dogumvakti Benim size naçizane tavsiyem şu: Doğum şeklinin anne olmakla hiçbir alakası yoktur. Normal doğumla doğuranda gerçek bir annedir sezaryen doğuran da gerçek bir annedir.
Bende normal doğum istiyorum ama sebebi tamamen yapı itibarıyla kesik vb. durumlarda ağrım çok fazla oluyor. Oysa kuzenim sezaryen yaptı 2 gün sonra ağrısı bile yoktu. Tamamen fizyolojik bir şey bu.
Örneğin doktorumun annesi normal doğum yapmış sonrasında idrar tutamama sorunu yaşamış. Belki o zamanın şartlarıyla bu oluştu ama normal doğumda bir risk barındırır kendi içinde.
Gel gelelim pelvik darlığı bebek için büyük risktir. Pelvik darlığı olup ısrarlı bir şekilde normal doğum yapan bazı kadınların bebeklerinin omuzları doğum esnasında takılabiliyor buna bağlı omuz hasarları olabiliyor; bazıları nefessiz kalabiliyor; bazılarının kafa yapısında hasarlar olabiliyor.
Sizin nezdinizde normal yapamazsam üzüntüsü yaşayan diğer hamilelere de yazıyorum. Önemli olan bebeğiniz ve onun sağlığı. Nasıl geleceği zamanı o seçiyorsa doğum şeklini de o seçiyor. Bırakın normalmiş ya da sezaryenmiş hepsi teferruat; bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım önemli olan bu.