Etkilencek olacaklar okumasınlar 😶
Bügün Semam 11 günlük.
25 ağustosta randevum vardı 40+3 haftalıktık. Dr 2 cm acıklığın var yarın gel suni sancıyla doğumunu başlatcam dedi. 1 haftadırda nişanım geliyordu. O gün yapılan muayne biraz daha zorlamış olmalı ki gece belim çok ağrıdı. Doğum sancısımı yalancı sancı bilmediğim bir ağrı. Eş dost belinden karnınada ağrı vurur diyodu ama karnım hiç ağrımadı. Belim çok şiddetli ağrıyodu düzensiz aralıklarla ama sık. Sonra hastaneye gittik. Ebe muayne etti nst ye bağladı. 2 cm acıklık ve ağrılar düzensiz evde sabahı bekle zaten sabah doğumunu başlatcaz dedi. Sabahı zor ettim aralarda uyudum. Bu yalancı ağrıysa gerçeği nasıldır diye çok tedirgindim😁. Sabah dokuzda hastaneye gittik ara ara belime ağrı saplanıyordu. Tekrar muayne oldum. 4 cm açıklığım olmuştu 9.30 da suni sancıyı taktılar. Minik minik damlıyordu. Bende bildiğim duaları okuyordum. Meryem ana otunuda suya koymuştuk yanımızdaydı. 10.30 da ağrılar arttı zaten ayarı var gelip yükseltiyolar 🤭. Pilates topuna oturdum. Orda hareketleri yapmaya çalıştım. 11 den sonrası çok zordu. Öğrendiğim hiç bişeyi yapamadım. Doğru nefes alamadım. Ağrıyı düzgün karşılayamadım. Sadece Allahım yardım et diye hastaneyi inlettim. Çok müthiş bir ağrı belimde kopcak gibi ama karnımda hiç ağrı yok. Saat birde 5 cm açıklık olmuştu. 2 3 gibi doğurması için suyunu patlatalım dediler ve suyumu patlattılar. 2.15 kadar ağrı çektim çok sık ve dayanılmazdı. Ağrı geldikçe ağlıyordum. Son yarım saat krize girer gibi ağladım bağırdım. Gücüm bitti. Bana biraz serum taktılar gücüm yerine gelsin diye şekerli bir serum. 2.15 de doğuma girdim. Ikınma isteği gelince ıkın dediler ama öyle bi istek yokdu. Açıkcası ıkınmak da istemedim ıkınınca daha çok canım yancak diye çok korktum. Bir iki kere ıkınmaya çalıştım dr um da ebelerde gösterdi nasıl ıkıncağımı. Bebeğimin saçları görünmüş ebe öyle dedi hadi ıkınman lazım dedi. Sonra dr um yok yapmıycak diye kesi attı ebe ve dr tekrar karnıma dirsekleriyle bastırdılar. Ne keserken nede bastırırken hiç canım yanmadı. Suni sancının yanında hiç bişey. Altıma yapıyorum galiba diye ağladım. Ebe hayır o senin ıkınma isteğin hadi tuvalet yapar gibi ıkın güzelim dedi. Sonra bir dirsek daha attılar güzel kızım bir seferde çıktı. Aslında ıkınmayı becerebilseydim. Yırtılmamda olmayacaktı tahminim. Kızım çıkınca herşey bitti. Hiçbir acım kalmadı. Herşeyi unuttum. Üzerime koydular. Ama çok güçsüz kalmıştım. Biraz narkoz verip dikişimi attılar. Kızım 15 dk da doğdu. O 15 dk yı iyi yönetebilseydim bende çok sağlıklı bir doğum yapacaktım ama doğum ekibini hiç dinlemedim korkularımı dinledim. Neyseki kızım çok sağlıklı. 3400 doğdu tosbiğim. 11 gündür popomun üstüne oturamıyorum. Çok zor emziriyorum sınırlı pozisyonlarda bir hafta daha oturmamam gerekiyormuş. Ben çok minyonum bebeğimde bana göre biraz iri. Birde ben korkularım yüzünden ıkınamadım. Makatıma yakın yerde dikişim olduğu için çok zorlanıyorum. Normalde bacağa doğru kesiler daha rahatmış. Ama dr um o an denemiş olmamış o taraflar çok gerginmiş. Makatıma doğru yırtmak zorunda kalmış. Zor geçti. Hiç bir zaman normal veya sezeryan diye bir dayatmam olmadı. Demekki nasip böyleymiş. Kızım sağlıklı olsun bende normale döneceğim inşallah.
.Depend bez hayat kurtarıcı evde de kullandım
. Diş fırcasına kadar bavulumda herşey vardı. Ama ben doğumane kıyafetiyle günü geçirdim. Korkumdan ayağa kalkmadım su içmedim yemek yemedim tuvalete gitmedim. Sabah zar zor bunların hepsini yapıp pijamalarımı giyip taburcu oldum. Hemşire o kadar serum yiyo tuvalete gitmesi lazım desede de gitmedim. Ama hiç canım yanmadı boşuna korkmuşum.
. Herkesin doğumu ve doğum başlangıcı farklı. Mesela benim hiç karnım ağrımadı doğum masasında bile belim ağrıyordu.
. Suni sancı olayı herkesde farklı hissediliyor. Ben bir iki damlayla çıldırdım 😁 ama saatlerce suni alıp hala egzersizini yapabilen kadınlar var helal olsun 👏🤭
. Dr um aileme ağrıyı çekti çekti son anda bizi yarı yolda bıraktı. İçerde bize hiç yardımcı olmadı demiş. Çok haklı bebeğime bişey olabilirdi. Korkuma yenik düştüm😔
. Evlat kokusu en büyük şifa.
. İster sezeryan ister normal sağlığınız neye müsaitse öyle doğurun veya o nasip olsun.
. Ne kadar ağrınız olursa olsun bebeğinizi seyredin sevin kucaklayın hemencik sütünüz gelsin. Ben ağrım var diye 3 4 gün koynumda değil bi tık uzakta tuttum çok pişmanım. Emme eylemine çok zor geçtik. Bebeğim kokumu sonradan tanıdı. Şimdi birlikte sağlığımıza kavuşmayı bekliyoruz. 🤲 😌