Merhaba sevgili annelerimiz
Alışveriş hakkında buradan annelerimizden çok yardım aldım, fikir edindim. Kendi alışverişimi sizinle paylaşarak fikre ihtiyacı olan annelere yardımcı olmak istiyorum
Öncelikle; ben alışverişime 26. Haftamda başladım, ufak tefek şeyler alarak şuan 31. Haftama gireceğim ve neredeyse bitirdim gibi, her şeyi internetten temin ettim, gidip görerek almadım. Belki aranızda bileniniz vardır, riskli gebelik geçiriyorum ve zamanımın çoğu yatarak geçiyor, erken doğum riskim için her şeyi tamamladım, böyle durumları olan bence 30. Haftasına kalmadan bitirmeli, çok zorlanıyor insan sonra Bol açıklamalı alışveriş listeme başlıyorum o zaman
AĞIR EŞYA
Beşik: N11 üzerinden Sansa Büyüyen beşik tercih ettik, tamamı mdf ve bizim için gayet yeterli
Yatak: beşiklerde dahil olan yatakları tercih etmedik, araştırarak kendimiz ayrı olarak aldık Bamboo yatak tercih ettik. (park yataklar içerisine de konulabiliyor)
Beşik Yan Korumaları ve Cibinlik: N11 üzerinden G&Gbaby mağazasından beşik yan korumalıkları, cibinlik, yastık ve yorgan içerikli set olarak aldım, farklı farklı olmasın istedim ve 220 tl’ye aldım. Benim çok hoşuma gitti, Fransız dantelleri gibi duruyor
Reflü yatağı: Sevibebe’nin reflü yatağı harika, çok beğendim, 2 yan yastık ve bacaklara doğru üçüncüyastık olmasına dikkat edin, yoksa kayıyormuş bebekler
NOT: Babynest almayacağım, gerek olduğunu düşünmüyorum.
Anakucağı: Eşim heves ettiği için, Kanz’ın sallanabilen anakucağını aldı (150 tl), kalite olarak güzel ama bence Civil’deki anakucağı da muadil ve o da indirimde, alacak olanlara tavsiye ederim (E bebektekini ben pek beğenememiştim)
Puset: Civil’in Maller markalı olan gri pusetini tercih ettim, sadece hastaneye gidip gelmek amaçlı aldık, 5-6 ay idare edebilecek bir şey arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, gayet yeterli. Şuan Civilde indirimde 109 tl sanırım.
Puset Minderi ve Örtüsü: Pusetin içerisinde bir minder var ama benim pek hoşuma gitmediği için bel destekli yenidoğana uygun bir minder aldım, Hepsiburada’dan Sevi Bebe 612 Bel Destekli Ana Kucağı Minderi ve Örtüsü ayrı ayrı alıp takım yaptım çoook güzel oldu. Sadece puset alacak olanlara tavisye ederim. İleride bel desteği çıkarılıp oto koltuğu için de kullanılabiliyor.
NOT: BEN BEBEK ARABASI ve OTO KOLTUĞUNU NİSAN AYINDA ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN SADECE PUSET ALDIM, İKİSİ BENİM İÇİN ACİL İHTİYAÇLAR DEĞİLDİ.
Nevresim Takımı ve Battaniye: Annem hediye olarak aldı, ikisini set halinde. Özdilek tercih etmiş ve iyi ki etmiş kalın battaniyeye BA-YIL-DIM.
NOT: Ben ilk zamanlar yorgan kullanmayı düşünmüyorum, kundak ile halletmeyi planlıyorum
BEBEK BAKIM EŞYALARI
Burun aspiratörü: Otribebe tercih ettim.
Ateşölçer: Braun PRT1000 Thermoscan Koltukaltı Ateş Ölçer aldım, 10 sn ölçüyor temassızlara güvenemedim
Tırnak Makası ve Tarak: Chicco Fırça Ve Tarak Seti 0 ay+ aldım. Tırnak makasını da ayrı olarak Chicco aldım
Bez ve Islak Mendil: Sleppy tercih ettim, Sleepy’nin 1 numarası çok küçükmüş, 1 paket 40lı aldım stok yapmadım, duruma göre alacağım
Bebek Deterjanı: Duru Granül Matik, kesinlikle tavsiye ediyorum :) Yumuşatıcı almayın, aldırmayın.
Biberon ve Emzik: Hepsiburada’dan Philips Avent Natural Cam Biberon Seti 2′li (240 ml + 120 ml) ve 2li emzik aldık.
Anne-Bebek Bakım Çantası: Elele Life Nolita 2 aldım, çok beğendim şiddetle öneririm. (silinebilir alt açma örtüsü ve kirli poşeti hediyeli)
Şampuan ve Pişik Kremi: Henüz almadım ama Mustela düşünüyorum, daha muadil ürünler tercih edilebilir. eşim de ben de kuru cilde sahibiz (benim atopik dermatitim var genetik olarak bebeğime aktarılma olasılığı yüksek). Kuru ciltlere özel Mustela’nın cold cream içerikli ürünleri var onları tercih edeceğim, böyle durumu olan varsa şiddetle öneriririm çünkü çoook araştırdım.
ANNE BAKIM ÜRÜNLERİ
Süt sağma makinesi: Tek uçlu, elektrikli tercih ettim. Diamond marka benim için yeterliydi (masaj özellikleri vs her şeyi var)
Gümüş göğüs kapakları: N11’den 999 ayar Silverlinda marka aldım ben 110 tl ye aldım bir hafta önce şuan 125 (orijinal ve sertifikalı ürün ve saf gümüş)
Göğüs ucu kremi: Mustela.
Depend: Büyük beden 9 adet aldım, yeterli geleceğini düşünüyorum.
BEBEK GİYSİLERİ
Yenidoğan;
1 tane 10’lu hastane çıkışı
1 tane 5’li hastane çıkışı
2 tane uzun kollu zıbın
8 tane kısa kollu zıbın
4 tane alt üst takım
2 müslin
1 ince pike
10 ağız mendili
0-3 ay;
5 kısa kollu zıbın
3 tane tulum
2 tane çıtçıtlı patikli alt üst takım(lcw)
2 tane penye yelek
3-6 ay;
1 uzun kollu zıbın
1 kısa kollu zıbın
2 uzun kollu tulum
3 uzun kollu çıtçırlı body (lcw desenli)
3 alt üst takım
1 uzun kollu penye üst
1 uzun kollu penye yelek
NOT: Bebek kıyafeti konusunda aldıklarımı yıkayıp ütüleyip listeledim neyden ne kadar aldığımı görmek için, kıyafet için devam edeceğim
Eveeeett, benim bu aralar zamanımı harcadığım alışveriş listem böyle Küvet seti, Korse, lohusa geceliği, emzirme sütyeni gibi şeyleri henüz temin etmedim. Başka önerileriniz, eksik olduğunu düşündüğünüz noktalar varsa önerilere açığım, sabredip okuyanlara teşekkür ederim, umarım birilerine faydalı olur. Hayırlı alışverişler.