Merhabalar, doğum hikayemi paylaşmayı düşünmüyordum ama doğum şeklini kesinlikle bebeklerin belirlediklerini yaşadığım için yazıcam .39+3 düm normal doğumu bekliyorduk 36 haftadan beri gereken neyse yapıyordum ilişki duş hurma yürüyüş merdiven ev işi. 14 eylül gecesi adet ağrısı gibi ağrılarım başladı yalancıdır diye önemsemedim yattım gece dörtte şiddetli kasılmalarla uyandım yine önemsemedim duş aldım evde dolandım ama bi yandan da hep acaba mı dedim :) sabah kalktım evi toparladım yemek yaptım akşam dörde doğru kasılmalar sıklaştı artık eşime söyledim ve hastaneye geldik hemen sancılarım düzenli ve şiddetliydi ama ben pek hissetmiyodum açılmam fazladır nasılsa geceden beri sancım var umuduyla dr geldi ve açılmamın yarım cm olduğunu söyledi yıkıldım sabahı beklicez dedi ağrılarla sabahı sabah ettim sabah açılmama yine bakıldı ilerleme hiç yoktu öğlene kadar yine bekleyelim dendi bekledik yine açılmam aynıydı doktorumda bu kadar yoğun ve şiddetli ağrılara rağmen açılman yok bu gidişlede ilerleme olmayacak sezeryana alalım dedi bende biraz hayal kırıklığıyla kabul ettim on dk da kameliyathanedeydim epidural yapılırken gerildim ve korktum sadece his yoktu çekiştirmeleri hep hissettim burda ki arkadaşlarda hep diyodu zaten. Bebeğim 3760 kg doğdu usg de 3800 çıkıyodu. Hemen sütüm geldi ama ucum olmadığı için tutturana kadar canımız çıkıyo :) ilk gece bebek içinde anne içinde zor ve ağrılı uyuşukluk hissi kötü. İlk gece bebek hiç uyumadı ağrılardan ilgilenemedim 2. Gün sabah dahada kötüydü artık ağlamaya başlamıştım ama sağolsun herkes moral verdi ve ilaçlarla akşamüstüne toparladım bebeğim sakinleşti 3. Gün taburcu olduk kendimi şuan daha iyi hissediyorum ağrılarım var ama hafif dik durabiliyorum. Depend gerçekten kurtarıcı bu arada.
Doğum başlı başına zor bir eylem, bana göre sezeryan daha zor ben bu sektörde olmama rağmen sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilmezdim hep aman kolay yarım saate odandasın derdim ama değilmiş.
Normal doğum içinde herşeyi yaptım içim rahat takdiri rabbime bırakmıştım bebeğim bu şekilde gelmek istedi sağlıklı çok şükür gerisi önemli değil. İnsanlar sezeryana gerçekten öcü gibi bakıyolar ama yaşayan bilir ben iki doğum şeklini de gördüm dediğim gibi ikisi de zor ama şekil önemli değil annelik çok kutsalmış bakıp bakıp sürekli ağlıyorum burda çok şey öğrendim herkese çok teşekkür ederim allah bütün gebelerin yardımcısı olsun rabbim herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.