ilknur_
Bende ilk öğrendiğimde burada panikle bu başlığı açmıştım. Sağolsun arkadaşlar içimi ferahlatmıştı. 🙏
Başımdan geçen Durum; Ocak 23’te 15 haftalık bebeğimi kaybettim. Ve üstüne sadece 1 ay adet oldum. Martta ve nisanda adet görmedim. Belirtilerimde hamilelik belirtisi diye ne yapıp edip 29 nisanda pandemi döneminde kendi dr.un pandemide görevli olduğu için başka hastaneye gidip test yaptırmadım söyledi ve bende özel hastane gittim. Dr. Ultrason baktı ve bebek yok dedi ama şurada bir döllenme gibi bir şey var ama bebek diyemem dedi. Kanda da değerim 1.5 gibi bir sonuç çöktü ve hamile değilsin dedi. Eve geldim kendi de. Söyledim ve artık adet şanslılarıma dayanamıyordum😞 Kendi de. Tarlusal verdi kullandım. Üstüne yine adet olmadım ardan 1 ay daha geçti ve ben 3 gün kusma, halsizlik bitkin bir şekilde yatıyorum artık dahiliyeye gittim. Dr. Ya hamilesin ya da covidli biri ile temas etmiş olmalısın dedi. Mümkün değil çünkü Mart 1 de direk izolasyona aldık kendimizi.
Evet sonuçlar çıktı ve ben 6 haftalık hamileyim dr. Hemen yukarı kendi dr. Çıkmam gerektiğini söyledi ama nasıl alıyorum görseniz dr bile korktu. Dedim hocam ben tarlusal kullandım bebeğime bir şey oldumu? Sakın ol filan derken ben yukarı Kadın doğuma çıktım ve şansıma o gün dr. İzinli bende hemen boş birine girdim erkek dr. Panikle ağlayarak anlattım. Bebek kaybımı Aylin hocanın hastası olduğunu derken bebeğe bakalım dedi. Ve ilk karşılaşma kese oluşmuş, bebek içinde en güzeli kalbi atıyor ama ben korku ile bebeğimin kalbini dinlemek istemedim. Tekrar odasına girdik ama açıkça bu ilacın risk grubu ilaçlarından olduğunu ve çoğu insanın bebek düşürmek için kullandığını anlattı. Bana etkilenmiş ya da etkilenmemiş diyemem dedi. Ama genelde etkileniyorlar dedi, sonra mı bana Haftaya düşün taşın eşinle gel bebeği sonlandıralım böyle belirsizlikle yaşamaktansa. Bak Ocakta bebeğin olmuş. Şimdide olmuş sonra bidaha olur sağlıklı dedi. Ben şok bayılacak gibi oldum hocam nasıl yani bir ilaç için mi ama geçmişimi anlattım, ben bir dakika önce gördüm kalbi atıyor. Odadan nasıl çıktım eve nasıl geldim hala beynimde o Kısım yok 😞
Kendi dr. Aradım ve bana sakın olmamı bebeğin etkilenmediğini, bir ilaç için bebek mi sonlanır filan dedi. Bir hafta bekledik ama nasıl bir bekleme. Sonra mı şükürler olsun ki bebeğimin bir olumsuz durumu ile karşılaşmadım. Rabbim tekrar aynı yerden sınama dedim ve hep diyorum.
Dahiliye dr. Kontrol günümü öğrenmiş danışmadan ve o gün yanıma geldi(Çok Babacan) Durumu duyunca şok oldu bırak o dr. Mu dedi ve kızdı. Sonra o dr. Odasına gidip konuştu bir daha karşılaşmadım o pis adamla.
ama öğrendiğim en önemli detay, arkadaşımın kuzeni orada hemşire nasıl o dr gider demiş. Verilmiş sadakası var o adam kürtajçı parayı oradan kazanıyor dedi. Gerçekten verilmiş sadakamız varmıs🙏
Sadece kendi dr. Dinleyin lütfen ve burada bir çok anne Allah razı olsun basına geleni atlattılar ve rahatladım.
Ama o psikoloji ile ya bebeğini düşürse idim😔
Çok özür dilerim🤭 Uzun oldu ama içimi dökmüş oldu.