istedi, kendide yola çıktığını söyledi. Hastaneye gittiğimde nst bağlandı ve muayene sonucu 1 cm açıklık var dendi. Ben normal doğacak diye sevinirken doktorum geldiğinde bebeğimin daha kanala inmedigini öğrendim. Beklenebilirmiydi, kanala inermiydi bilmiyorum ama doktorum sezaryen kararı verdi. Risk alamayiz çok uzun ve yorucu bir doğum olur dedi. Ve sezaryene alınmak üzere ameliyathaneye yola çıktık. Eşimi maalesef beklemedi kızım. Hoş 17 Eylül oldu hala gelemedi eşim yanımıza 😔 Görüntülü konuştuk ben sedyeyle götürülürken. İkimizde ağladık 😓 Ameliyathanede masaya aldılar ve anestezi doktoru spinal anestezi için yapmam gerekenleri söyledi. Elimde olmadan kastım kendimi iğneyi bir kaç kez sokup çıkardı belime. Çok canım yanmıştı ama en son hemşire güzel şeylerden bahsetti birazdan bebeğini kucağına alacaksın diyerek beni tuttu ve rahatlattı. O sırada iğneyi yapmış doktor. Daha sonra yatırdılar ve önümü kapattılar. Uyusmaya başlamıştım. Sonda taktılar o sirada. Doktorum geldi ve başladı ameliyat. Anestezi doktorum tam bir abi gibiydi benimle konuştu bu sırada ve hep başımdaydi aci hissedersem uyutacagini söyledi. Eşimi, kızımın adının ne olacağını, mesleğimi vs sorarak sohbet etti benimle. Yaklaşık 10-15 dk sonra işte doğdu dedi, haberi o verdi. Kızım artık dünyaya gelmişti 😊 sesi 10 saniye sonra geldi. Kordonunu kesip silip yüzüme doğru yaklastirdilar öptüm sevdim. En çok istediğim ten tene temasimizi maalesef gerceklestiremedik 😑 sakinleşmesi için hamileyken konuştuğum gibi konuştum kızımla. Sonra ebesi alıp götürdü kızımı ve beni kapatmaya başladılar. Aşağıda babaannesi büyükbabası ve telefonda görüntülü konusmada babası kızımı bekliyolarmis. Hemşire giydirirken izlemisler ve odamıza geçmişler. Dikişler bitince benide odamıza götürdüler. Eşimle konuştum, en çok istediğimiz şeylerden di doğumdan çıkarken bizi karşılaması 😓 olmadı. Daha sonra hemsiremizin yardımıyla kızımı göğsüme aldim emmeye başladı. Ya Rabbim bu nasıl mucize diye şükürler ediyodum. Öyle yada böyle kızımı kucağıma almıştım. Artık geri kalan herşey önemini yitirmişti. Sezaryen sonrası çok ağrı çektim ben. Artık anestezi vereceklerdi en son ama dayandım almamak için. İki saat sonra su icebildim, sondam çıkarıldı. Ayağa kaldırdılar yine çok zorlandım. O gece uyuyamadım çok fazla. Kızımla ilgilendim, emzirmeye çalıştım. Ağrılarda uyutmadi zaten, yürümeye çalıştım bolca. Gaz çıkarana kadar katı şeyler yasaktı. Kahvaltı da sadece 4 tane bisküvi verdiler. Öğlene doğru gaz çıkarınca da hastaneden ayrıldık. 3-4 gün içinde toparlandım diyebilirim. Rabbim isteyen herkese bu sevinci yaşatsın. Zafer Bayramı’nı bu şekilde kendi zaferimizle süsledik işte bizde 🙏🏻💚
Tavsiye vermeye gelecek olursam;
-Mutlaka ama mutlaka gümüş göğüs kapağı alınmalı. Krem kullanmama bile gerek kalmadı. Göğüs uclarim çok çok az yara oldu. O da hemen geçti zaten.
-Depend alınacaksa L hatta varsa XL beden alınmalı. Ben 67 kiloydum M beden aldım. Doğuma kadar 70 oldum ve kullanamadım. Çok sıktı. Hastanenin verdiği bebek bezi mantığındaydi ve bence daha rahattı.
-Bebegin cildine göz bebeğine dikkat edilmeli, sarılık varsa hemen önlem alınmalı. Ben erken farkettim bu yüzden de çabuk toparladik.
- Hastanede ve evde gecelik çok rahat ettirdi. Özellikle sezaryen olan yada altta dikişi olanlar çok rahat ederler. Pijamayi indirmek zor olabilir.
- Yanınızda su ısıtıcı, Nescafe , rezene vs bulundurursaniz iyi olur. Gaz çıkarmanıza da yardım eder bu içecekler.
- Göğüs pompası doğumdan önce edinilmeliymis. En azından sütünüzün miktarını vs görmek için basit biseyde olsa elinizin altında bir adet bulunsun.
- Hiç büyük konuşmamak gerekiyomus bu arada 😊 asla yapmam dediğim herşeyi yaptım. Mama verdim, biberon verdim vs vs.
💙💙 Benim doğum hikayem dilimin döndüğü, kızımın uyuduğunca böyle 😊 Allah hepinizi yavrunuza kavuştursun sağlıklı bir şekilde. Bebek özlemi çekenlere de tez zamanda nasip etsin. Hepsi imanlı, vatana millete ailesine hayırlı evlatlar olsunlar. 💕💕💕