Merhabalar, burada birçok şeyi sizden,deneyimlerinizden öğrendim,güvendiğim için sizlere sormak istedim ve dün Muayenede doktorum birkaç şey söyledi size de danışmak istiyorum.Belki başına gelen vardır.. Dün 37+6 dayken doktor kontrolüm vardı ve çatı muayenesi oldum.Doktorum “Bebek baş aşağı pozisyonunu alıp kanala yerleşmiş sıkıntı yok, çatılarında baskınlık var ama normal doğum yapmana engel olacak kadar değil.Rahim ağzın olgunlaşmamış,açılma ve yumuşama yok.Bu da normal doğumu zorlaştırır ama olgunlaşmayacak anlamına da gelmiyor.Yürüyüş yap,hurma iyi gelir diyorlar günde 1-2 tane hurma ye.Ben 40.haftaya kadar rahim ağzının olgunlaşmasını bekleme taraftarıyım.Eğer olgunlaşmazsa suni sancıyla da olmaz,açılmaz.Bekleriz 40.haftanın dolmasını eğer olmazsa sezeryan düşünebiliriz” dedi. Tabi benim için önemli olan bebeğin sağlığı,sağlıklı doğurmam ama yine de normal doğum için de yapabiliyorsam yapmak isterim.Bunun için doktorun önerdiğinden ziyade,başka bildiğiniz rahim ağzını olgunlaştıracak yöntemler var mı,böyle buna benzer sorunla karşılaşıp başka yöntemle bu sorunu aşıp normal doğum yapan? Biraz araştırdım ben korunmasız ilişkiye girmek olgunlaştırır,squat yapmak iyi gelir gibisinden şeyler okudum.Doktora da sordum (ilişki durumunu soramadım doktorum erkek olduğu için çekindim açıkçası) squatı, o da bilinmedik bir şeyi önermem dedi.Yani açıkçası beklediğim cevapları bulamadım.Sizden yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