Evet kizlarr hepiniz gibi bende hamileligim boyunca hep dogum hikayeleri okudum hem bilgilendim hem kendimi doguma hazirladim dogum hikayesi okumak bana hep cok iyi geldi ve simdi kendi hikayemi yaziyorum bu o kadar guzel bi duygu ki anlatamam🤗 Baslayalim hikayemize;
39+4te yani 27 agustos persembe gunu son kontrolum vardi doktorum suyumun azaldigini ve muayene ettiginde acilmamin 1 cm anca oldugunu soyledi ve cuma gunu icin yatisimin yapilmasini suni sanci verip dogumu baslatmayi eger bebek gelmezse mecbur sezeryanla alincagini soyledi doktordan ciktik beni bir heyecan bastı anlatamam neyse sonra eve geldik tum ev islerimi hallettim camasir utu temizlik vs hepsini yaptim cantami son kez kontrol ettim tum hazirliklarimi yaptim sabah olmasini bekledim tabi insan heyecandan uyuyamiyo neyse sabah 6 oldu esimle beraber abdest aldik namaz kaldik hazirlandik annemlerle beraber hastaneye gittik odamiza yerlestik doktorum geldi acilmama bakti hic degisiklik yok 1 cm ancak var suni sanciya basladik once yavas yavas pek hissetmiyosunuz ama git gide artti 5 saat suni sanci cektim en son 4 dakikada bir giriyodu dayanilir gibi degildi saat ogleden sonra 3 oldu bianda suyum bosaldi kanamam basladi doktorum hemen geldi acilmama bakti hala ayni 1 cm devam ediyo ve bebegin suyuda geldigi icin acil sezeryana aldilar beni hemen ameliyathane hazirlandi 5 dakika icinde gittim hem sanciyi cekiyorum hem sezeryan hazirliklari epey zor oldu belimden igne vuruldu kizlar hic acimiyo inanin sinek isirigi gibi sadece dedikleri pozisyonu iyi durmaniz gerekiyo ama hic aci falan hissetmiyosunuz neyse sonra yattim yavas yavas belimden alti uyusmaya basladi ve basladilar sadece cok hafif cekistirmeleri hissettim ve kisa bi sure icinde bebegimi cikardilar bana gosterdiler yanima koydular optum kokladim o an varya gercekten anlatilmaz yasanir cok baska bi duygu sonra bebegimi giydirdiler kontrolleri yapildi ve yukari odamiza cikardilar esim ailem orada bebegimi bekliyolardi yarim saat sonra benim dikislerim bitti ve beni cikardilar kapida esim beni bekliyodu onu orda gordugumde o kadar mutlu oldum ki anlatamam sonra odamiza ciktik bebegim orda beni bekliyodu cok üsüdüm heryerim titriyodu 6 saat sonra uyusuklugum gecti hemsire geldi ilk yurusumu yaptik ilk basta bas donmesi oluyo ama yurudukce iyilesiyosunuz yavas yavas toparlaniyosunuz hemen iyilesip bebeginize kendiniz bakmak istiyosunuz kizlar simdi tavsiyelerime gelelim;
Mutlaka depend alin cok buyuk kurtarici oluyo, bol bol sivi tuketin, kabizlik yasamamak icin kayisi hosafi corba icin, yaninizda bilgili biri olsun cunki sezeryandan cikinca kendinize gelip bebege bakmaniz biraz zaman aliyo bu yuzden yaninizdaki kisi cok onemli hem bebege hem size bakabilecek biri olmali, cikinca bol bol nescafe tuketin ve bitter cikolata yiyin cok iyi geliyo…
Kizlar sut gelme konusu bence dogumdan bile once gelen bisey cunku dogumdan sonra artik bebege sut gelsin diye ugrasiyosunuz sezeryan olanlarda gec gelmesi normalmis benimde gec geldi ilk zamanlar hemen gelmesini beklemeyin yavas yavas kanallar acilacaktir surekli dua edin hosaf incir e bebekte satilan malttan alin bol bol icin allahin izniyle sutunuz cogalacaktir.
Benim hikayem boyleydi cok uzun oldu biliyorum ama bende hep uzun hikayeleri okumayi severdim o yuzden boyle yazmak istedim umarim faydali olur, dogum yapacak tum hamilelere kolaylik diliyorum rabbim hayirlisiyla saglikla yavrunuzu kucaginiza almayi nasip etsin bol bol dua edin tum hamilelere ben oyle yaptim devamli okudum dua ettim rabbim dogumda yardimciniz olsun🤗