RabiaMG normal elbette daha sağlıklı tartışmasız ama benim gibi panik atak hastasıysanız ve sizin doğumunuza az kala yakın çevrenizde yaşanan olumsuz normal Doğum örnekleri varsa ( sancıyı çekip sonu sezaryenle biten) benim tercihim sezaryendi ve hiç pişman olmadım. Şimdi Allah nasip ederse ikinci de aynı. Burada doktor ve ekip çok önemli ama ben Anadolu hastanesinde yaptım belden aşağı uyuşturarak. Sezaryen Doğumda tercih mümkünse genel anestezi olmamalı hem ayılma süreci çok sancılı oluyor hemde o anı yaşayamiyorsun. Ayık olmanın dezavantajları ise o an aldığın ilacın etkisi ile baş ağrın oluyor akabinde bağırsaklarını etkileyen işlem olduğu için mide bulantısı henüz ameliyattayken başlıyor. (Mide bulantısı giderilmezse odaya çıkınca kusmaya zorlayınca dikiş yerleri çok acıyor haliyle)Benim başımdaki hemşire sağolsun sürekli sordu iyimisin diye başım aprıyor dedim serumdan ağrı kesici yaptı. Midem bulanıyor dedim bulantı iğnesi yaptı ve odaya çıktığımda hiçbirşeyim yoktu. Bir kaç saat sonra uyuşukluk etkisi geçince dikiş yeri ağrıyor o da ağrı kesicilerle kontrol ediliyor.