Sinemuzan BihterK Endişeleriniz çok normal ama içinizi lütfen ferah tutun:) Doktorunuz sizi ve bebeğinizin sağlığını aynı anda göz önünde bulundurarak bu kararı vermiştir. Tabiki normal doğum doğal süreç hep ilk tercih ama bazen doğru olan sezaryen olabiliyor önemli olan sağlıkla kucaklaşmanız:)
Elifakoglan Sinemuzan merhabalar biz 12 haftadayız normalde 3 aylık süre dolmuş olması gerekiyor ama 2. Trimester a geçmedik bir hafta daha beklemem mi gerekiyor anlayamadım
Ozlmchngr Elifakoglan hafta 7 gün ama ay 30-31 olduğu dan dolayı 12. Haftanız tam.olarak 3 ayı doldurmamış oluyor 13. Haftanın başlarında doldurmuş olucaksiniz bende öyle ogrendim
Sinemuzan Esila454a lütfen böyle düşünmeyin. Sağlıklı bir doğum yapmanızı en içten şekilde diliyorum :) Haftanız doldu ise ve doktorunuz normal doğumda bir sakınca görmüyor ise yapabilirsiniz. Kendinizi anne olacağınıza odaklayın nefes egzersizleri yapabilrsiniz bu sizi rahatlatacaktır:)
Sinemuzan Senanurrrr Hareketlerde azalma ya da hiç hareket algılamadığınızı hissediyorsanız mutlaka doktorunuza danışın. Her hareketsizlik kalp durması demek değildir. Uyuyor da olabilir bebeğiniz bu gibi endişelerinizi mutlaka doktorunuza bildirin .
Sinemuzan HKader3423 Bazı anne adaylarında iç karın geniş olduğundan çok çıkmayabiliyor bebeğiniz sağlıklıysa buna çok takılmayın lütfen:)
Sinemuzan senemmm123 Eğer doktorunuz sizi bu konuda önermediyse gebelik yolundadır. İlk haftalarda çok yorulmamanızı önerebilirim. Sağlıklı beslenmenize dikkat edebilirsiniz keyfini çıkarın ve güzel şeyler düşünün:)
Sinemuzan nuuu Merhaba gebe kalmak için tıbbi bilgi sahibi olmak gerekir en kısa sürede gönlünüzce olsun herşey :)
Kubos_36 Sinemuzan bebeği sol tarafımda hissettiğim için sol tarafa yatarsam onu ezeceğimi düşünüyorum bu yüzden psikolojik olarak rahat ediyorum sağ tarafıma yatarken yani çok fazla sağa yatıyorum bebeğe bi zararı olur mu
Sinemuzan Kubos_36 bir zararı olmaz sağ veya sola yatabilirsiniz. Bebeğiniz kesesinin içinde keyiflidir ezmeniz söz konusu olmaz içiniz rahat olsun:)
Sinemuzan Erra3 merhaba bu biraz toplumun oluşturduğu inanç kalıbı tamamen size kalmış. Kimi anne adayı kestirmezken kimi kestirebiliyor içiniz nasıl rahat ediyor ise o şekilde hareket edebilirsiniz.
Sinemuzan DilanDag epiduralde bir kateter takılır ve siz ağrı hissettiğinizde kol yardımı ile kendinize anestezi desteği yapabilirsiniz spinal ise sadece omuriliğe yapılan bir iğnedir. Kişiye göre ihtiyaca göre bunu hekiminiz belirleyecektir. İkisi de annenin doğum anına şahit olması için uygulanır:)
mutlu_anne1 Sinemuzan merhaba haftam doldu normal doğum görünüyo ama bebek gelmiyo evde suyumun gelmesi için napmam lazım yardımını olurmusunuz
Sinemuzan mutlu_anne1 riskli bir durumunuz yoksa doktorunuza da danıştıktan sonra merdiven inip çıkma yavaş yavaş çömelme yapabilirsiniz. Pelvis bölgenizi gevşetecek minik hareketler yapılabilir.
senakhrmn Sinemuzan merhaba Sinem hanım. Ben 10 haftalık hamileyim. Henüz erken ama normal doğum yapmak istiyorum ancak doğumsal kalça çıkığım var ve 3 yaşındayken opere olmuşum. Şuan için bir sıkıntı yok ama sizce bu durum normal doğum yapmama engel midir ?
Sinemuzan senakhrmn merhaba evet gebeliğin henüz ilk zamanlarındasınız:) Bu konuyu doktorunuza sorabilirsiniz bebeğiniz ve sizin sağlığınız açısından bir sorun görünmez ise yapabilirsiniz:)
Sinemuzan Hazalperi 13. haftadan itibaren hamile yogası , pilates ve nefes egzersizleri yapılabilir. Fakat dikişsiz doğum garantisi vermek hekim için de imkansızdır. Bebeğin geliş şekli doğumun o anki durumu bu kararı vermesinde hekimi yönlendirir.
Bgs Sinemuzan merhaba 11 haftalık gebeyim biraz önce koyu kahve rengi bi akıntı farkettim bu neden olur acaba? Panik yapmalı mıyım?
Sinemuzan Bgs Bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz buradan bilgi verebileceğim bir konu ne yazıkki değil
Onrays Sinemuzan merhaba sinem hanım 8 günlük bebeğim var 4 günlükken sarılığı 17.1 ile hastaneye yattık ışın tedavisi ile 9.1 oldu ertesi gün çıkardılar bizi dün kontrolde 11 e çıkmış pzartesi günü için tekrar kontrol istedi Dr. Bunun için ne yapabilirim
Sinemuzan Onrays siz bol sıvı tüketin ki süt oranınız artsın ve bebeğinizi de sık sık emzirin uzun süre uyumasını engelleyin ayak altlarına dokunarak uyandırıp emzirmeniz bu süreci hızlı atlatmanızı sağlayacaktır.
Sinemuzan Ebruaybars Merhaba bu gibi durumlarda doktorunuzdan onay alıp bazı gevşeme teknikleri uygulayabilirsiniz. Pelvis kemiği bölgenizi gevşetme hareketleri faydalı olabilir. İlk doğumunuz ise bir doğum destekçisi ile çalışmanız faydalı olabilir:)
Bakdemir Sinemuzan iyi gunler benim 40 haftam doldu da bugun bebegin kanala inmesi icin neler yapabilirim dogumu baslatmak icin
Sinemuzan Bakdemir Merhaba doktorunuz riskli bir durum görmüyor ise çömelme ve merdiven inip çıkma yapabilrsiniz. Son haftalarda doktor onayı olmadan lütfen hareket etmeyin:)