Kizlar selam..40+3te doğumum gerçekleşti.Hİkayemi paylaşmak istedim çünkü aslında buraya yazdıklarım anlamsız olacak çünkü bu his yaşamadan bilinemez onu anladım.
40.hafta kontrolümde idrarda protein çıktığı için ve sancım ve açıklık olmadığı için rahime minik bir hap gibi bişey atıp kasılmaları baslatt doktorum sabah 9 da attı ilacı akşamüstü 16;00 da kasilmalarim başladı o saate kadar 4 cm açıklık vardı ama hiç hissetmedim.16:00 dan 23;30a kadar yine bekledim açıklık 9 cm olmuştu akşam saat 22.00 gibi doktoruma epidural vuralım dedim çünkü artık çekilmez olmuştur bana göre ama vurulmasamda olurmuş 🙈 sadece sanki dayanamicam gibi gelirse vurulurum demiştim hani biraz agridigi zaman e hadi geldi zamanı diye düşündüm sanırım ;)
Bu saate kadar hersey çok güzeldi doğumhane ye girdik başladım tam squat pozisyonunda ıkinmaya bebek gelmiyor bir türlü 1 saat yok 2 saat oldu yok 3 saat sonunda artık gücüm kalmadı hemşirelerin desteği ile doğurdum meğer 2 kat kordon dolanmış bebegime:( rahimden bir türlü geçememiş ama doktorum normal doğumu savunduğu için sonuna kadar bana söylememiş ve Allahin izniyle bebişi kucağıma aldım hemen ten tene temas edip eşim kordon bağını kesip oda ten tene temas yaptı
Bu arada normalde doğum haneye girildiğinde hemen doğum yapılıyor benim uzun sürmesinin sebebi 1.5 saati falan rahimimin ters olması 2
.si kordon dolanmasi ..herşeye rağmen bebeği kucağima aldım kontrolleri yapıldı ve yürüyerek odama geçip hemen emzirmeye başladım duygu durumumu anlatamam çünkü muhteşemdi şuan 1.5gun oldu doğum yapali.ayaktayim herşey normal ağrı sizi yok.depend hasta bezi kullanıyorum kanamam için.gumus kapak başladım biraz oğlum sert emiyor sanırım 🙈 uçları koptu sanirim diyorum onun dışında binada,9 cm açıklıga gelmemin sebebi pilates yolunda sürekli dustaydim 2 saat falan kalmışimdir..çok iyi geldi birde kasilmalar nasıl oluyor diyip duruyodum kendi kendime merak etmenize gerek yok geldiğinde anlatıyosunuz korkmayın 💕Allah’a güvenin Meryem ana otunu da koyduk suya dualarımızı okuduk ve minik tatlı oğlumu kucağımıza aldık.iyiki normal dogurmusum çok mutluyum 🙏💕 birde son söz 2 dikişim var kordon dolandigi için bebeğn nabzı düşünce korktuk doktor minik bir kesik attı hiç hissetmedim ben ten tene temas yaparken dikmiş farkında değildim dedim ne ara yaptın oda çok minik atmıştım hissetmedin dedi
Allah herkesin yardımcısı olsun korkmayın bebeğin gelmesi herseye değer…