Kayısı vs hiçbir şey işe yaramadı doktorum magnesi calsine diye bir ilaç verdi. Düzenli kullanım bağırsak tembelliği yapıyor dedi ama zaten hamilelik öncesinde de ibs olduğumdan çalışmayı reddeden bir sindirim sistemim var. İlacın dozunu ayarlamak biraz zor oluyor çünkü miktar fazla olunca anında ishal yapıyor ve ishal olmak da hemoroid için tehlikeli. Doktorunuza danışarak son çare olarak kullanabilirsiniz.
Hemoroid ve anal fissür çok farklı şeyler öncelikle hangi sorun olduğunu ayırt etmek lazım. Bende maalesef ikisi de olduğundan doktorların verdiği ilaçlar da kar etmiyor. Doğum sonrası ameliyat olacağım çünkü hemoroidim 3. evrede.
Tuvalet öncesi mutlaka yağ veya kremle yumuşatmanızı tavsiye ederim ki böylece dışkılama esnasında kuru oldugundaki gibi yırtılma olmasın.
Ben ayrıca tuvalet sonrasında hazırladığım karışımı kullanıyorum. Aralıksız ağrı çekiyordum bu yaptığım karışımla 5-10 dakika sürmüyor ağrımın dinmesi.
Bire bir oranda sudocrem+hindistan cevizi yağı+ kantaron yağı karıştırıp dolapta bekletiyorum katı bir hale geliyor ve tuvalet sonrası nohut büyüklüğünde alıp sürüyorum ve bir kısmının içeri gitmesine izin veriyorum.
Çok uzun yıllardır bu sorunu yaşadığım için hem hemoroid hem fissür için bana en iyi gelen yöntem bu. Umarım sizlere de faydası olur.