Selamun aleyküm hanımlar 33 haftalık gebeyim. 26. Haftamda şeker yüklemesiyle gebelik şekerim olduğunu öğrendim diyetisyen eşliğiyle diyete başladım ama onun verdiği listeyle şekeri kontrol altina almak cok zor oluyordu. Benim gibi olan arkadaslara kendi edindiğim tecrübelerden söz etmek istedim.
*Öncelikle ekmeği tamamen bıraktım. Her öğünde 1 dilim tam buğday ekmeği vardı listemde ama o dilim bile etkiliyordu artik hic ekmek yemiyorum. Kahvaltıyi ekmeksiz doyana kadar yiyorum. 1 bazen 2 yumurta haşlanmış veya cok az tereyagla omlet yapıyorum. 7/9 zeytin domates salatalık dere otu biber peynir yiyorum bunlarla yükseldiği olmadi. Pirinc pilavi patates makarna her türlü hamur işini bıraktım. Sebze yemeğini yaninda yogurtla salatayla doyana kadar yiyorum.(listede 5-6 kaşık yazıyordu) bulgur pilavı az olmak sartiyla bazi yemeklerin yanina yiyorum. Birde acısız şalgam yemeklerin yaninda içince baya dengeliyor. Uzun süre ac kalmamaya çalışim ac kalmakta yükseltiyor.sabah namaza kalkınca midem kaziniyor mesela o zaman.salatalik yiyorum açlığımı bastırıyor. Günde 2 kase kadar ev yoğurdu yiyorum meyveyide yogurtla beraber. :) bol su ve ara ara yürüyüş ile destekleyince düzeldi şekerim hamd olsun. Şimdiye kadar sadece 6 kilo aldim. Onuda diyete baslamadan önce almıştım. Başladıktan sonra durdu kilo almam ama masallah bebisin gelişimi güzel çünkü sağlıklı besleniyorum 🥰 aklıma gelenler bunlar ilk baslarda cok sıkıntı stres yaşıyordum benim gibi olanlara yardımcı olmak istedim. Sağlıklı günler diliyorum herkese 💕