mrv010197 Pelin0909 inanın bakın bende kız çocuğu aşıyım çok seviyorum 7 yaşındaki kardeşim kız ve beni anne gibi biliyor ben mahalledeki çocuklara kadar bakıp mutlu olsunlar diye evde sinema açıp mısır patlatıyorum mutlulukları beni mutlu ediyoe herkes ne sabırlısın evin çocuk dolu diyor inanın ben kız olduğundan değil insanca sadece erkek evladımda olsun istiyorum hani acaba hiçmi erkek evladım olmaz hani o duyguyuda hiçmi tatmıyacam acaba hiçmi erkek olmaz o duyguyu yaşayamam mu diye sadece yanlıl duygulara kapıldım yoksa inanaın elbetteki önclikle sağlıklı hayorlı evlat olması
mrv010197 Fatma2277 inanın çok çok haklısınız bakın ben kendim yanlıl yaptığımı akıl almak istediğimi düzeltmek istediğimi kendim yazdım ben kız evlat istiyordum eşimde hep nişanlıykrn kızımız olsun iki kulak olsun derdik espiri yapar gülerdik inanın hamileyken sadece acaba hiçmi erkek evladım olmaz hani o duyguyuda inşallah tadarım ama hadi hiç olmazsa diye üzüldüm ve günaha girdiğimi biliyorum ve iste büyüklerim akıl versin diye deim yoksa eşim şuan bile bana asla böyle düşünme allahın gücüne gider ben çok korkarım sonra bzden alır birşey olursa snei bilirim dedi ama inanaın buda etrafın baskısı yüzünden böyle hissettim cinsiyeti söylüyorum yaşlılar hımm aman birşey olmaz ya birdahakide erkek olur gibi gibi söylediğinden kendimi kötü hisswrrim ve yanlış düşüncelere kapıldım
Aaaasli Canım sen buraya boşuna yazdın millet burda linç edecek adam arıyo . Güzellikle “ bak kardeşim düşüncen yanlış ” yazan olmamış hiç ille de bir hakaret ve aşağılama var . Halbuki onların kalplerinde de daha farklı düşünceler daha farklı tedirginlikler var . Ben seni anlıyorum her ne kadar anlam veremesem de çağımız ve insanlar böyle . Ben de birine kızım olacağını söylediğimde bana “ hee öyle mi olsun olsun ” diyor halbuki kız evlat beklediğim için ne kadar heyecanlı ve sevinçli olduğumu bilmeden. Ben kızım olacağı için çok mutlu ve huzurluyum sen de öyle ol . Rabbim sana kız ya da erkek evlat verirken hayırlı olanı veriyor inan bana . Bolca dua et hayırlı bir kızın olması için çünkü sonradan “ iyi ki bir kızım olmuş ” diyeceksin … ❤️
forever23 mrv010197 bence bu düşünceleri aklınızdan atın.Çok kötü düşünceler bunlar.İmtihan dünyasındayız.Rabbim evlat vermiş şükredin ve bence kendinizi bu düşüncelerden uzaklaştırın.
