Merhabalar doğum yapalı 16 gün oldu anca yazabiliyorum 17 Ağustos gece 3:30 gibi sancılarım başladı kalktık hastaneye gittik 1cm açılma ile eve yolladılar ertesi gün 18i akşamI sancılar artınca 4cm ile yatışım yapıldı ve odamda sancı çekmeye başladım..gece saat 12 gibi ebe muayene etti ve hala 4cm diyince ben dayanamıyorum epidural yapalım dedim ve epidurali taktılar..saatler geçti nst de kasılma sancı çok var ama ben sancı az hissediyorum muayenede hala 4 cm doğum ilerlemiyor sabah oldu karnım çok acıktı doktora sorduk bisküvi çay yiyebilir demiş biraz atıştırdım 6cm açıklıkla epidurali tekrarlattım çünkü etkisi azaldı ama gece 10cc yapılan ilaç sabah 1cc yapılmış ve 1,5 saat olmadan tekrar dayanamıyorum diye başladım ben,ebe diyor dayan yoksa doğuramazsın ben diyorum ağrı eşiğim çok düşük benim ama dozunu mu az yaptılar bu kadar çabuk geçmemeli sonra anestezi hemşiresini konuşurken duydum 1cc yaptım dolapta ilaç bitmiş dedi 😣😣 Tövbe yarabbim hep beni bulur böyle işler..Neyse sonra zorla 5cc daha yaptırıp beklemeye başladım açıklık 8cm oldu bana bir ıkınma hissi geldi büyük tuvaletim var gibi bir his ama tuvalete çıkamıyorum doktorun sesini duydum doğumhanede seslendim bi bakın bana ıkınma geliyor diye geldi baktı 8cm daha var ıkınma ben ameliyata gidiyorum hemen gelicem seni nst ye bağlasınlar ağrı,ıkınma gelince derin nefes al ıkınma dedi gitti..Aynı anda 4 kişi doğum yapıyoruz bu arada ebe bir oraya bir buraya gidiyor nöbeti yeni devraldı akşam mesaisi bitti diğerlerinin daha tanımıyorum bile ebeyi neyse Nst ye bağlandıktan sonra öyle güçlü bir ıkınma hissi geldi ki tutamadım ben ıkınınca nst de ses değişti ebe koşarak geldi bana baktı bebeğin kalp atışları düşmüş koştu ameliyathaneye doktoru çağırmaya ben korku içinde bekliyorum bir yandan dua ediyorum bebeğime bişey olmasın diye hemen dr geldi diğer hastaya spinal anestezi yapmış tam başlayacakken haber vermişler bırakmış gelmiş..beni hemen doğumhaneye aldı ama bende güç kalmamış ıkınamıyorum kalk dedi ameliyathaneye çabuk..ayağıma terlik bile giymeden koşarak Dr önde ekip ve ben arkada ameliyathaneye gittik sedyeye yattım ve genel anestezi ile oğlum dünyaya geldi..Neyse ki korktuğumuz olmadı hızlı davranıldığı için oğlum iyi 😌 Oysa ki çatı muayenem iyi geçmişti 4kg ya kadar doğum yaparsın çok müsait yapın dediler,gebe okuluna gittim doula ile doğum için memlekete gitmedim ama ben ağrıyı yönetemedim kendi kendime yapamadım ve doula gelecek destek olacak diye beklerken işi çıktı gelmedi yalnız kaldım..Doktorum bebeğin başı kanala tam inmedi sen ıkınınca kordonla birlikte kanala girmiş olma ve kalp atışının bundan düşmüş olma ihtimali beni acil sezeryana yönlendirdi önceliğim bebeğinin ve senin hayatın oldu dedi normal de doğururdun ama 1-2 ıkınmada yapacak gücün kalmadı seni 10-15 ıkınmada doğurturdum Bebeğin kalp atışı düşmeseydi dedi..işte bu da benim doğum hikayem..herkesinki farklı ve özel kimse kıyaslamasın veya korkmasın ben ağda bile yaptırırken korktuğum için psikolojik olarak kendimi doğuma hazırlayamadım..Sonuç olarak olacak olan oluyor siz neyi ne kadar isteseniz de hep akışına bırakın 🧡