Merhaba herkese ☺️ 14 gun once sezeryan ile dogum yaparak 3705 gr 54 cm’lik oğluma kavuştum 🙏🏻 herkes dogum hikayesini paylaşıyor biliyorum çooook merak ediliyor ancak ben baska bir noktaya değinmek istiyorum. Yine de önce kendi doğumumdaki tecrübeme dayanarak dogum hakkında bazi tavsiyeler vermek isterim:
DEPEND!!! Mutlaka ve mutlaka almanız gerekiyor, ben burada yazılanlara bakarak bir paket almıştım ancak kanama miktarının o kadar fazla oldugunu bilmiyordum. Sonrasında 1 paket daha bitirdim. L beden almanızı tavsiye ederim dikiş yerini sıkmamasi icin.
KAYISI KOMPOSTOSU: Sezeryan sonrasi hic gaz problemi yasamamami sanirim buna borcluyum.
İLK AYAGA KALKİS: Bunu özelikle yazmak istiyorum ki benim yaptigim hatayi yapmayin. Sizi yurutmek icin geldiklerinde yatakta once oturur halde pozisyon aliyorsunuz. Ve karsiya dumduz bakarak kalkmak gerekiyor. Ancak benim karşımdaki duvar asimetrik ve bana yakin seviyedeydi, ona dogru bakarak kalktığım icin inanilmaz basim dondu gozum karardı. Sonraki denememde diger taraftaki daha uzak ve duz duvara dogru baksrak kalktım daha az sorun yasadim.
Sezeryan dogumla ilgili daha soylenecek cok sey var ama en onemlilerini yazmak istedim. Ve anneler ah annelerimiz… O gece hem bana hem bebegime bakti, basim döndüğünde, bayılacak gibi oldugumda kocaman sarildi bana, tuvalete goturdu pedimi degistirdi… ah diyorum… haklari odenmez…
Simdi gelelim en önemli konuya!!! Çoğumuz bundan hic haberdar degiliz çünkü hakli olarak aklimiz hep doğumda… Oysa EMZİRME diye bir sey var ki oyle kendiliginden olmuyor…
Sezeryan dogum sonrasi bebeginiz aglarken kalkip kucaklayamamak onunla ilgilenememek inanilmaz zor bir durum…
LÜTFEN bebeğinizi sık sık kucaginiza versinler.
Benim sutum 3.gun geldi… Ve göğüs ucum olmadigindan emziremedim… Zaten ilk 3 gun kendi agrinizla ugrasmak zorunda kaliyorsunuz. Bu surecte bebegin cogu ihtiyaciyla annem ilgilendi. Az once gogus ucum olmadigindan bahsetmistim. Hastanedeki hemsire silikon göğüs ucu önerdi, denedim ancak kayıyor yine emziremedim.
Sütümü sagip kasikla verdim hep. (Bu arada ben de Mochi almıştım ancak o akan sutu toplamak icinmis, malesef kullanamadim, aventin elektrikli pompasıyla sütümü sağabildim.) Kasikla beslemek hele ki geceleri o kadar zor ki 🥺
Cocuk doktorumuz bebekle sadece benim ilgilenmemi, asla ve asla baska birinin kucagina dahi vermememi tembihledi. Aramizdaki bag bu sayede kuruldu, o bana alisti ben ona… Emzirme nasil olur, tutus nasil olmali dunya kadar kitap okumus olsak da oyle kolay olmuyormus… Zamanla ona alistikca onu dogru tutmayi ve emzirmeyi ogrendim. Pes edip emzik/biberon da verebilirdim… Sutumu sagdikca göğüs uçlarım cikti ve simdi zor biraktiriyorum memeyi… Bir göğüs ucum süt kabarcığı oldu aglaya aglaya emzirdigimi bilirim daha dün…
Benim hikayem boyleydi, cok uzun oldu farkindayim ama yardimci olmak istedim.
Lütfen emzirme konusunu bosvermeyin, inanin dogumdan daha bile onemli ve bence zor 😢 hepinize kolay dogumlar ve sorunsuz emzirmeler diliyorum! 🌸