mrv010197 Sermec27 inanın ben etraf baskısından bu hale geldim bakın en kötü geçen hafta daha net değilkeen cinsiyet annemin akrabası elimden tutup allahım sana hayırlı bir erkek evlat nasip etsin dedi tek dediğim kızda evlat ben kız istiyorum hayırlısı hangisiyse o olsun sonra kimi diyor benim kesinnn erkek oğlum olur ben erkek istiyorum kimi diyor birşey olmaz ya gibisinden sanki birşey olur diyen oldu böyle böyle baskı beni yanlış yöne itti ve içime kapattı üzüldüm akıl vermelerini istedim yoksa beni allahta ailemde mahallede bilir ben evde çocuklara mısır patlatan biriyim evde muzik açan mutlu olsunlar eğlensinler diyen biriyim ama hamilelikte bu yanlış duygu oluçtu
Sermec27 mrv010197 işte o insanlar cahil insanlar hatta Allahtan korkmuyorlar ki bu şekılde erkek olsun erkek olmalı deyip Allahın işine karısan insanlar hatta seytan size bu sözleri duyurarak vesvese veriyor ama siz kötü sözlere kendini bilmez sözlere kulaklarınızı tıkayın hatta size böyle yanlış düşüncelerle baskı yapanlarla görüşmeyin bile bak kardeşim imtihan dünyasındayız rabbim evlatla imtihan etmesin o daha zor emin ol şükret Rabbime sana hayırlı biz kız cocugu nasip etmiştir inşallah 🤲 Allah ne derse o olur isterse 2 kızın olsun hiç oğlun olmasın rabbim en iyisini bilir bunu unutma kardeşim
Dersim mrv010197 senin şimdi değişik tuhaf şeyler hissetmen normal ama şimdi odaklanman gereken şey bebeğinin sağlığı olsun ve umarım istediğin gibi olur herşey ve duygularını buraya dökme çünkü kendini kusursuz anne sanan ama aslında beş para etmez insan çok burda.
mrv010197 Dersim inanın bakın bana laf edip arkasından inşallah benimde erkek evladım olur diyen ama bana evlat evlattır diyen bile insanları gördük düşünün belkide her anne hamile olduğunda acaba diyordun ama benim gibi açık sözlü olup dışa vurmuyordur ama genede evlat evlat tabi allahım sağlıklı versin gene diyorum ben hocayada sordum erkek evlat istemek günah değilmiş allahtan istemek olmayanı istemek yani günaha girmiyorsun allahtan herkes nasıl ev araba hayırlı eş istiyorsa sen dde allahım bir kızım oldu hayırlıda bir evlat erkek bana nasip et demek günah değil dedi
Ada01 mrv010197 hamile halinizle neden bunu düşünüp bebeğinizi ve kendinizi strese sokuyorsunuz bebeğinize yapmayın bunu. babalar erkek çocuklarını arkadaş ortamına götürür ama kızı götüremez diyorsunuz bence bu yanlış kişiden kişiye değişir bu çevremde kız çocuklarıyla arkadaş ortamına giden babalarda var. Eşine bir arkadaş lazımsa sizede lazım değil mi kızınızdan daha iyi arkadaş bulamazsınız Ben ayrım yapmıyorum ama erkek isteyenlerin yanında ısrarla kızı savunasım geliyor en başta bizlerde kızlarız. illa bişey düşünüp strese girecem diyorsan bırak cinsiyet düşünmeyi isim düşün kıyafet düşün en başta sağlıklı olsun diye dua et. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin!
mrv010197 Mlk84 haklısınız bakın bende kötü bir insan değilim hep yazdım hepte yazacam ben mahallemdeki çocuklara kadar yeni evliyken bile evimde onlara sinema film açıp muzik açıp mısır patlatan onlar mutlu olsun diye çabalayan biriyim 7 yaşındaki kız kardeşim resmen beni anne diye biliyor sabahlara kadar ateşliyken yanında yerde uyuduğumu bilirim iki büklüm bu düşünceye insanlar aman birşey olmaz ikinci erkek olur aman allah sana ekrke evlat versin aman erkek o bu diye diye ha ilelilte alınganlık içime kapandım kötü hissetrim ve akıl vermenizi kendime çeki düzen vermemi istedim inanın kötülük yaştığımDan benek sevmediğimden ayrımcı geri kafalı olduğumdan değil sonradan oluştu ve büyüklerim alış versin istedim bukadar yolsa ekrek olmuş hayırsız olmuş beni bilmemiş eve gelmemiş hayırsız olmuş bende bunu biliyorum yanlıl yaptığımı bu yüzden zaten akıl istedim
Edda07 mrv010197 Rabbim öncelikle hayırlı evlat versin. Kız evlada gelince gayette gider babasıyla. Benim kızım 5.yaşında doğduğundan beri eşimle bi çok yere gitti hala gidiyor eşim sağolsun baba kız günü çok yaparlar bütün izinlerini kızımın isteğine göre geçirir.Allah razı olsun ondan.
