Merhabalar kızlar
bu gruba gebeliğimin başında kaydoldum ve çok şey öğrendim…
bizim hikayemiz biraz zorlu ve uzun ancak ilk diyeceğim şey şu ki Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın… isteyen herkese nasip etsin… hepinize çok dua ettim…
gebeliğimin 17. Haftasına kadar herşey normaldi bu hafta önce yeşil sonra kahverengi akıntım vardı. Enfeksiyon ve rahim ağzı kısalığı tespit edildi tam 34. Haftaya kadar progestan kullandım ve sıkı takipteydim. Ağır iş uzun yürüme asla yapmadım doğumuma kadar bütün işimi eşim yaptı . Erken gelir düşüncesiyle 32, haftada çantamı hazırladım. 35 te temizliği yaptırdık … artık oğlumu bekleyecektim riskli haftaları geçtiğim için rahatlamış ve bir nebze olsun kendi işimi yapar hale gelmiştim … ta ki 36. Haftaya kadar… 36+3 te aniden ellerimde uyuşma baş ve boyun ağrısı ve yüksek tansiyon şikayeti yaşamaya başladım… doktorum hemen kan idrar idrar kültürü ve protein kaçağı için 24 saat idrar toplama testi yaptırdı
o haftaya kadar haftasıyla uyumlu giden bebeğimde bir hafta gerilik oluşmuştu… doktorum tansiyon takibi önerdi ve test sonuçları çıkar çıkmaz beni çağırdı
ve sonuç gebelik zehirlenmesi idi
37+1 de bu teşhis konulunca ve suyumunda aynı gün azaldığı tespit edilmesiyle acil sezeryana alındım
ve kerem asafım 37+1 de 2850 gram 49 cm dünyaya geldi küveze girmedi çok şükür…
bir anda sürpriz yapan oğlum babasını eve çantaları almaya anneannesini ise ankaradan yola çıkardı
15.09.2020 saat 16.32 doğum tarihi ve saatimiz
çamlıca medipolde Zeynep Elmalı da spiral sezeryan doğum yaptım
doktorum benim için unutulmaz artık elimi tutup başladı bir sanıye bile yanımdan ayrılmadı
sezeryan hiçte anlatıldığı kadar korkunç değil
iğne hiç acıtmıyor tabiki doğum kolay değil ama oğlum yanımda yaaa bu tüm acılara değer …
ben mezun oldum darısı tüm bekleyenlere … teyzelerim biz yarın taburcu olacağız hepinizin ellerinizden öperim… bu da benim hikayem soracağınız tüm sorulara cevap vermeye hazırım uzun oldu hakkınızı helal edin