Öncelikle Allah tüm evlat isteyenlere nasip etsin inşallah diyerek başlıcam, bende 3 yıllık evliyim ilk evlendiğimizden beri bebek istemememize rağmen ilk iki yılda iki kez gebelik oluştu ve düşük yaptım, pıhtılaşma dediler ilkinde ikincide iğne ilaç kullanmama rağmen düştü ardından polip perde var dediler ameliyat oldum ardından tedavilere geçildi çatlama tedavisiylede ılmayınca bi kaç kez direk tüp bebeğe geçtik ilk denememiz olumsuz oldu ( eğer tüp bebek deneyecekseniz merkezi çok iyi araştırın) ikinci tüp bebek için süre ve maddi yönden beklerken endokrine yönlendirdi doktorum insülin direnci için ve direncim çok yüksek çıktı ve ilaç başlandı ben artık ikinci tüp bebeği denemeye bile cesaret edemezken normal yolla hamile olduğumu öğrendim (suan 29 hafta çok şükür )endokrin doktoru direnc düşerse normal hamile kalabileceğimi söylediğinde çok inandırıcı gelmemişti ama Allah ın mucizesi işte.. uzun yazdım ama tüp bebek için iyi merkez ve öncesinde endokrinden insülin direnci baktırmamızı tavsiye ederim. Belki ben önce gitseydim tedaviler ve tüp bebek sürecinde, geçtim maddiyatı manevi olarak bu kadar yorulmayacaktım.. Allah yardımcınız olsun.