Mizgin2020 benim çok fazla tecrübem yok, dolayısıyla tavsiye verebilecek biri değilim. Kendi hikayemi anlatırsam belki size de bir fikir verir.
Aralık ayından beri deniyorduk. İkimizde de elhamdülillah bir sıkıntı yoktu. Ama nasip olmuyordu. Çevremde de niyet eder etmez hamile kalanlar vardı, yok bacağını kaldır diyenler, yok yastık koy diyenler, yok hemen duşa girme diyenler… psikolojim mahvoldu aylarca. En sonunda işin peşini bırakmaya karar verdim. Aylarca yaşadığım şeyleri kenara koyarsak en zor aşama buydu. Olmuyorsa olmuyordur, sonuçta yaratan Allah. Benim bir müdahalem yok. Vermek isterse tüm engellere rağmen verir, istemezse her şey yolunda da olsa vermez. Bunu kabullenip hayatımdaki başka sıkıntılı bir alana kanalize oldum. Sabah akşam onunla uğraşıyorum, tek gündemim o oldu. Sanki tamamen sildim kafamdan bebek mevzusunu. Bebek videoları, resimleri vs görmemek için instagramı da kaldırdım. Kafamı meşgul eden işle alakalı çok büyük bir gelişmenin ve yoğunluğun olduğu gün hamile olduğumu öğrendim. Sizin için söylemiyorum ama benim durumum için söyleyeyim, insan kendi iradesiyle hamile kalmayacağını bilmeli, bu konu tamamen Allah’ın iradesi. ben bunu zaten biliyorum diyordum ama herkes pıtır pıtır hamile olurken kendim olmayınca tabir-i caizse beceremiyormuşum gibi bir his oluşmuştu. Nasıl mevsimler niye böyle, bahar niye kıştan sonra diyemiyorsam neden her şey normalken bebeğim olmuyor da dememeliyim. Bu benim kendi fikrim. Umarım en rahat olduğunuz, en hazır hissettiğiniz, en hayırlı vakitte bebek müjdesi alırsınız. Bu süreçte kendinizi yıpratmayın. Kafanızdan atınca olur diyorlar şimdi, aynen diyorum ☺