Selam kızlar. Dogum yaklaştıkça ben de zevkle okuyordum dogum hikayelerini benimki nasıl olacak acaba diyordum simdi kızım 2 aylik oldu bile. Evlendikten sonra 2 yıl korunduk sonra aylarca denedik olmadı. Ilaç, çatlatma ignesi falan denedik sonunda 1 yıl kadar sürdü ama hamile kaldım. 2 arkadaşım kan pıhtılasma sorunu yüzunden bebeklerini kaybettiler. Benim de babada var aynı hastalık genetik test yaptırmıştim hamile kalmadan önce bende de ayni sorunun olduğu ortaya çıktı. Hamileliğim boyunca kan sulandırıcı igne asprin kullandım. Düsük tehlikesi vardı 3 günde1 proluyan diye bi igne vurundum (16. Hafya kadar oturamıyordum resmen ) sonra burun kanamalarım başladi. durup dururken harıl haril kanamaya başliyordu :( sonra da sag tarafimda bi ağrı başladı. Bebek böbreğe baskı yapıyormuş böbrek şişmiş iltihaplanmış 2 kere antibiyotik kullandim. Böbrek hic küçülmedi zamanla büyümeye devam etti. Cok agri yapiyor hareket ettiğimde cok canim yaniyordu. Son zamanlarda artık dayanamaz olmuştum. 37+1de kontrole gittim doktorum böbreğimi görünce şok oldu nasıl dayanıyorsun çok kötu olmus böbreğini kaybedeceksin dedi. Doktorların muayenesi sonucu doğumu baslatmayı teklif ettiler kabul ettim çünku artık dayanamiyordum. Normal doğum istiyordum yatıs yapildı sunni sanci basladı. Hiç acılmam yoktu. Normalde nstye girdigimde 30 40 sancım çikiyordu ve ben hic birsey hissetmiyordum. Sunni sancı nasil derseniz nstde 40 larda 50 lerde yatağın kenarlarını sıkıyordum dudaklarımi kemiriyordum asla yatamiyordum agridan. Sürekli yürüyordum. Öglen 11de başladı ve tüm gün, tüm gece devam etti. Sabaha kadar yüruyüp durdum. Önceki gece de bobrek ağrısından hiç uyumamiştım. Sabaha karşı artık hiç gücüm kalmamış ağrıdan yürümekten uykusuzluktan bitmiştim. Ustelik akşam 6da açılmam 1 cmdi sabah 6da hala 1 cm olduğunu söylediklerinde artık pisikolojik olarak da tükenmiş hissediyordum. Bir de rahim ağzım geriye dönükmüş açıklık muayenesini yapmak için ebe parmağını sokuyor rahim ağzına ulasmak için içerden birşeyler yapiyor. Inanın 24 saat sunni sancı cekmek bile o muayenenin yaninda hiç… (rahim agzı geriye dönük oldugu icin ) sonuç olarak kizlar 24 saat sunni sanci çektim ve 2 cmden fazla açılmadı. Doktorumsa hala daha bekle diyo bana :@ (ozel hastane) artık yalvardım ebeye doktoru ikna et ben tukendım diye sonra genel anestezi ile doğuma alındım. Çıktığımda bebeğim yoktu. Solunum sıkıntısı olmuş yogun bakıma alınmış :( sezaryan sonrası kalkmak zor falan diyorlar ya hiç takılmayin öyle şeylere. Ben azıcık kendime gelir gelmez beklemeden hemen kalktım. Evladınızı görmek söz konusu oldugunda öyle bi güç geliyor ki… yüruyerek indim alt kata. Gunde 1 kere o da 2dkdan fazla durdurmuyorlar yanında aglamaktan helak oldum :( sütüm de gelmedi. Doktor da gelmiş bekleyemedin birkac saat daha o kadar sancıdan sonra bi de anestezi aldırdın yordun çocuğu demez mi :@@ neyse 5 gün sonra çıktı kızım hastaneden. Allah kimseyi hastaneden eve kucağı boş getirmesin inanın cok zordu. Bebeğim emmedi 2 aydır uğraşıyorum ama emmiyor olmuyor. Sağıp veriyorum ve aşırı zorlaniyorum. Bebek kolik sürekli agliyor gazi var emmiyor… :D sıkıntılar hiç bitmiyor ama saglikli ve yanımda sabrediyorum. Şu an uyandi ve tattlı tatli yüzüme bakiyor. Öyle güzel bir duygu ki bu…. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sevgiler :)