Merhabalar anne adaylarıı 😀
başlıyorum hemencik 🤓
2018 mayısta evlendim 1 yılın sonunda bebek planladık ilk denememizde adet günüme 1 hafta varken hamile oldugumu öğrendim. Adet günüm geldiğinde ise önce damla damla sonra artan kanamam basladı kontrol sonunda kimyasal gebelik yasadıgımı öğrendim😑 bu olaydan sonra 3 ay ara verdik . Bu sırada tip 1 diyabetim 14 Yıldır rahatsızlığımdan ötürü bebeğim olmayacak yine aynı seyleri yaşayacağım diye cok endişeliydim psıkolojım cok bozuldu kimseyle konusmuyordum😔 kendimi iyi hissettiğimde ise artık bebek yapmaya karar verdik cok sukur ilk ayda hamıle oldugumu öğrendim😍 bu defa değerim daha yüksekti ve adetime 1 gün vardı😑 endişeyle 24 saatımı geçirdim ve bir sıkıntı olmadı cok sukur 😀 1 hafta sonra kontrole gittim ve bebişimin kesesini gördüm .18. Haftada oğlumuzun olacagını öğrendik😍 ve 8. Aya kadar mide bulantısı mide yanması yasamadım ki zaten basımda diyabet vardı🙄her ay kan verdim ha1c değerimi kontrol ettim değerim kısa sürede normal seviyeye düştü. Günde belki 20den fazls sekerimi ölçtüm artık parmaklarm cok kötü olmustu ama dayanıyordum😍 bu arada yanlış bir algı var diyabet annenin bebeği cok kılolu olur suyu fazla olur diye birsey var tabı düzensiz beslenme ve kontrol altında tutulmazsa illaki boyle riskler var hiç bir zaman suyum cok olmadı fakat 18-20. Haftalarda bir kere sekerim 360a cıktı ve bebeğimin gelişimi 2 hafta öne geçti😑 aşırı korkuyordum hep boyle önden gidecek diye şekerimi 1 ay boyunca dahs cok dikkatlı kontrol ettim veee bebişim haftasıyla uyumluydu😍 bu durumdan sonra hiç yükselmedi en fazla 140-150yi gördüm. 35. Haftada bebişim doğum pozisyonu almıştı ve halıyle sancılarım basladı doğuma kadar sürekli sancı cektim oldukca zordu bu süreç uyuyamıyordum kasılmalardan. Bu arada diyabeti atlatmısken tansiyon sıkıntım cıkmaya basladı hep yüksek cıkıyordu sonuclarım😔 son haftalara doğru artık doğum seklini asırı merak ediyordum ve normal doğum birinci tercihim tabıkı😀 38+0 da catı muayenesi yapıldı ve uygun oldugumu öğrendim ( catı muayenesi cok korkunc birsey değil bu arada doktorum bayan olduğu için rahattım😀) hersey iyi hoşta tansiyonu kontrol edemıyorduk doktorum istersen bekleyelim ama hem sen hemde bebeğin zor duruma girer ki diyabette cabası neyse kabul ettim sezaryeni 38+3 e 08.09.20 ye randevu aldık spınale karar verdim hala inanamıyordum doğum olacağına 😂 cok gergin ve heyecanlıydım.
