YaseminErol sütüm ameliyattan hemen sonra geldi ki gebelikte asla göğüslerimden süt gelmemişti büyümemişti bile ben soka girdim bebeğim emiyor ya dediğimi hatırlıyorum ama öle fışkıran bir sütüm yoktu mama hiç vermedim hatta yanımdaki herkes annem dahil bebeğim ağladıkça aç sanırım mama mı versek gibi seyler söylesede vermedim ameliyatlıydım ama bilinçliydim eğer sık emzirirsem geleceğini biliyordum çünkü bebek vakum yaptıkça göğüse süt kanalları çalısmaya süt üretmeye başlıyor ilk haftalar iki saatte en cok uyandırıp uyandırıp emzirmek gerekiyor sarılık olmaması kan şekerinin düşmemesi için gerçekten uyurken insan uyandırmaya kıyamıyor ama uyandırmazsam hasta olacağını bildiğim için içim acıya acıya onu uyandırdım hep uyandırdım ağzına tıktım mememi uyandırdım tıktım mememi benim göğüs uçlarım çok az tutarken zorlandı hep ve aç olduğunu biliyordum eve geldiğimiz üçüncü gündü sanırım herkes aç çocuk sütün az dedi gene mama vermedim o kadar sinir bozucu sahneler ki anlatamam yani bende aldım elime pompayı sağdım sonuna kadar ve o sagdıgım sütü biberonla değil çay kaşığı ile verdim göğüsümden soğumasın die amacım karnını doyurmak çünkü sağdığım sütü içirip sonra mememi verdim bir gün böle devam ettik ertesi gün aktif bir şekilde sütüm akmaya başladı ve hissettim göğüslerim zonkluyordu dolunca cok şükür bebeğim sarılık olmadı herşey yolunda ilk günler zorluk oluyor süt konusunda ama şakın mamaya başlamayın çünkü vücudumuz bu duruma uygun yaratılmış zorda kaldıgınızda pompa ile sağın verin banyo ben yaptırmadım göbeğinin düşmesini bekliyorum zaten doktorların öneriside bu enfeksiyon kapmasın die ki verniks derisinde ne kadar kalırsa o kadar iyi oluyormus fakat belden yukarısını yıkadım çünkü işitme testine gidecektik basını yıkamamızı istediler belden üstünü yıkadık bizde