Evet evet ben de doğurdummmmm 🤭
Merhaba kızlar, sonunda hikayemi paylaştığım günleri görebildiğim için çok mutluyum 😂
İlk 4 ayı bulantı ve kilo kaybıyla, sonraki aylarda +15 kilo alıp, 34.haftada erken doğum riski olan bir hamilelik süreci geçirdim. 34.haftadan itibaren her hafta nst+çatı muayenesi oldum çünkü canım normal doğum 😍 diye düşünürken, devletteki doktorum beklemenin gereksiz olduğunu, 38.haftada sezaryenle almanın mantıklı olduğunu söyleyince işler değişti. Özeldeki doktorum beklememi, bebeğin kanala inebileceğini söylüyordu. Buraya da hep normal istediğimi ama bebeğimin kanala inmediğini yazıyordum. Zaten 4.aydan sonra düzenli olarak pilates topuyla egzersiz, yürüyüş merdiven çıkma gibi aktif bir gebelik yaşamışım, normal doğum bekliyordum haliyle ama işler öyle gitmedi. Ne karar versek derken en son kontrolde, kendimizi devlette 39+4 için sezaryen günü alırken bulduk. Evet ağlaya ağlaya gittim çünkü sezaryeni kabul etmiyordum. Yatışım yapıldı, sonda takıldı. Hiç çevremden duyduğum gibi değildi kızlar zaten lastik, çişini yapar gibi ıkınırsan hiç hissetmezsin dedi ebe. Ve öylede oldu, anlamadım bile. Doktorum geldi, sakinleştirici istediğimi söyledim ama yapılmadı. Ameliyat sırasında gerekirse yapılacağı söylendi ve sedyeye alındım. Burdan sonrası duygusal 😪 Spinali düşününce aklım çıkıyordu sanki ama iğne yapılırken bildiğiniz kan vermekten daha az acıdığını gördüm. Masaya yatırıldım, ayaklarıma yavaş yavaş elektrik çarpıyordu sanki. Doktoruma uyuşmadığını ve ayaklarımı kaldırabileceğimi söyledim. Tabiki kaldıramadım, doktorun ayağımı hafifçe kaldırıp bıraktığını gördüm ama sadece gördüm yani asla his yok hiç hiç korkmayın. Ordaki herkes tanımıştır artık beni, çok korkup ağladığım için. Ameliyat başladı, 2 dk sonra çekiştirmelerle sağa sola gitmeye başlayınca panik oldum, midem diyebildim. Hemen bi ilaç verildi, anında kesti midemin bulantısını. Daha sonra ( ebenin kafa çevresi 39cm normal doğum zaten olmazmış baş çok yukarıda ve bu ölçüyle pelvise giremezdi dediği) 4100gr, 54 cm doğan yavrumu gördüm ama bana getirmediler. Burnu ve ciğerlerine sıvı kaçmış, ağlamaktan çok öksürüyordu onu hemen giydirip yanağıma bi değdirip götürdüler. O an hüngür hüngür ağlamaya başladım. Refleks olarak vücudum hareket etmeye başlamış. Doktorum ameliyata devam edemediğini söyleyip anesteziciden ilaç vermesini istedi, yanlış yazmıyorsam sedasyon yapıldı, resmen beynimin uyuştuğunu hissettim. Ağlıyorum ama his yok, gözümden yaş akıyormuş sadece. Hemen dikişlerim atıldı ve odaya alındım. Bildiğiniz çuval gibi yatağa koyuldu bacaklarım. Çok garip geldi hissizlik.. Bebeğim odaya yaklaşık 4 saat sonra gelebildi. Ve diğer hemşirelerden duyduk, acil yoğun bakım nakli istenmiş ama çok şükür ağzını burnunu ciğerlerini temizleyip açabilmişler, yoksa yavrum yoğun bakıma gidecekti. Devlete değilde özele gidip normali bekleseydik Allah korusun düşünmek bile aklımı alıyor.. 😭😭Odaya geldikten 2 saat sonra hissizlik azalmaya başladı, ayaklarımı oynatabildim. Ameliyattan 5 saat sonra kalktım yürümeye çalıştım allaha şükür zorlanmadım belkide hareket etmenin, sporun faydasını çabuk toparlanmakta gördüm, ilk akşamdan gazımı ve büyük tuvaletimi halletim. Burda püf nokta sezaryenden önceki gün sabah akşam bir tatlı kaşığı çörek otu yağı içtim kızlar, anında etkili gaz ve tuvalet konusunda. Ve yanınıza mutlaka kayısı kaynatıp alın. Ama emzirme kısmı çok zordu. Sütüm gelmiyordu, mamaya izin yoktu, yavrum aç durdu. Ertesi gün kilo kaybı başlayınca hemen günde 6 kez mama dediler, başladık. Ara ara emzirmeye çalıştım ama o göğüs ucu yaraları, allahım, eve gelince geçti çünkü gümüş kapaklarımı evde unutmuştum. Bugün eve çıkışımızın 6.günü ve o yanımda uyurken ben hikayemi paylaşıyorum. Demek istediğim kızlar siz ne yaparsanız yapın, inin çıkın yürüyün koşun, Allahın dediği oluyor, onu zaten biliyorduk ama biz normal istemiştik, hakkımızda hayırlısı diyip sezaryeni kabul ettik ve gerçekten rabbim kurtardı yavrumu, şükürler olsun. Özel mi devlet mi derseniz sizin bileceğiniz karar tabi ama biz bütçemiz olmasına rağmen devletteki doktorumuzdan memnun olduğumuz için doğumu orada yaptık, doğum parası yerine de tamamlayıcı sigorta yaptırdık. Allah herkese, sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. 😊