Merhaba güzel anneler🤰 ben 42 gün önce normal doğum yaptım 🤱benim de ilk gebeligimdi doğumdan çok korkuyordum acaba nasıl olacak ? Dikiş 🌿kesi 🌿hemen kalkabilecek miyim 🌿dogum yapar yapmaz rahatlacak mıyım 🌿🌿ıkınabilecek miyim🌿çocugun geldiğini anlayabilecek miyim 🌿nasıl olacak diye düşünüyordum 😊bende deneyimlerimi size aktarmak istiyorum 🌸
🌿asla dikiş atıldığında hissedilmiyor (önceden uyuşturuluyor )
🌿kesi atılınca da hissedilmiyor (önceden uyuşturuluyor)
🌿Bebeğin geldiğini sanki büyük abdestiniz geliyormuş gibi hissedilince doğum başlıyor (bu yüzden sancı çekince böyle hissederseniz lavaboya gitmeyin hemşirelere haber verin)
🌿Ikıninca da derin nefes alıp büyük abdestiniz yapar gibi ıkınacaksınız( doğum esnasında sancı geldikçe ırkının)
🌿Herkes bana bebeğin çıkma süresi besmele çekene kadar diyorlardı gerçekten de deneyimledim besmele çekene kadar bebeğim çıktı bile 🤭
🌿Bebek çıkar çıkmaz bütün ağrı sanci kesiliyor ve kuş gibi hafifliyorsunuz rahatlıyorsunuz .
🌿Bebegimi kucağıma verdikleri gibi yani ilk ’ten tene temasta çok tuhaf ama hemen süt akmaya başladı. 🤭
🌿evet ben kendim için konuşayım doğum yapar yapmaz ayaklandim yürüyebildim bebeğimle de kendim ilgilendim.
🌿Doğumdan hemen sonra dikiş ağrısı hissedilmiyor iğneyle uyuşturuldugu için bir kaç saat anlamıyorsunuz bile zaten şişmesin diye de buz tabletleri koyuyorlar .
🌿Doğumdan asla korkmayın herşey bi kaç saat içinde olup bitiyor bebeginizi kucağınıza aldıgınızda emin olun yaşadıgınız her şeyi unutuyosunuz o kadar şeyden sonra değdiğini göreceksiniz 🥰
🌿Rabbim size hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşaallah 🌿varsa sorularınız cevaplayabilirim 🤭