dermus Merhaba hanimlar spinal epidural anestezi ile sezeryan olanlar var mi? belden igne beni korkutuyor acikcasi, acaba narkozmu alsam diye dusunuyorum ama bi yandanda ilk anini kaciracagim goremeyecegim. Sizce; Narkoz mu? spinal epidural anestezi mi
isimsizbebek dermus ben de korktuğum için ve o ortamı görmek istemediğim için genel anestezi ile oldum . Spinal de sonrasında ağri yaşayanlar var, herkeste öyle bişey olacak değil ama o ihtimali de göz önünde bulundurdum..ben kolay geçirdim, memnundum
Sahrammm dermus genel oldum hiç bir sorun yaşamadım çok şükür annem belden olan arkadaşlarım ağrı yaşıyor dönem dönem tabi ki kişiye ve bünyeye göre de değişir durum tamamen acı eşiği ile alakalı
Wonderanne dermus spinalden mi bel fıtığından mi bilmiyorum sağ bacağım çok ağrıyor özellikle diz bölümü kopacak derecede benimki zorunlu sezaryendi belki de ondan psikolojiktir ama bana ilk günler doğumdan sonra yapılan iğnelerin yeri acıyor gibi gelmisti
dermus Minikpasa evet igne belden yapildigi icin cekiniyorum. İgne vurulurken hareketsiz kalmak cok onemliymis belden vururken o acida allah korusun ignenin omurilikte baska yere gelip risk olustururmu yoksa kendi kendimi ki korkutuyorum bilmiyorum.
DilanDag Minikpasa ya ben çok korkuyorum epidural olcam iğneden ve sonrasında ilk ayağa kalkamktan bir hafta sonra doğumum var 😔
dermus isimsizbebek ayilmaniz kolay oldu mu, narkoz sonrasi migde bulantisi filan yasadiniz mi? Ayrica uyaninca bebegi emzirebildiniz mi yoksa narkoz etkisinin gecmesimi bekleniyor
dermus Sahrammm daha sonrasindadami agri yapiyor acaba. Ben urkuyorum acikcasi belden vurulan igneden, genel anasteziye sicak bakiyor gibiyim.
Minikpasa karsiyakalianne Allah razı olsun hayır sinek ısırığı gibi koldan alınan kan bile daha çok acıyor
gamzosgamzos 9 ay once spinal sezaryen oldum o kadar güzeldiki yavrumun ilk anını görmek onu temizlenirken izlemek sıcacık teniyle kavuşmak Rabbim sizlerede nasip etsin İnşaAllah tekrar nasip olursa şartlar el verdiği sürece kesinlikle spinali secerim doğum yaptıktan sonra hic bel baş ağrısı çekmedim çok şükür
dermus gamzosgamzos igne vurulurken herhangi uyarilar yapiyorlarmi? Acidigini dusunuyorum ama herkesin aci hissiyati farkli tabi. Bende cok isterim her anini gormeyi ama bir yandanda korkuyorum
Sahrammm dermus benim hiç ağrım olmadı kuzum çok şükür sadece sedye ile giderken bir tumsek vardı oradan geçerken baya zıpladım orada acım oldu oda normal yani. Zaten fırsatın olmuyor ki kuzum sürekli ağrı kesici vuruyorlar şehir hastanesin de oldum ben özelde zaten istediğin an yapıyorlar korkma hiç. İnan korkulacak bşy değil zaten hangi psikoloji ile girersen öyle çıkıyorsun beniö ilk ameliyatım da değil daha önce de oldum ikisinde de çok iyi çıktım çok şükür 😇
Didem13 dermus ben de iki sezaryen doğum yapmış biri olarak ikisini de genel oldum. Bunu da aynı şekilde yapmak istiyorum o ortamı görmek beni endişelendirir diye hep korkmuşumdur ve tabi iğne fobisiii 🙈🙈
gamzosgamzos dermus aci eşiği düşük birisi olarak diyorum kan alınırken nasil aci hissediyorsam hic bir farkı yoktu zaten bir kaç saniye surdu önüne yastık verdiler ona doğru eğildim öyle yaptı
dermus Wonderanne dogrudur o sıkıntıları yasayanda var, bebegin ilk anlari gormek elbetteki paha bicilemez ama hangisinde risk az ise onu denemek istiyorum bende.
dermus gamzosgamzos sanki belden vurunca daha cok aciyacakmis gibi korkuyorum ama bu islemi yaptiran biri olarak boyle soylediginizdede korku bi nebze azaliyor ☺️
Ecesuben İlkini spinal oldum. Şimdi genel isteyeceğim çünkü ilkinde doğum biterken dikişte fenalaştım. Sırtıma kalbime bıçak saplanır gibi ağrılar girdi dayanılacak gibi değildi sakinleştirici vermişler 1 saat sonra uyanabildim. Yani aslında hem spinal hem genel olmuş gibi oldum:)
Didem13 Ecesuben evet işte direk uyumak en iyisi sanırım. Birde sonrasındaki baş ağrısından cok korkuyorumm 4 5 gün geçmeyen baş ağrıları varmış yaa hastaneye gidip serumla biraz rahatlıyolarmış 🙄🙄 bende de migren başlangıcı var tuttumu bırakmaz diye genel olacağım tekrar. 3. Doğumum olacak bu arada diğerleri de geneldii
Kmslmsl Ecesuben aynen bende epiduralle sezeryan oldum bebek doğduktan sonra dikilirken mide bulantısı yaşamıştım hava gibi bişey verip uyuttular uyandığımda herşey bitmisti ikisinide aynı anda yasayanlardanim 🙈
Asl90 dermus canım 16 gün önce spinal oldum. Bende çok korkuyordum ama iğnesi kan alma gibi bile değil hissetmiyosun. Sonrasında da hiç bi sorun yaşamadım bol neskafe içtim