Merhaba güzel anneler… anne adayları anne olmak için can atan bütün güzel insanlar. Zaman geçmiyo demeyin geçiyo o gün geliyo. Bende doğum hikayelerini okurken bana da çok uzak gibi geliyordu ama şuan yanımda bir melekle uzanıyorum…. İşte buda benim hikayem🥰 40+1 e kadar sadece 1 cm açıklık ile geldiğim de doktorum suni sancıyla doğumu devam ettirmek istediğini söyledi. Çünkü suyum azalıyordu ve kızım ısrarla gelmemek için direniyordu. Durum böyle olunca doktorumla konuşup yatış tarihime karar verdik. Sabah erkenden yatışı mı yaptılar ilk olarak fitil verildi açılma için iki üç saat sonra serumla devam etti suni sancılarım.
Açılmalarım çok hızlı ve sancılı geçti. Son anlara doğru gerçekten çok zorladım ebeyi çağırdık tekrar açılmaya bakması istedik ve tam açılma olduğunu söyleyip hemen doğumhaneye indik. Doğumhanede herşey çok güzel geçti sadece ebeyi dinlemeniz ve sakin olmanız yeterli. Doktorumunda gelmesiyle prensesimi kucağıma aldım. En zor kısmı benim için dikişlerim oldu 7 tane dikişim vardı doğum sonrası toparlanmam biraz sürdü. Tavsiyelerime geçecek olursam depend kilot olmazsa olmasınız olsun. Ben çok kullandım 1 hafta sonra normal pede geçebildim kanamam çok oldu. Kendinize pijama takımı en az 3 tane almanızı tavsiye ediyorum kanamadan dolayı , tuvalete girip çıkınca kirlendi ve evden bir takım daha istemek zorunda kaldım. Bebeğiniz için mutlaka müslin çok olsun çünkü pandemi dönemindeyiz sürekli değişip kirli torbasına koyduk. Teza bebeğimin kıyafetlerini de öyle. Onun dışında hepiniz inşallah bebeklerinizi sağ sağlam kucağınıza alırsınız. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Herşey gelip geçiyo doğum anı sancılar herşey… ister sezaryen olun ister normal doğum bebeğinizi kucağınıza aldığınız an herşey çok daha kolaylaşıyo. Birde kızıma doğduğum andan itibaren geceleri de dahil tek bakıyorum evet uykusuzluk birazcık yorabilir ama inanın o uykusuzluk bile çok tatlı geliyo 🙏