ve gün geldi cattı hastaneye yatış işlemleri yapıldı doğum fotoğrafcısı geldi oda süsleme falan yapılıyor ama hiç birsey gözüm görmüyor🙄saat geldi ve bi anda hemsire doktor ordusu girdi odaya 😂aha dedim Hülya gidiyorsun 🤓 sedyeye aldılar beni eşimin girmesini cok istedim ama covid yüzünden mümkün değildi. Ameliyathaneye girdim Allahım bu ne soğuuukkk 😒 doktorum geldi beni sakinleştirmeye calıstı ama bebeğimin diyabetten ötürü solunum sıkıntısı yasayabileceğini ve 1 saatlik yoğun bakıma alına bilir dedi kesin olmamakla beraber. Ben bunu duyduktan sonra nereye sakinleşiyorum tansiyonum olmus 18 lerde şeker 50lere düştü millet bir panık sonra bir sekılde düzelttiler ve spınal zamanı geldiii. Kendini rahat bırakman gerekıyor ceneni gögsüne doğru indirmen gerekıyor falan ama yapamıyorum yanı yaptıgımı sanıp yapamıyorum 😂 bir sekılde yapıldı o iğne ki ben alısık oldugum için acı hissetmedim🤓yatırtılar benı sedyeye önümü kapattılar ve basladı bir sıcaklık bir uyusma cok garip bir histi. Gelelim sonda meselesine 😂 erkek birinln takmasından cok korkuyordum nedense 🙄 önüm kapalı oluncada göremiyorum haliyle seslendim sonra sondayı takacak olan kişiyle konusabilirmiyim diye 😂😂baktım kadın ohh dedim😂 tamam devam etin kiii hiç acı hissetmedim ,dokundugunu hissettim sadece ben sonda gerginliğinden birsey hissetmedim dokto muayene ediyorum seni baslamadım daha falan diyo ki külliyen yalan , cok geçmeden ben sallanmaya basladım bir gerilme hissettim kiiii bir ağlama sesi😍😍 tontişim doğmuştu, doğar doğmaz göstermediler bana direk muayene aldılar bir sıkıntı var mı diye bir kaç dakıka sonra gösterdiler oğlumu ve temasla bebişim hemencik ağlamayı kesti😍 bebişi goturduler ve Sonra karnıma bastırdılar su kan şeysi için ve acayıp acıdı😑 dikişi hiç hissetmedim. Toplamda 1 saate yakın sürdü ameliyat daha sonra odaya cıktardılar ☺️yürüyüş 4-5 saat sonra yapıldı fakat sezaryen yerim cok ağrıdı ama bir sekılde yürüdüm neyseki , gazı o gunun gecesine uykuda cıkarmısım😂
Tavsiyeler-
-ben 8. Aya kadar hep yürüdüm ve cok faydasını gordum hem diyabette hemde bebeğimin sağlıgı için
-depend aldım ki mutlaka alın, benım kanamam cok olmadı ama sızdırma endişesi yasamıyorsunuz.
-bol bol su içmenizi tavsiye ederim hem hamılelik döneminde hemde doğumdan sonra.
-sezaryen yapacaksanız eger doktorunuzdan bagırsak hızlandırıcı ilaç isteyin hem tuvalete cıkmak cok rahat oluyor ki kabız olursanız ıkınmak imkansız.kılo vermini hızlandırıyor.
-gogus ucu için soganı kesip zeytınyağı sürüp streç filme gogsume kapttım oldukca rahattı ☺️
-yanınıza mutlaka nescafe ve rezene cayı alın
-bolca bez koyun 😀
-3takım almıstım bebek için ama benımki yetmedi 😀riske atmayın
-owli korse almıştım hemen takmak için , takınca aşırı rahatladım ama dikiş yerimi cok gerdiği için takamadım , iyileşmesini bekleyeceğim☺️
-emzirme videoları yazıları okuyun mutlaka acayip zor birsey 😂 hunharca ter akıyor o derece
-sütün gelmesi için ılık suya tutup masaj yaptım ve sütümde 3. Günde geldi tamamen
-mama vermekten cekınmesin sarılık olması daha kotu , ben 3gün verdim günde 3 kere
Bu arada 49 kıloyla hamıle kaldığımı öğrendim 58 kıloyla doğuma girdim . Doğum sonrası 55e düştüm suan 6. Günümdeyim ve 50kıloya düştüm hiç bir caba harcamadan😂 muthiş birsey 😂
-diyabet anneler merak eder 52 cm 3430kg doğdu bebeğim 😍
Destan oldu biraz kusura bakmayın😂
Tüm anne adaylarına sevgiler 😍