Merhabaa kızlarr. Klasik girişi yapıyorum sonunda ben de doğurdummm ve anca kendime gelebildim ve yazıyorum🥰 Kasılma zamanlarında da yazmıştım hatırlarsınız belki Kontrollerimde 5cm açıklığım vardı ve ertesi günü doktorum 14 Ağustosta hastaneye Sabahtan gelin devamını hastanede bekleriz artık eve göndermem demişti. Sabahtan hastaneye gittik 5.5cm açılmam vardı suyum falan da gelmemişti. Doktor böyle devam et dedi ben 2 saatte bir gelip kontrol edicem dedi. Ara ara da hep ebeler geldi Nstye bağladılar. 6.5cmye kadar hiçbir şey hissetmedim ağrı olarak acı eşiğim yüksekmiş. nst de 150lerde çıkıyordu o sıralarda. Ebeler geliyor ama böyle de hamile mi olur bari azıcık numaradan bağır falan diyorlar acısız olmaz diyorlar🤣🙈 Sonraaa geldik o büyülü anaa😬doktor geldi baktı 6.5cm hala acı hissetmiyorum. artık Suni sancı verelim hiç müdahale etmek istemedim çok güzel ilerledi şu ana kadar ama azıcık hızlandıralım öğlen 3 gibi gelsin bebiş dedi. sabah 7de gitmiştik hastaneye 12-1 gibi suni sancıya başladılar. İşte o zaman ağrı hissetmeye başladım hem de nasıll🙈😬 İnsanın kendi sancısı gibi yokmuş dedim suni sancı biraz zorladı beni açıkçası. Kaç cm idim hatırlamıyorum ama bir ara doktor geldi suyumu patlattı. Artık sancılarım baya kuvvetliydi ve beni baya zorluyordu pilates topunda karşıladım sancılarımı açılmalarımın devamında inanın çok etkisi oluyor çok rahatlatıyor. Yatarak sancı çekmek çok zor. Devamında 8cm iken doktor geldi bundan sonrası hızlı ilerleyebilir koştur koştur doğumhaneye gitmeyelim devamında orada çek sancılarını orada bekleyelim dedi. Doğumhaneye indik. Artık tabi sancılarım çok yoğundu ve acısı da öyle. Suni sancı yormuştu beni baya. Doğumhanede çömelme hareketleri yaptım arada çatala çıktım sancılar geldiğinde ıkın ve kendini hazırla dedi doktor. Böylece tam açıklığa geldim. Çatala geçtim. Kızlar önemli olan nokta iç sesinizi dinleyin ben istemsizce ayağımızı koyduğumuz yerden çekmişim ayaklarımı kendime doğru doktor böyle rahat ediyorsan böyle devam et dedi ıkınırken. Ve gerçekten bağırmayın nefesinizi kontrol edin ve kakanızı yapar gibi var gücünüzle ıkının. Benim bebiş pelvis kemiğime takılmış o nedenle biraz aşağıya zor indi 2 ebe sağlı sollu bastırdılar karnıma aşağı insin diye. Doktor hiç kesi atmamaya çalıştım ama kafası içeride hasar verecekti o nedenle kesi attım dedi 4 dikiş vardı. ilk büyük ıkınmada nefesim yetmedi. İkincisinde var gücümle nefes alıp ıkındım veee çok şükür bebişim 38+5’te 3.400 dünyaya geldiiii. Bu arada maske ile doğum yaptım gerçekten nefessizlikten bayılacaktım çok zorladı beni. Çıkarma opsiyonunuz olursa çıkarın mutlaka. Benim hastanede çıkarmaya izim vermediler maalesef🙈Sormak istediğiniz soru varsa seve seve cevaplarım🥰 Umarım güzel toparlayabilmişimdir. Herkese musmutlu sağlıklı doğumlar diliyorum. Biz artık 28 günlük oldukk darısı sizlerin başınaaaa🌸🙏