Kızlar bende sonunda doğurdum hamileliğim çok kolay geçmişti ayak krampları hariç yaşım 21 genç anne oldum. boyum 177 kilom hamile kaldığımda 60tı hamilelikte ben 17kilo aldım ve boyumla uyumlu olarak 77 kilo oldum son muayeneler de heycanlıydım antalya vitale hastanesinde muayene oluyordum son kontrollerde herşey yerindeydi doktorum çatı muayenesi yapmadığını söyledi bu beni rahatlattı istemiyordum o muayene sonrası doğumu tetiklediğini düşünüyordum ki öyleymiş kızım baya nazlı inatçı çıktı 9ay tamamlandı teyzeside gerçi 9 ay9 günlük ona çekti herhalde😂🤭 sonra 2gece önceden yani ayın 7-8 inde geceleri karnım kasılıyor sancı giriyordu farkındaydım doğum sancısıydı ama gece geliyordu sabaha kadar yokluyordu dayanılmıycak gibideildi dayanıyordum bide gündüz kayboluyordu nedense ayın 8inin gecesi her gece yürüyüşe çıkarız eşimle çıktık 7 bin adım attık 4 katta merdiven indim çıktım eve gelince plateste yaptım sonra bir sıcak duşumu aldım çömelme kalkma yaptım sıcak su belime tuttum yatağıma geçtim uzandım artık sancı dayanılamayacak hale geldiğinde hastaneye gidelim dedim eşime ve ben sancım başladığında meryem ana eli otunu bir sülahiye suya duasını okuyup koydum çıkmadan aklıma geldi 1 bardak içebildim ki faydası o kadar olduki onun sayesinde olduğunu düşünüyorum hastaneye gittik normalde ertesi gün yani ayın 9uzunda zaten nst çekimim vardı dedim ben onun için geldim dedim sancım var demedim nstye koydu gitti 15-20 dakika bekliyceksiniz dedi ben bekliyorum o ara sancılarım da geliyor belli ettirmiyorum onlar söylesin diyorum nstde çıksın derken nöbetçi doktor geldi ve dediki sen ne burda duruyorsun dedi senin sancıların var dedi yatış yapın eşim yatış için kayda gitti gel ben seni bir muayene edeyim dedi gittim altan muayene etti 2cm açıklık dedi odama geçtim bir tane serüm taktılar suni felan değildi derken bir ebe geldi. üzerime önlük verdi önlük maviydi benimki kız pembe istiyorum dedim pembe yok canım kalmadı dedi tamam dedim bilgilerimi doldurdu birkaç imza attırdı altan bir muayene etti sen yarın öğlene kadar doğurmazsın öğlende suni takarız dedi o gitti ben uzanıp yatmadım odada turladım doğumu kolaylaştıran dualardan okudum ve sık sık tuvalete gittim geldim hala suyum nişanım gelmemişti benim doktorumu eşim nst çekildiğinde aradı geliyormusunuz benim yatışım yapıldı dedi tamam dedi gece olduğu için adam uyku sersemi kapadı yanımda refakatçı görümcem vardı odada koltukta uzanmış uyumaya çalışıyordu o ara bende dolanıyorum serümü çıkardım taktıkları yerden elimde geziyorum sancım yokken yatağa çıkıyorum uzanıyorum tam gözümü kapatıyorum uyuycam sancı geliyor kalkıp yataktan iniyorum dolanmaya başlıyorum bu şekilde saat sabah 5e kadar dolandım ama sancı öyle abartılcak gibi değil dayanılacak ağrıda genelde sırt daha çok ağrıyor sıcak su torbası olsun isterdim keşke akıl etseydim o muhteşem olurdu ama şans yoktu yanımızda su getirmeyi bile akıl edememiştik😂 susuzdum birde ben o sabah 5e kadar ki kısımda 2defa istifra ettim midem boş birşey kalmadı