Ben henüz doğum yapmadım 4 aylık hamileyim. Teyzemin iki doğumunda yanında oldum. Doğum gerçekten bünye meselesidir ama benim tanıdıklarım genelde sezaryende rahat edip normal doğumda sıkıntı çektiler tabii dediğim gibi bünyeden bünyeye değişir.
Teyzem ilk doğumda çok zorlandı normal doğum oldu bebeğin kafası büyüktü doğumdan çıkınca perişan bir haldeydi.
Diğer bebeğini 40 yaşında doğurdu doğal olarak sorunlu bir hamilelik geçirdi. Bebek 7.5 aylık doğdu küvezde kaldı.
Anne karnında bebeğin kalp atışları yavaşladı kanama başladı acil sezaryene aldılar. Teyzem sezaryenden çıktı gayet iyi bir şekildeydi telefonunu eline aldı mesajlaştı. Ağrım var dediğini duymadım ki ağrı eşiği düşüktür biraz nazlıdır. Sadece karnına bastırdıklarında korktu ama o da acımadı acısaydı inletirdi odayı 😂. 2 güne çıktı zaten bebek kaldı, eve gittik teyzemi birkaç gün sonra kendim yıkadım bandajı vardı bandajı açtı baktı 😂 dikiş yoktu yapıştırma vardı. Yani ayakta geziyordu.
Bebek eve gelmeden sanırım teyzem kocaman ayakkabı dolabını indirdi yerleştirdi. Hani yarım insan falan diyorlar ya alakası yok kısa sürede hayatına geri döndü ve ağrım var dediğini asla duymadım hatta sezaryen olduğunu bile unuttuk nerdeyse. Karnı dümdüz şu an 52 kilo.
Ben de sezaryen düşünüyorum rahatlığını görünce. Ki yaşım genç yaram daha çabuk kapanır zayıf bir yapım var ağrıya gelemiyorum sancılar geldiğinde midem bulanır istifra ederim. Ayrıca taşikardi rahatsızlığım var.
Ve vajina eskisi gibi olmuyor oluyor diyenlere inanmayın. Sezaryenden korkmuyorum eşim de girecek inşallah.
Sezaryen ağrısı ömür boyu kalmaz. Özellikle epidural olduysanız. İnsanlar kalp ameliyatı oluyor hayatına geri dönüyorlar bir de eskiden sezaryen mi varmış diyenleri anlamıyorum eskiden çamaşır makinesi de yoktu.
Sezaryen anneleri de annedir hatta bıçak altına yatmak hiç de kolay değildir hanımlar.içimi döktüm şükür.