kizlar merhaba. Dogurana kdr bende sizin gibi hergun burdaydim. Gunum cok gectigi icin 38 den beri devamli dogdumu dogcakmi , suyum geldimi gelcekmi, bu sancimi degilmi diye stres altindaydim. Zar zor hergun 3 saat yuruyuslerle 41+5 de 1,5 cm acikliga geldim ve doktor 10:30 da yatisimi yapti. Bebek kakasini yapmis olabilme ihtimaline karsi. Bana kalsa 50 hafta dururdum cunku tik yoktu😂😂 hergun dus hurma yuruyus adacayi ictim. Neyse suni sanci baglandi. 11:00 de etkilerini hissetmeye basladim. Adet sancisi gibi geldi gitti. Ogleden sonraydi artik 14:00 gibi cok yogunlasti. Plates topunda hareketler ediyorum. O sirada esimi aslinda yanimda istememistim o sancima dayanamaz bana sezeryan olalim der kotu olur diye ama sklastiktan sonra direk esimi istedim. Sancilar vurunca ellerinden tutarak destek aldim yere oturdum comeldim. Annem
o sirada meryem sureleri okuyordu. Meryem ana otunu suya koyduk. Ot acildi. Doktorum geldi 15;00 de ve 8 cm acikligim oldugunu soyledi 1 saate kalmaz dedi . Dunyalar benim oldu o saate kdr ebeler
aciklik konusunda hic bilgi vermedi guzel dedi ve gittiler. Son 1 saat cidden kafa yemelikti . Telefon calmasina. Odanin sicagina soguguna asla tahammulum kalmadi. En sonunda ebem sancin vurunca yere otur kakani yapar gibi nefesini tut ve ikin dedi. Buda gercekten cok zordu ama ne kdr zor olursa olsun her dediklerini dinledim cunku normal dogum cok istiyordum. Sonra 16:20 gibi geldiler ve beni alip dogumhaneye goturduker yatar sekilde. Catala ciktim. Ve aslinda 5 dk suren ama dunyalar kadar bana uzun gelen o dakikalar basladi. Ebem
karnima bastirdi. Bu beni korkutan biseydi ama hic onemli degilmis hatta yardimi bile oldu. İlk ikinmada saci, ikincise kafasi, ucuncu ve en zorda bebegim kucaklarimdaydi. Agladim. Basardim
basardim diye ciglik attim. Hemen kucagima
attilar bebegimi. 3.760 50 cm olarak dunyaya geldi. Sonrasinda 15 dk suren dikis kismi beni cok zorladi. Keske uyutulsaydim dedim. Aama sonucta kendimi teselli ettim tum sancilarim bittigi icin. Odaya cikarildigimda once esimi sonra tum ailemi gordugumde dunyalar benim oldu ve cok yuksek bi motivasyona ilk emzirmemi yaltim. Aksama kucuk tuvaletime diger gun sabah buyuk tuvaletime ciktim. diger gun ogleden sonra taburcu oldum ve evimize geldik.
hastanem Çamlıca medipol
doktorum hüsniye sedef binöz idi. Sonuna kadar memnunum. Ozellikle doktordumdan. 41+5 e kdr benimle birlikte beklemesi, saygi duymasi ve sakinligi beni cok memnun etti. hastane normal dogum ucreti 1.750 idi 2.000 olmus, haricinde odeme yapmadik. Yemekler iyiydi.
sutum 3. Gun geldi diyebilirim
sadeve ucunu tutturmaktan sorun yasadim. Silikon uc kullanmak zorunda kaldim.
ilk kontrolumuzde sarilik cikmadi. Cunku ilk 3 gun sutum az oldugu icin mama verdim. Vermesem
acliktan kesin sarilik olurdu. Suan mamayi azaltiyorum doydugunu anliyorum.
*kesinlikle 1 paket depent alin . Hastanenin hasta bezi cok kotu.
*alt pijama 4 adet olsun. İlk gun cok ihtiyac oluyor.
*corap cok onemli. Dogumhane cok soguk
oldugu icin donuyorsunuz.
*en onemlisi moraliniz modunuz cok yuksek olsun. Siz mutlu olursaniz bebisinizde mutlu olur❣️