CerenNisaSecilmis Angelada yenidoğan yoğun bakım olarak acıbadem hastanelerini önerebilirim benimde riskim olduğu için acıbadem tercih ettim. 26 haftalık doğum yapan bir arkadaşımız var oda acıbademde doğum yaptı oğlu şuan küvezde inşallah da bebeğini kucağına alıcak 🤲🏻
nil_sugra Angelada illa özel hastane istiyorsan mega medipol, memorial, koç üniversitesi hastanesi ya da acıbadem hastanelerini tercih etmeni tavsiye ederim. Zira Prematüre bebek için başka özel hastanelere güvenmek büyük hata olur.
CerenNisaSecilmis CerenNisaSecilmis vurmuşlardır ama kaç doz vurmuşlardır emin değilim. Kaç haftalıksın
CerenNisaSecilmis Angelada @Meflug tanıdığım özelde erken doğum yapmış tek kişisin bilgi verirsin diye düşündüm 🥰
Meflug Angelada @CerenNisaSecilmis Acıbadem Kadıköy’de doğum yaptım. Yenidoğan yoğun bakımlar evre evreymis. Her hastanede üst seviye yenidoğan yoğun bakım yokmuş ben normalde başka hastaneye gidiyordum ama oranın yoğun bakımı benim kadar erken doğum yapanlar için uygun değildi. Benim hem erken hem de acil oldu doğum. Ciğer gelistiriciyi bana sabah vurdular kendi hastanemde sonra akşam 5te Acıbadem de doğuma girdim başka vurmadilar. Çocuğa vururuz gerekirse dediler
CerenNisaSecilmis Angelada içini ferah tut benim doktorum bana 28 haftalık hedefi koymuştu 28 . Haftada yaşama oranı %80 29. Haftada %90 Lara çıkıyormuş ama burda en önemlisi gerçekten doktor ve hastane
CerenNisaSecilmis Meflug Benim gittiğim acıbademİnde yenidoğan yoğun bakımı çok iyiymiş 600 gr doğan bebeği bile yaşatmışlar şuandada o bebek 4 yaşına girmiş 🥰
Meflug CerenNisaSecilmis sorun şu yoğun bakımlar iyi ama mesela Altunizade Acıbadem yoğun bakımda yer yoktu. O kadar çok erken dogam kuveze giren bebek var ki görsen sasarsin
CerenNisaSecilmis Meflug inanırım bu foruma katıldığımdan beri o kadar çok rahim ağzı yetmezli ile ilgili post açıldı ki şok oldum. Medipol hastanesine giderken doktorum servikal yetmezlik artık günümüz kadınlarının çok sık karşılaştığı ve her yıl bu oranın arttığını söylemişti. O doktorumun eşide cerrah paşa hastanesinde yeni doğan doktoruydu 20 haftalık bebeğim için belki bir umut yaşatabilir mi diye çok koşturmuştu. Bir arkadaşımda bebeği doğduktan sonra küveze girmesi gerekiyordu inanırmısın küvez boşluğu olan hastane bulamadılar
Meflug CerenNisaSecilmis ben 3 hastaneye sordum boş kuvez var mı diye. Servikal yetmezlik sanırım stres hava kirliliği organik beslenememek bunlar hep etken. Benim 25 haftalık doğumda medicalparkta yapmıştım. Ama yaşamadı çocuklarım biri 3 saat biri 3gun tutunabildi. Ateş oğlum çok güçlü kuvvetli ve inat. Doktor amcası sayesinde de eve gelecek🙏🥰
Angelada Benim de kısalmış sancim 80 90 arasi çıkmıştı 3 gün hastanede yattım 3 poşet serum yedim kiloluk olandan
Meflug CerenNisaSecilmis Allah razı olsun evet o da bekliyor şu an.Erken doğumda hastane doktor ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi çok önemli