dolanmaktan halimde kalmadı ama değdi şükür artık 2defada istifra edincededilim damağım kurudu görümceme dedim abla bana su bul ben susuzluktan ölücem diye bir odadan bir yerden bir bardak buldu o ilaç gibi geldi ağzım ıslandı içimin hararetini kesemesede derken geri geldi o uyukladı yine ben o ara artık ıkınmak istemeye başladım sedyede birkaç kez ıkınır gibi oldum idrarım geldi tuvalete gittim idrarımı yaparken dayanmadım ıkındım ve birden. kanama geldi ama öyle nişan gibi değil baya tuvaleti batırdık derken geri yatağa geldim orasıda battı abla kalk dedim kanamam başladı gitti ebeyi çağırdı ebe geldi nat bağladı baktı ki doğum çoktan başlamış ben orda doğurcam sonra tutamadım tekrar ıkındım bağırdı hemşireleri çağırdı hemen doktorumu o ara aradı tekerlekli sandalyeyle indirdiler beni doğumhaneye eşim de ben gece uyuycam dedim oda arabaya gitmişti abla o ara eşimi aradı doğuma alıyorlar gel diye asansöre yetiştiğimde eşimde asansöre bindi bizimle doğumhanenin kapısında onlar kaldı ben girdim nöbetçi doktor geldi beni başta muayene eden doktor ben çataldayım artık doğumhane çok soğuk titremeye başladım hafiften derken doktor bir iğne yaptı uyuştu çok hafif bir kesi attı oan. ıkındığımda çoçuğun kafası göründü dedi ebe ama torbası hala patlamamıştı su torbasıyla doğuyordu derken doktor kalktı eline neşter aldı uzaktan patlattı üzerine gelmesin diye değirdi neşteri kaçtı su patladı 2kez daha ıkındım doğdu 5:06 geçe ezan okundu ben doğumhaneye girdim okunurken 10 geçe kızım doğdu 15 geçede ben odamdaydım 10 dakikalık bir doğumum oldu🤭çok şükür rabbime doktorum geldi dikişlerimide o attı ve kesi yerini dikti dikti bitirdi ama hala bir yerden kan geliyodu ebe ye sordu neyle patlattı suyu diye neşter dedi ebe kızarak diğer meslektaşına söylendi çünkü o an ben sıcağı sıcağına hisetmedim ama beni kesmiş dikti onuda toplam dıştan3 içten 7 dikiş yedim sanırım neşter yarası olduğu için fazla yedim içten çoçuğu giydirip eşime verdiler onların sesi geldi direkt bana babasının kızımm demesi ben odaya geçtiğimde kızımı gördüm ve en güzeli doğumhaneden çıktığımda babası kapıda beni bekliyordu eşim başımı okşadı odaya kadar sedyeyi itti hemşirelerle başımdan ayrılmadı oda şaşkındı sen ne kadar güçlüsün benim güçlü karım diyip durdu😂eskiden belli ben ağrı eşiğim düşüktü ve acıya dayanıklılığım fazlaydı🤭o büyük faydası oldu şükür şimdi kızım yanımda uyuyor 5 günlük bebeğim şuan taze anneyim😂 göğüslerim başta süt vardı ama yetmedi kızıma doymazsa sarılık olur diye eczaneden eşime süt çayı aldırdım humananın ki keşke doğumdan önce içmeye başlasaydım günde 5defa 1i gece. 2gün içtim şuan 3e düşürdüm sabah öğle akşam olarak çünkü iyi geldi çok hemen doldu göğüslerim emmeden yara oldu biraz iyi gelen kremde lansinoh aldık yok o işe yaramadı Garmastan aldım bide o iyi geldi bide sürekli pompayla çekip alıştırmak lazım ağrısını oda dindiriyor çok uzun bir doğum hikayesi oldu hakkınızı helal edin çok şükür rabbime Allah herkesin gönlüne göre versin kolay doğumlar nasip eylesin❤️🥰💋🌹