Merhaba öncelikle cici anne adayları 31 Aralık günü öğrenip 2019 un bana gitmeden verdiği en güzel hediyeydi oğlum.. çok rahat ve normal bi hamilelik geçirdim ilk 3 ay kusmadım ama sonraki 6 ay doğuma gidene kadar kustum velasıl 38. Haftamda çılgınca bir kararla tayin isteyip İstanbuldan Kayseri’ye memlekete dönüş kararı aldık ama eşyalarımın geleceği gün Miniğimde gelmek istedi hiç bir düzen yok Ev tuttuk ama bomboş☺️ Gece 12 sancı ile uyandım ama böyle bişey yok titreme kusma hemen en yakın hastane ebe ablamız doğum başlamış dedi eve geldim sancılar gitti sabah Kayseri memorial Cemal beye gittik evet 1 cm açıklık var ama evde bekle dedi ben tam 2 gün evde sancı çektim düzensizdi hiç korkmadım acaba birşey mi olur diye sadece düzene girmesini bekledim 2 gün uzun gibi gelebilir ama inanın iyi oldu evim biraz yerleşti ben psikolojik bebek geliyor psikolojisine hazırladım ve normal istiyorum başından beri o yüzden 2 günü pilates topunun üzerinde geçirdim sakindim 31 Ağustos gecesi 12 de sancılarım sıklaştı artık iyice 4 dk bire düştü ve sağlam geliyordu inat ettim 04 e kadar evde topun üzerinde sancı çektim 4 cm açıklık ile hastaneye gittim ve orada sancılar daha bi değişti inanın evinizde daha rahat karşılıyorsunuz ama hastane ortamı değişiyor doğumhanede yalnız bendim ebem çok tatlıydı hep başımdaydı Tam açık olduktan sonra sancılar sıklaştıkça ıkınma yaptırmaya başladı her saniye benimle yürüdü destekledi ıkınmamı sağladı benim en çok canımı yakan elle muayenesiydi dayanamıyordum canım iki kat yanıyordu 4 dakikada bir gelen sancılarımin arkasındaki o dakikalarda uyuyordum sancı gelirken uyanıyordum düşünün o kadar rahatlıyor ki insan uyuyor ☺️eşim başımda her saniyeyi birlikte yaşadık oda benimle ıkındı benimle sancı çekti. Beni masaya almıştı ve tam açıksın bebek gelmek üzere sağlam ıkınmalar lazım diyordu ben ıkınmanın önemini o kadar bilen biri olrak oradayken aklım durdu hiçbir şey düşünemiyorum Sadece bitecek ve rahatlayacağım ona odaklandım sizde o an biteceğine Geçeceğine odaklanırsanız motive oluyorsunuz. Doktorum geldi ve haydi dedi bebek geliyor sadece 3 ıkınma bende hiç derman kalmadı nefes alacak halim yok ama kavuşmayada dakikalar var son ıkınmadayız ama bende ağrıdan bağırmaya başladım ebem üstten destekledi doktorum bir güzel kesti ☺️ (Ama net hissettim kesi acısı çok hafifti Bebeğimin başı çıktı vücudu çıkarken biraz yırtılmalarım olmuş ameliyathanede dikmek zorunda kaldı sonrasında anestezi almak pek hoş değildi ama her şeye değerdi ) 1 Eylül sabah 08:08 de kucağıma aldığım 3550 gram 39+3 de gelen minik oğlum Batur Alp Aynı annesi 😍 Doğum sonrası sıkıntılarım kan değerim Hemoglobin 7.2 olduğu için çarpıntılarım çok oldu 2. Gün acillik oldum kan hapınızı aksatmayın asla! 3. Gece ateşlendim soğuk uygulama parol ile geçirdim daha halsizlik felan cabası inanın ne yaşarsam yaşayayım Dünyalara bedel bir duygu Allahım herkese yaşamak nasip etsin normal doğum hakkında Asla korkmayın bebeğimin altını dahi kimseye değiştirtmedim herşeyini kendim yaptım ilk gece dahi altta derin ve çok dikişlerim olmasına rağmen inanın deneyin zaten sonunda olacağını görürsünüz bana üst çatımın dar olduğunu söyleyen doktorlar bile olmuştu sen kesin sezeryansın diyenler ama ben asla inancımı kaybetmedim inanın ve sadece deneyin normali deneyin birde bakmışsınızki bebek normal gelmiş 👶🏻 Yanımda yatıyor onu izliyorum inanılır gibi değil bir mucize yine olsa yine normal yapardım 🥰
dipnot: plastik göğüs kalkanı harika sütüm ona akıp birikiyor boşa gitmiyor krem sürüyorum bir yere bulaşmıyor göğüs ucum yara olmadı garmastan krem Kullanıyorum çok rahatlattı Kesinlikle bu ikisini öneriyorum kalkanım babyplus markası Avente çok para vermeyin aynı işlevi yapıyor çok memnunum