Filizkeles 25+1 deyim bugün şeker yüklemesi yaptırdım doktorum gebelik şekerimin olduğunu söyledi yarın dahiliyeye gidicem biraz araştırma yaptım netten beynim allak bullak oldu. Benim gibi gebelik şekeri olan varmı :(
Arifcan16 Filizkeles benim doktorum bana gebelik şekeri yapmadı 30+5 günlügüz hangi haftada yapılıyor ?
1cnr1hrm Filizkeles Gayet normal bir durum, adı üstünde gebelik sekeri,bu dönemlerde belli oluyor.37+4 haftalık olduk bugün başından beri şekerim var ama şükür diyet ile düzende ilaç kullanmadım.Umarim sizinde diyet ile dengede kalır 😊
emrahedaeslemfamily Filizkeles bende yaptırdım canım 75 gr glikozla . İlk 1 saat 215 çıktı 2. Saat 115 çıktı . Doktorum dahiliye ye gönderdi bugun gittim saat 8 bucukta aç karnına kan verdim 78 çıktı sonra kahvaltı edip 2 saat sonra tekrar kan verdim 82 cıktı dahiliyr doktoru hiç bir seyin yok gayet iyi dedi o ac karnına glikozdan dolayı yüksek çıkmus dedi . Şekerin falan yok dedi . Yani sende hiç endişe etme bence canım . Sıkımtı yok internette yazan her seye de aldanma derim . Saglıkla al yavrunu kucagına 🤗👶💕
ikibebelianne Asasas bndede var canım yemi çıktı diyetle 3 4 gün düşer mi diye denedik düşmedi şimdi günde iki ögün insülin oluyorum
Asasas ikibebelianne Bende serklajlı gebeyim canım haftaya 28 haftam dolunca dahiliyeye gidicem o zamana kadar dikkat ediyorum ama pek düşmüyor yüksek yine 😞 insülin i dahiliye doktorumu verdi canım
ikibebelianne Asasas ewet canım dahılıye verdı dıyetısyene gönderdı dıyet lıstesı verdı onla bırlıkde eger düşerse vırakcam ınsulını dusmezse devam edıcem
Minikpasa Asasas tabi ki düşer Allahın izni ile. Diyetisyenin ne derse harfiyen uy düşer merak etme. Kaç çıkmış değerlerin
Tuanazra Benim de var endokrinolojiye gittim o da diyetisyene gonderdi fakat diyetle düşmeyince günde 4 kez insulin iğnesi vurguluyorum
Asasas Yemek sonrası 1.saat 134 diğer gün 154 Bugün 174 çıktı . Diyet listesinde neler veriyorlar canım Bilgi olsun bana da en haftaya gidicem dr o zaman a kadar daha dikkat etmem gerekiyor 😞
Minikpasa Asasas yani aslımda porsiyon kontrolüne dikkat edeceksin ekmek her öğünde 1 İnce dilim tam buğday yiyorum. Sebze yemeği ise 6 yk yiyorum yanında salata ve yoğurt mutlaka. Et ise 120 140 gram yiyorum yoğurt ve sakata ile. Asla tatlı hamurişi yok. Ara öğünde mevsim meyvesi artı süt içiyorum
Asasas Minikpasa Sanırım dikkat etmem en önemli şey porsiyonları azaltmak sık ve az yemek gerekiyor heralde yediklerimize dikkat etmemiz kadar bu da önemli