2artiikizannesi Bugün ayrintiliya grdim tek yumurta ikizlerine hamileyim karşıdaki baya inceledi aralarında zar var ve keseleri ayrı dedi bnada gösterdi bsey anlamadım ben tek yumurta da nasıl oluyo böyle bişey 🤔
Mervenur_kcbs 2artiikizannesi canım bende çift yumurta İkizim mesela iki ayrı kap gibi düşün öbürünü tek kap gibi düşün ben öyle biliyorum
ikizlermom 2artiikizannesi canım tek bir kese yanı tek plesenta olunca tek yumurta ikizi oluyor ama tek yumurta ikizinizde çeşitleri var arada zar olması ayrı ayrı olması zaten güzel olanıymış. Benimkiler monokoryonik monoamniyotik yanı arada zar bile olmayan tek yumurta ikizleri hem çok nadir görülüyor hemde çok riskliymiş çünkü kordon dolanma ihtimali çok çok yüksek bizimkiler en geç 32. Haftada alınıcakmis çok riskli olduğu icin tabi insalalh o haftaları görebiliriz 🙏🏻
2artiikizannesi Mervenur_kcbs tek yumurta ikizi benimki ama dünden ayrintiliya grdim ben arada zar var keseleri ayrı dedi anlamadım keseleri ayrı olmasa arada zar olmaz dedi
-Minnaklarin-annesi- Keseleri ayrı olup plesenta tek olunca da tek yumurta ikizi oluyor zaten arada zar olmayan tek yumurta ikizi çok nadir rastlanır bildiğim kadarıyla ve biraz da tehlikeli oluyo o şekilde olunca
ikizlermom -Minnaklarin-annesi- evet ne yazılı öyle çok nadirmiş ve çokta riskliymiş en istenilmeyen tek yumurta ikizi sekliymis ve benimki öyle 😔hergunum korkuyla geciyor ya bisey olursa diye 24 itibariyle nst ye baglanicaz biz
Serrax Arada zar olmadığında bebeklerin birbirine ve kordonlarına dolanma riski daha fazla oluyor. Ama zar olduğunda iki ayrı kesede gibi oluyor. Ama aynı kese içinde tabii bunlar duvarla ayrılmışlar😊 iyi bir şey yani
-Minnaklarin-annesi- 2artiikizannesi arkadaşımın tek yumurta ikizlerinin arasında zar yoktu birbirlerinin üstüne çıkıyolardı sürekli kontrole gidiyodu kan Bi alet vardı adını unuttum ondan alıp karnına tutup süreli kalp atışlarını dinliyodu doktoru söylemişti son 2 haftasında birbirinden kan çalmaya başladılar biri çok zayıf doğdu diğeri daha toplu gibi gibi şeyler oldu canım 😊
2artiikizannesi -Minnaklarin-annesi- bnimde sağ taraftaki bebeğime giden kan akımında az sorun var ama şimdilik ameliyatlik değil dediler kilolarida aralarında 10 gram falan var sol taraftaki bebeğim 5 gün falan büyük çıkıyor o arkadaşınızın bebekleri dogdumu peki canım
Mineust 2artiikizannesi canım zar konusunda neye göre diyolar anlamıyorum benimde tek yumurta ikizi. Doktor arasnda zar var diyo ben göremiyorum. Bildigin yanyana bebekler yani tek kese var. Doktorlarda biraz evham yaptrmamak için herşeyi söyleniyo gibi geliyo bana.
2artiikizannesi Mineust yok ben gördüm zarı kendim de gosterdide doktor dünden de ayrintilida gösterdiler benimkinde vardi yani
2artiikizannesi Mineust buraya nasıl yukleyecez bilmiyorum zaten aralarında ince bir zar ozeldeki doktorumda gösterdi bana ultrasyon resminde varmı bilmem