mrvtrkc Kızlar herkeser merhaba ne kadar normal doğum istesek ve beklesekte oğlumuz gelmek istemedi ve kilo baş çevresi büyüklüğü nedeniyle 11.09.2020 de sezeryan ile oğlumu 3840 gr 52 cm olarak kucağıma aldım. Sizlere sezeryandan hic korkmayın diye doğumumdan bahsetmek istiyorum. Sabah 8:30 da yatışım yapıldı ve ilk önce sonda takıldı. Ağrısız bir işlem hic korkmayın. Daha sonra lavman yapıldı ve lavmandan 10 dk sonra wc gittim. 15 dk sonrada beni ameliyathaneye aldılar. Anestezi dr beni masaya aldıktan sonra oturtur pozisyona getirdi ve ellerimi one omuzlarımı geriye alarak spinal anestezi iğnesini vurdu. İğne incecik ve hicbirsey hissetmedim. 10 dk içinde uyuşma başladı ve ameliyatta başladı. Hiç bir baş ağrısı donmesi yaşamadım. Sadece ameliyat esnasında bir iğne vuruldu kolumdan ve cok miğde bulantısı yaptı. Ameliyat başladıktan 10 dk sonra ıkı dr gogsume sertce bastordı ve oğlumun ağlama sesini duydum. Ondan sonrası zaten onu izleyerek gecti cocuk dr kontrelleirni yaptı ve bana getirdiler. Anlatılamayacak bir duygu. Sadece bastırma sonrası cok canım acıdı hala gogsum acıyor. Oğlumu babasına cıkardılar ve benim dikim işlemim 15 20 dk daha devam etti. Odaya cıktıkdan sonra ağrı kesici serum iğne vb. almaya deavm ettim. Hic agrım olmadı. Ayağa kalkmada zorlandım ama yürüdüm hic baş donmesi yasamadım baş ağrısıda yasamadım. Sadece 2 gün boyunca cok yoğun terledim. Eşim yürümemde ve wc gitmemde cok yardımcı oldu. 3. günde herseyimi kendim yapabilir durımdayım artık. Hafif hafif ağrışarım ve hala yatıp kalkerken acı hissediyorum ama sonucta bir ameliyat bu kadar olacak. Beni sezeryandan ziyade ilk 2 gün sütümün gelmemesi ve bebeğimi emzirenemek cok üzdü ve yordu. Gogus uclarımda olmadıgı için cok zorlandım. Avent silikon gogus ucu ve lansinoh süt sağma makinesi bana bu süreçte cok yardımcı oldu. Simdi günde yaklasık 100 cc sütüm hem emzirme hem makine ile geliyor. Silikon ucu da oğlum yavas yavas bırakmaya başladı. Sorularınız olursa yanıtlarım kızlar. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Meryy600 mrvtrkc allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Sizede çok geçmiş olsun. Lansinoh göğüs pompası elektrikli tekli mi acaba memnun kaldınız mı?
1cnr1hrm mrvtrkc Perşembe günü ayni şeyler beni de bekliyor, inanılmaz bir heyecan korku kaygı var.Olaya doğum olarak bakamıyorum bir türlü.Surekli aklımda kesecekler,dikecekler olayı var.Beni🥴🤢😏 tamamen baymazlar ise orada iyi 🥺
Arya12 mrvtrkc Bebeğiniz hayırlı olsun. Sağlıkla büyütün. Bu şekilde bilgi verici olarak anlattığınız için teşekkürler cidden. Bazıları sezeryan hakkında o kadar kötü şeyler yazıyor ki 🤦🏻♀️ Sonuçta estetik ameliyatlarda bile acı oluyor. Sıfır acı beklemek çok mantıksız.
mrvtrkc Meryy600 elektrikli tekli ben memnun kaldım sütümün gelmesinde bana cok yardımcı oldu ama 3 gündür kullanıyrm zamanla cekiş gücü vs azalmaz umarım
mrvtrkc 1cnr1hrm hiç korkmayın birsey hissetmiyorsunuz ve cok kısa sürüyor sonrasında tabiki de ağrı ve acı oluyor ama dayanılmaz değil