Dersim Smnrky aslında kullandığın hakaretler tamamen sensin ve bunun kanıtıda hamile bir kadına aptal diyebilmek, yazıklar olsun sizin gibi annelere, hani derler ya ya güzel söz söyle yada sus, keşke sen sussan!!
mrv010197 Tuos2306 haklısınız bakın bende kötü bir insan değilim hep yazdım hepte yazacam ben mahallemdeki çocuklara kadar yeni evliyken bile evimde onlara sinema film açıp muzik açıp mısır patlatan onlar mutlu olsun diye çabalayan biriyim 7 yaşındaki kız kardeşim resmen beni anne diye biliyor sabahlara kadar ateşliyken yanında yerde uyuduğumu bilirim iki büklüm bu düşünceye insanlar aman birşey olmaz ikinci erkek olur aman allah sana ekrke evlat versin aman erkek o bu diye diye ha ilelilte alınganlık içime kapandım kötü hissetrim ve akıl vermenizi kendime çeki düzen vermemi istedim inanın kötülük yaştığımDan benek sevmediğimden ayrımcı geri kafalı olduğumdan değil sonradan oluştu ve büyüklerim alış versin istedim bukadar yolsa ekrek olmuş hayırsız olmuş beni bilmemiş eve gelmemiş hayırsız olmuş bende bunu biliyorum yanlıl yaptığımı bu yüzden zaten akıl istedim
Dersim mrv010197 bacım yeter açıklama yapma yaw, konuyu kapat buraya duygunu dökmenin ne kadar yanlış olduğunu kendin görüyorsun, sen kendini biliyorsan konu kapanmıştır.
Tuos2306 mrv010197 ben kötü birisiniz demedim. Ben genel olarak aşırı kız bebek fanatikliğinede ekrke bebek fanatikliğinede karşıyım. Elbette herkesim gönlünde bişey yatar ama benm ilk bebeğimde cinsiyetini okdr merak ederdimki. Ve sonucunda kalbi durdu kürtaj oldum. Derken sorunlar yaşamaya ve hamile kalamamaya başaldım. İkinci bebeğimde ilaç falan kullandım ve hamile kaldım. Her kontrole gidişimizde kalbmz yerinden çıkardı hala yaşıyormu diye. Cinsiyeti aklımızın ucuna bile gelmezdi. Çok şükür sağ salim dogdu. Şimdi kardeşi olucak nasipse bundada aynı şekilde hiç merak etmedik. Yetekri sağ salim gelsin. Kmseyedr kulak asmayın. Size bunları söyleyenlerde birer kadın bunu düşünün. Hayırlı sağlıklı evlat olsunlar. Hayırsız olsa sağlıksız olsa ama erkek olsa kayınvalidenizmi ugraşıcak? Size bunları söyleyenlermi size yardım edicek? Geçin bunları. Bebeğinize odaklanın ve Allaha şükredip biyandanda dua edin sağlıkla hayırla gelsin.
Edda07 mrv010197 Rabbim öncelikle hayırlı evlat versin. Kız evlada gelince gayette gider babasıyla. Benim kızım 5.yaşında doğduğundan beri eşimle bi çok yere gitti hala gidiyor eşim sağolsun baba kız günü çok yaparlar bütün izinlerini kızımın isteğine göre geçirir.Allah razı olsun ondan.
