Selamün aleyküm kızlar bende klasik cümleyle başlayayım dogurdum sonunda🤩 39. Haftada çatı muayenesi oldum bir cm açılma vardı eve geldigimde kahve leke gördüm nişanım geldi yani bekledim sancı yoktu arada yalancı sancı geliyordu iki gün sonra bi gittim açılma 2 cm olmuş bebek su iyi diye sancıda yoktu eve gönderdiler ve o hafta boyunca hep yumrta akı gibi akıntım geliyordu 40+2 gecesi suyumun hafif hafif sızdığını farkettim ilkde emin olamadım sonra sızıntı hep ara ara devam etti ve belimden karnıma sancılar girdiğini farkettim dk tuttum 15 dk bi geliyordu o gece bekledim bol bol sguat yaptım duşa girdim(nişanım geldiginden beri cok cok çömelip kaldım suyun altında )sabaha dogru sancılar beş dk bi geliyordu ama adet agrısından bile daha hafifdi cok rahattı hastaneye sekiz bucukta gittim acılma 3-4 santim dedi doktor yatış verdi nstde sancılar düzensiz çıkıyordu bira destek amaçlı suni vercez dediler istemesemde verdiler suniden korkuyordum ama kendi sancımlarımı biraz şiddetlendirdi sonra iki saat geçti acılma 4-5 santim dediler suyumu patlattılar o ana kadar güle oynaya geçiyordu plates topunda sürekli daireler ciziyordum bu arada hastaneye gelince Meryem ana otunu ablam suya koyup okudu hemen suyumu patlattıktan sonra sancılar dayanılmaz bi hal aldı ben artık bağırıp ahlayıp çağırıyorum eşim cok destek oldu ablamla o kaldı yanımda beni duşa sokup yıkadılar yarım saat o sancıları cektim ama benim için beş saat gibiydi yarım saat sonra kaka yapma hissi geldi ama tam anlamayamadım ebe soruyor ver mı kaka hissi var yok gibi diyorum açılmamı kontrol edince tam acıklık dedi soguma aldılar yarım saat içinde yani tam açıklık olmuş cok şaşırdım ama benim için en zor kısmı ıkınmaydı yarım saatte ıkınma Doğum dikişler sürdü karnıma cok batırdılar nefessiz kaldım cok zorlandım meğer benim bebiş 3905 gr 51 cm imiş kilosu fazla diye zorlanmışım cok şükür sqglıklıca aldım kızımı kucagıma hastaneden cok cok memnun kaldım Fatma eve ve Ülkü ebe ilgilendi kendi doktorum yıldız hanımdı cok şükür gündüz olduğu için Doğumumu o yaptırdı cok güzel bi Doğum yaptın dedi. Hastane çalışanlarının hepsi cok ilgili ve alakalıydı kesinlikle tavsiye ediyorum.
depent mutlaka alın kızlar hastane bezi cok kalitesiz bide bir gün kalmama rağmen üç dört takım zıbın kullandık bol bol alın yanınıza.
annelik tarifsiz bi duyguymuş kesinlike büyün acılara degiyor ve unutuyorsunuz normal dogum cok rahat dikişim dıştan üç tane içten varmış baya dedi doktor ama ben hemencecik kalktım ayağa mutlaka normal dogumu yapabiliyorsanız zorlayın dayanılmayacak bişey degil korkmayın hiç ben hep normal düşündüm ve ona adapte oldum cok şükür öyle oldu.
açılmamın hızlı ilerlemesinde Meryem ana otunun faydasının cok olduğunu düşünüyorum onuda tavsiye ederim son olarak sürekli la havle veba kuvvete cektim sümmesebile yesserah cektim onların faydasını gördüğüme cok inanıyorum herkese hayırlı dogumlar dilerim.