deletedmom559 Kızlar geçen hafta doktorum demişti sağlık ocağına git hamileyim de kan ver birşey ler dedi tam anlamadım dedi haftaya gelince bana getir yardımcı olursanız sevinirim ben ilk gebelik diye acemiyim ne yapmam lazım tam olarak gitsem ne dicem?
Ebru9120 deletedmom559 hamile olduğunu ve kayıt olmak istediğini soylemen yeterli. Onlar da gebelik takibi yapıyor. Rutin Kan idrar tahlili, aşı vs yapıyorlar :)
Nzehra4654 deletedmom559 sabah 9da git bizim burda sırayla içeri alıyorlar ancak kapıdaki görevliye ben hamileyim de direk alıyor içeri aile hekimine söyle gebeyim o seni tahlil ve ebeye yönlendirecek. Sana tek tavsiyem aile hekiminde ebende memnun olmazsan değiştirmeyi talep et. Senin aşılarını da ilaçlarını da doğurunca bebeğinin takibinide onlar yapacak güvenmediğin birine lütfen götürme 🤗
Yaseminakkaya deletedmom559 canım e nabızdan ya da e devlet üzerinden aile hekimi değişikliği yapılıyor 3 ay da bir değişiklik yapabiliyorsun ona göre tanıdık vs Varsa sor değişikliği öyle yap.😊
Aylnyzc Her ay düzenli kan verip değerlerime baktırıyorum sağlık ocağında en güzel yanıda ücretsiz ☺️.bir de aile Hekimi ya da hemşireler arayıp şu gün gel tetanoz aşını yapalım bu haftada şu ilaca başlayacaksın falan diyorlar.yani artısı olur eksisi olmaz
deletedmom559 Aylnyzc iyiymiş o zaman ben bilmiyordum onun için sizlere sormak istedim Çok Sagolun Canım 🤗🌺
deletedmom559 Nzehra4654 valla bugün gittim ebe çok kabaydi. bide size birşey sormak istiyorum siz kaçıncı haftada başladınız gitmeye igne için bu ebe birşey ler dedi 18 ci haftadan bahsetti sanki dedi 18 olunca gelip igne olursun telefon numaramı fln almadı desem aricak çağırırlar fln yok o kadar tuhaf Bi insandı tekrar birşey i sormak istemedim direk çıktım odadan
deletedmom559 Gittim dedi senin doktorun kim hangi kadın doguma gidiyorsam onu mu demeliydim sert ve kaba Bi hemsireydi Malesef 🤦♀️
Nzehra4654 deletedmom559 İşte tam bundan bahsetmiştim.. ben 4haftalıkken evdeki test pozitif olunca hastaneden önce sağlık ocağına gittim galiba gebeyim dedim hemen tahliller yapıldı. Sonuçları alıp önce ebeye gittim tanıştık 16 22. Haftalar arası bebeğin hareketlerini hissedersin hissedince haber ver ben seni tetanoz aşısına çağırcam dedi. Pandemi sebebiyle 20.haftada gidebildik. Sonra ikinci doz için gün belirledik. Ancak arada bir tansiyon tahlil kilo takibi için çağırdı gidemediğim zamanlar doktor randevumdan bahsetmem için telefonda görüştük 🤗 lütfen bak değiştirmeyi iste ebeyi daha numara vermemiş almamış olmaz öyle bir defa sana numarasını vermeli ki düşük yapsan vesaire arayıp kaydı kapattırman gerek. Ve düşün bebeğin doğunca 4.günü o kadınla tanışacak topuk kanı vericek ve aşıları o kadın yapıcak bebeğine.. emanet eder misin?
deletedmom559 Nzehra4654 Asla! yavrumu ona emanet etmem oyle ne ilgilendi sert sert konuştu dedi git 18 olunca gelirsin ne numaramı istedi ne başka birşey dedi ne kan aldı dedm belki kan fln da alırlar hiçbirşey yapmadi yani boş boş gidip eve geldim tekrar. Nasıl olucak başka Bi ebeye gitmek istediğimi nasıl yaparım kime derim gerçekten hiç bilgim olmadığı için bu konu da size sorayım ki tekrar gidince başka ebe istiyeyim
Nzehra4654 deletedmom559 ya başka sağlık ocağına geçiceksin yada aile hekimin iyiyse rica et güzelce rahat edemedim de. Ve folik asit falan kullanıyor musun bilmiyorum. Ama ben mümkün olan her ay gidip detaylı kan testi oldum bu zamana kadar ilaçlarımın dozunu her ay düzenledik aile hekimimle. Tavsiye ederim her ay aile hekimine kan testi yaptırmak istiyorum diyip sabah 9da git.
deletedmom559 Nzehra4654 Anladım canım bakalım ne yapacam daha 🤦♀️ Folidoce kullanıyorum gittiğim kadın doğum doktorum yazmıştı bana
deletedmom559 Yaseminakkaya tam olarak nasıl yapılıyor canım ☺️ e nabız ve e devletten ikiside var bende valla kimsem yok burda Diyarbakır dayım Bi eşimin ailesine sorayım bakayım iyi biri varsa onu seçeyim gerçekten bugün gittiğim kişi hiç olmuyordu
Yaseminakkaya deletedmom559 e devlette arama yerine aile hekimi değişikli yaz seni yönlendiriyor zaten bağlı olduğun il ilçe ve aile hekimliğinin adını bulup doktor seçiyorsun böyle olması lazım 😀