Başıma neler gelcek diye korka korka beklerken sonunda ben de doğurdum 39+ 1 de sabah hafif sancılarla uyandım tuvalete gittiğimde kanlı sümüklü bir şey aktı nişandır diye düşündüm öyleymiş daha sonraki saatlerde tuvalete gittiğim bi ara bacaklarıma birden su aktı idrar sandım ama sonra duyumun geldiğini fark ettim ama hala hastaneye gitmedim çünkü sancılar çok sık değildi ara ara suyum akıyordu tabi o sürede hemen depend kullandım çok işe yaradı sürekli akıyordu çünkü sancilarım düzenli değildi iyice sıklaşması 17.00 a doğru oldu hastane de bize yürüme mesafesi olduğu için çok acele etmedik ama o saatlere doğru artık giriş yaptık 6 gibi hastanedeydik alttan muayene edildim ve açıklığım 1 cm di yani pek değişen bişey olmamıştı daha bir önceki gün çatı muayenesinde de 1cm di biz gider gitmez Meryem ana otunu suya koyduk biraz da içtim tabi o esnada hemen serum takıldı suni sancı verilmeye başlandı hiç akıl edemedim suni sancı istemiyorum demeyi çok kötü ağrısı olduğunu unuttum o an aradan biraz zaman geçti açıklık hemen 4 cm oldu ve sonrasında açılma olmadı baya bi öyle kaldım ve deli gibi acı çekiyorum epidural istedim orda yokmuş sezeryan istedim artık olmaz az kaldı deyip yapmadılar sonra beni öldürün dedim dayanamıyorum artık çok kötüydü suni sancı açıklık ilerlemeyince aklıma Meryem ana otu geldi hastaneye getirdiğimiz kap küçüktü Meryem ana otu tam açılamamıştı acaba ondan mı 4 cm de durdu diye düşündüm ablama söyledim evden hemen büyük bir kap getirdiler ve içine koydular ondan sonra açılmam ilerlemeye başladı onun etkisine gerçekten çok inandım daha sonra hala sancılar çekiyorum deli gibi sürekli soruyorlar ıkınma isteğin varsa söyle ben yok diyorum daha sonra 22.30 gibi ıkınma isteği gibi biley oluştu ve ıkınmaya çalıştım başta doğru yapamadım ıkınma diye yaptığım sadece karnımı sıkmaktı biraz denedikten sonra yapmayı becerdim bildiğin büyük tuvalete odaklanıyon onu yapmaya çalışır gibi ıkınıyorsun bunu yapınca iyice aşağı indiğini hissettim çatala doğru yürümeye başladım nerdeyse yolda doğuruyordum çatala vardım birkaç ıkınmada zeynebim dünyaya geldi çok şükür sağlıklı bir şekilde geldi doktor kesik atmış onları hissetmemiştim hatta bartolin kistim vardı o esnada onu bile boşalttı dikişlerimi çok hissettim kendimi kastığım için canım daha çok yandı tabi bu doğum anından ziyade beni bitiren suni sancı oldu çok ama çok canımı yaktı suni sancı alacaksanız da en azından epidural isteyin ya da kendi sancınızla gelmesini bekleyin kızım 3130 gr doğdu Çanakkale medical hastanesinde doğurdum özel hastanenin avantajlarını çok güzel yaşadım ebem çok iyiydi ve beni çok güzel yönlendiriyordu doğuma kadar eşim ve ebem beni yalnız bırakmadı onlar bana çok iyi geldi doktorum çok iyiydi dikişleri gayet güzel yapmış çabuk toparlandım 5 gün oldu doğum yapalı hastanede 1 gece kaldık sabahında kızımın fotoğraf çekimlerini ben yaptım azcık kendimde süslenip eşimle çekimler yaptık normal doğun olduğu için sonrasında çok iyiydim ama öncesi çok kötüydü rabbim doğum sürecindeki herkese yardım etsin olmayanlara da nasip etsin benim çok hoşuma gidiyordu doğum hikayeleri dinlemek onun için elimden geldiğince yazmaya çalıştım sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz
-
- url
`)