Zeynep_adem58 7 haftalik hamileyim anti ruballe ve anti toxoplazma diye testlerim pozitif cikmis bu neyin nesidir internette cok kotu seyler yaizyor ne olur bbi bilgilendirirmisiniz yarin cumartesi hastane kapali pazartesi sonucu gistericektim
busbus5134 Zeynep_adem58 anti rubella pozitif olması bağışıklığınız olduğu anlamına geliyor benimde pozitif ve 127 çıkmıştı olumsuz bişi yok yani ☺️
Seda16 Zeynep_adem58 hemşire falan değilim ama hemen kötüyü getirme aklına internette hep en kötü şeyler yazıyor zaten çok bakmamalisin sadece şimdi değil hamilelik boyunca da bakma en iyisi o oluyor ayrıca bebeğe en büyük zarar unutma ki stresli bir annedir sakin ol 🙏 bende şimdi baktım ama çözümü olmayan şeyler değil bence doktorun sana en iyi bilgiyi verir
Minikbebegim1 Zeynep_adem58 doktora gösterdin mi kuzum yoksa kendin mi yorumladın bende senin gibi panik olmuştum yüksek olduğunu düşünmüştüm kendi kendimi strese sokmuştum hatta sonra doktoruma atınca normal olduğunu söyledi 💕 rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲
babysevgi Zeynep_adem58 rubella ı g G poztif olması gerek ztn kücükken kızamık geçirmişsiniz ki bağışıklığınız var toxo negatif olmalı . Ig G pozitif ise onu da önceden geçirmişsinz demekki çiğ et mayonez çiğ köfte fşn yediysenz yada evcil hayvanınız varsa toxo ıgm negatif olmalı suan için
_Mother_ babysevgi bayanın bence dediği test sağlık ocağında yapılan takip testleri aynısı banada yapıldı ve benimki ile aynı ise ıgm yazıyor ıgg değil ama ben daha önce hastane de yaptırmıştım benim ıgg pozitif ıgm negatif daha önce geçirmişim
busbus5134 _Mother_ yok pozitif olması gerekiyormuş kızamıkçık geçirmiş olduğumuz anlamına geliyormuş anti rubella lgG olan
_Mother_ busbus5134 tamam canım ıgg daha önce geçirmiş anlamına geliyor zaten benim 1 kaybım olduğu için bu konuları çok araştırdım ama eğer sağlık ocağında yapmışsa orda ıgm ye bakılıyor bende bugün yaptırdım sadece ıgm ye bakılmış çünkü
babysevgi _Mother_ hayır hemşireyim sağlık ocağı veya dışarısı farketmez ikisinede bakılması gerekir birisi suanki hastalık durumunu gösterirken diğeri önceden geçirdiğinize dair bilgi verir .
_Mother_ Zeynep_adem58 canım testin fotoğrafını atsana daha mantıklı olur çünkü orda ıgg ve ıgm ikiye ayrılıyor doğru yorum yapmış olalım
Zeynoveannesi Zeynep_adem58 canım toxoplazma ıgg ise daha önceden geçirmiş oluyorsun rubella da bildiğimiz kızamıkçık zaten hepimiz ufakken geçirip bağışıklık kazanıyoruz rubella da ıgg dir yanlarında ıgg veya ıgm yazar onları söylemisin ne yazıyor ona göre bilgi vereyim ben sana bildiğim kadarıyla
babysevgi _Mother_ evet . Özellikle toxoplazma için . Toxo igm pozitif ciddi sorun yani ilaç kullanması gerekir. Diğerleri cocukluk cağı hastalıklarımız ztn coğumuzun geçirdiği
_Mother_ babysevgi aynen canım biliyorum sen işin ehlisin senin kadar bilemem ama riskli gebelik geçmişim var baya araştırdım bu konuları bende