MYstryy mrv010197 oyle konusan insanlara kulak asma. Evladin kizi erkegi olmaz. Ve oyle konusan insanlar evlat kiymeti nedir bilmemisler. Ben bir evlar kaybettim topraga koydum oglumu doyamadım ona. Simdi yine gebeyim en basindan beri iyi sagljkli olup kucagma alabilmek umudum hic aklma gelmiyor bile cinsiyet. 15 hafta 3 gunlgum gecen gittim dr bskmaya calismis cinsiyete beenm aklma bile gelmiyodu yeterki ssglikli olsundu derdm cunku. O yuzden o insanlara takilma sen karninda bir mucize tasiyosun erkek kiz fark etmez kiz annesi olmakta ayricalik erkek snnesi olmakta ayricalkk bence 😊🌸
elcinsadem mrv010197 yapma be canım yapma . Erkek olsa vefasız bir evlat olsa be olacak . Büyüyünce anasını döven nice erkek evlatlar var . Benimde kızım oluyor . Rabbim hayırlı evlat versin diye düşünmek lazım . Hiç erkek evladın da olmaya bilir. Rabbimden daha iyi kimse bilmez hayırlı olsun demek gerek. Yaşın küçük bunları düşünüp içsel savaş yapmanı anlayabilirim ama karnında ki kızına haksızlık etmiş oluyorsun şuan 😊
Deletedmom382 mrv010197 sonra ki hamileliginizde niye acaba kiz mi diye dusuneceksiniz ki ? Saglikli sihhatli hayirli olacaksa doguracagim butun cocuklarimin kiz olmasini isterim kiz duygusu bambaska benimde hep hayalim kiz cocugudur Allahik saglikli sihhatli hayirli hangisini verecekse onu versin tabi ama erkek cocugum olmazsa hic mi acaba diye dusunur muyum diye de aklima gelmedi cevreden cok sizin kafa yapinizi degismeniz gerek bence cunku suan hamilelikte bunu dusunuyorsunuz yarin bi gun erkek cocugunu olmaz hepsi kiz olur bu sefer o cocuklara davranislariniz otomatikmen irdeleyici olacak. Genelde de insanlar dusunduklerinden alamaz kendini o yuzden baska cocuk dusunmeyin bence
mrv010197 Deletedmom382 bakın beni tanımadığınız için yanlış anlamanız çok normal benim 7 yaşınd anr kız kardeşim var ve annemede onada ben baktım sabaha kadar betonda yanında yattım gık dese kalktım mahallede her çocuğa baktım birimi ayağımda birini beşikte salladım bime yeni 1 haftalık evliydim evim çocuk doluydu onlara mutlu olsun siye herşeyi yapıyorum bu süşünceye de hamile oluktan sonra kapıldım ve yanlış yaptığımı biliyoedum büyüklerim sadece bana hatamı anlamamı söylemelerini istedim yoksa etrafımdaki herkes dört dörtlük evladıma bakacağımı bilir ben 12 yaşında kardeşimi kendim yıkardım herkesin doğumuna koşarım inanın kötü bir anne değilim yanlıl düşüncedeyim sadece
Happybsrn mrv010197 iyi de sen kendinde bu düşüncenin yanlış olduğunu biliyorum demişsin burdaki insanlar sana ne diyebilir ki?? Evet düşüncen çok yanlışşşş …Ayrıca erkek çocuğum hiç olmayacak mı acaba diye düşünmedim değil diyorsun evt belki de olmayacak bunu Allah bilir nasip kısmet ….
mrv010197 Smnrky çok çok haklısınız ben bile acaba böyle diyorum allah erkek verir engelli olur diye çok çok korktum sabaha kadar ağladım ve bu pskolojiden çıkmak için sizden akıl danışmak istedim inanın kötü bir anne erkek delisi anne değilim kızım olacağını söyledikten sonra insanların verdiği tepkilerden içime kapandım
Dersim Pelin0909 normal misin sen loz olunca seviniyorsun erkek olunca neden üzüyorsun o zaman sende erkek çocukları sevmiyor oluyorsun.. Kız olunca sevinmek sevap erkek olunca üzülmek sevapmış gibi bide gururlanıp yazıyorsunuz hayırdır yani.