Merhaba annelerimiz ve anne adayları 💛
28 Ağustos’ta ben de anne oldum😍 Öncelikle tüm annelere güzel bir hamilelik süreci ve kolay bir doğum diliyorum. Bu postu açmak bir süredir aklımdaydı fakat tahmin edebileceğiniz gibi ancak fırsat bulabildim. Yazacaklarım uzun olabileceği için özet geçeceğim fakat detaylarını merak edenler sonuna kadar okuyabilirler. Başlıkta ismi geçen doktoru KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM. Lütfen doktor seçimlerimizde dikkatli olalım. Aksi halde benim gibi yarı yolda kalabilirsiniz.
Bizim için her şey 2019 yılında başladı. Temmuz ayında plansız gebe kaldıgımı öğrendim. Ağustos ayında sağlıklı devam etmeyen bu gebeliğim kürtaj ile sonlandırıldı. Kürtajımı Cüneyt Genç yaptı. Fakat biz deliler gibi bebek sahibi olmak istedigimiz için Kasım ayında tekrar gebe kaldım. Düşük ve kürtaj sürecimi bildiği için yine Cüneyt Genç’e gitmeyi tercih ettik. Buraya kadar gerçekten de bir problem yaşamadık. Tüm bu süreçlerde, bu doktor hakkında gazete ve tvlerde çıkan, sizlerin de eğer google a adını yazarsanız görebileceğiniz bazı olumsuz haberleri okuyup görmüş fakat çok da üzerinde durmamıştım. Ne yazık ki bunları dikkate almam gerektiğini sonunda öğrendim. Konuyu dağıtmadan devam edeyim. Tüm hamilelik sürecim boyunca çok bir sıkıntı yaşamamakla birlikte kendisinin bizimle çok da ilgilendiğini söyleyemeyeceğim. Zira tetanoz aşısını bile ben araştırarak kendisine “bunu yaptırmam gerekir mi?” şeklinde sorarak hatırlattım. Bunu bile atlayacak derecede rahat tavırlar sergiledi. Bu şekilde, bir şekilde 37. Haftaya geldik. O gün yine ultrasona girdim ve odasına geçtik. Muhtemel doğum tarihim 25 Ağustos’tu. Bir anda eşimle bana 22-29 Ağustos’ta tatil planladığını söyledi. Biz büyük bir şok yaşarken “bunu size söyledik” gibi aklımızla dalga geçen cümleler kurmaya başladı. Baktı ki o şekilde olmayacak “sizi unutmuşuz herhalde” gibi korkunç cümleler kurdu ama en korkuncu acaba bebek ölür kalır diye mi düşündük demez mi!!! Güya kürtaj sürecim dolayısıyla bu bebeğimin yaşamasına da şaşırmış beyefendi! Biz o şokla peki ne olacak biz ne yapacağız diye çaresizce sorduğumuzda, gayet gevşek bir şekilde Ahmet Bey var Mehmet Bey var vs. vs. sizi onlara emanet ederiz” dedi. Bir de üstüne, “biz kadın doktorlarla pek anlaşamıyoruz.” demez mi!! Arkadaşlar soruyorum, siz bu şahsa canınızı emanet edebilir misiniz?
Potansiyel homofobik, cinsiyetçi, laubali, gevşek ve hipokrat yemini tartışmalı bu şahıstan bir doktor olarak uzak durmanızı ve yakınlarınızı uzak tutmanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde benim gibi son dk yarı yolda kalabilir 37. haftanızda çaresizliği iliklerinize kadar yaşayabilirsiniz.
Peki ne mi yaptık? Muayenehaneden çıkar çıkmaz Doç. Dr. Ümit Korucuoğlu’nu aradık ve sağolsun bizi geri çevirmedi. Doğumumu da o gerçekleştirdi.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin ki herkes okuyabilsin. Tekrar tüm anne adaylarına su gibi kolay hamilelik ve doğum diliyorum.
Sevgiler💙