YagmurAnnesi Bazi bebekler dogunca henuz yikanmadan önce bembeyaz oluyor. Bunun sebebi nedir acaba biliyor musunuz merak ettim. Yani bazi cogu bebekte bu beyazlik yok. Bildiginiz kirece bulanmis gibi duruyor nedendir ki acaba
Yeniannee YagmurAnnesi bende merak ediyordum bu soruyu canim dün internetten araştırdım verniks tabakasiymis bebeği koruyormuş hastalıklara karsi😊
Elfibrhm2609 YagmurAnnesi benim kızım öyle idi verniks krem hibi bir nevi emdi vücudu onu doğumdan sonra da
Keriminmutluannesi YagmurAnnesi amniyon sıvısı bulanık-kirli olan bebekler kirli dünyaya gelirler buda gebelikte fazla grib olma vs vs şeylerden kaynaklanırmış ha bide bebek 39 haftadan sonra doğarsa oluyomuş🙂 eğer o beyazlığı soruyosan başka bi beyazlık bilmiyorum ben🤔
Cakil01 YagmurAnnesi Evet o verniks tabakası, bebeği koruyan kremsi bir yapı. Bazı hastanelerde doğumdan hemen sonra tamamen silip annenin yanına veriyorlar bazen de çok özenmiyorlar
Sibeleymen Benim oğlumda öyleydi parlak bir vücudu vardı ve hiçte gitmedi yani koyulaşmadı ten rengi..
Laleet Peki bi şey sorabilir miyim. İlk gebeliğim bi bilgim yok sürekli bunu düşünüyorum; bebek doğduğunda bu verniks tabakası çok faydalı olduğu için yıkanmayıp sadece siliniyor ya. Bebek’te garip bir koku yapıyor mu acaba? Bu şekilde düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum ama bir yandan da çok merak ediyorum
1987gokce Laleet niye sucluyosun kendini canım 😀 gayet normal düşündüğün şey sonuçta annesin sen herseyini düşünüyosun. Cevabı bilmiyorum ama arkadaşım doğum yapmıştı geçen sene onun bebeğini yikamislardi. Öyle odaya gelmişti.
Acrbaby YagmurAnnesi canım o tabaka bebeğin cildini koruyor . doğumdan sonra yüzünü siliyorlar sadece , göbek bağı düşene kadar yıkanmadığı için biraz kalıyor ama bebek her kıyafet değiştirdiğinde kıyafetine yapışıyo çıkıyo biraz biraz merak etme 😊
Hilal1206 Benim bildiğim kadarı ile çok özür dileyerek söylüyorum cinsel birliktelik esnasında eşinizin içeri boşalmasından ötürü olurmuş bu beyaz tabaka Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama her ihtimale karşı dikkat ediyorum bu konuda çünkü minik prensesimin temiz doğmasını istiyorum 👼🤰🏻
Ozlemr Hilal1206 öyle değil ama yukarıda arkadaşların yazdığı gibi verniks sıvısıdır o. Spermin bebeğe ulaşması mümkün değil çünkü bebek kendi kesesinin içinde izole olarak duruyor
YagmurAnnesi Hilal1206 Aslinda bende boyle bir sey duydum bir kisiden o yuzden kafam karisti sanirim. İki beyazlikta ayni sey mi bilmiyorum tabiki.
Laleet 1987gokce herkes böyle hiç garip yanlarını görmeyip her şeye inanılmaz tozpembe bakıyor ya.. Ben neleri neleri düşünüyorum kendimi tuhaf hissediyorum sonra 😂