Doğum hikayelerini okurken, yazmak bana da nasip oldu çok şükür. 🤲🏻
Esenler medipol hastanesinde gerçekleşen doğumum aslında plansız oldu. Biz normal kontrole gittik. 39+2 dik. Nst de bebeğin Hareketleri iyi değildi 2. Kez istediler yine iyi gitmiyordu. Serum alıp tekrar nst ye girdim ve normal doğum için yatış kararı alındı. İki parmak açılmam vardı sadece doktor ve ebe ilk doğum olduğu için 24 saat suni sancıya maruz kalabilirsin zorlu bir süreç olacak ama pes etme diye konuşmalar yapıyorlardı. Bu arada hala nst ye bağlıyım ikinci serumu alıyorum bebek Hareketleri düzelsin diye ayrıca yavaştan suni sancı da verilmeye başladı.. 2 saat sonra 4 cm açılmam oldu ve çok iyi gittiğimi söylediler böyle giderse 5 saate doğurursun dedi ebe. Lakin minik kuşum hala iyi değildi. Ebeye sordum ne olmuş olabilir de Hareketleri yavaşlamış olabilir diye. Bebek kakasını yemiş olabilir, kordon dolanmış olabilir, biz bunları ultrosonda göremiyoruz yada hiçbir şey yoktur strese girmiş olabilir dedi. Daha sonra doktorum gelip suyunu patlatıcam dedi sancı geldiği an suyumu patlatıp ıkınmamı söyledi. Beni doğumhaneden normal odaya aldılar suni sancı ile birlikte tabi öncesinde lağman yapıldı. 1 saate yakın daha suni sancı çektim ve bebek Hareketleri hala kötüydü. Doktorum gelip daha fazla sancı vermenin anlamı yok bebeği riske atmayalım sezaryen yapalım dedi. Ben de olur dedim çünkü bebeğim daha önemliydi. Genel anastezi istediğimi söyledim ama koronadan dolayı ciğerlerine işlem yapamayız dediler ve spinal sezaryen oldum. Ben çok panik olduğum için serumuma uyku yapıcı bir ilaç daha verdiler ve ben uyandığımda kızçem doğmuş, ağlıyordu 😍 daha sonra beni toparlayıp odaya çıkardılar.. Çok şükür bebeğimde bir sorun yokmuş sanırım strese girmiş 😄 Şuan 7 günlük olduk 👼🏻 Mutlaka ağrı sızı çekiyorsunuz ama sonun da diyorsunuz ki iyi ki doğurmuşum 🥰 ALLAH olmayan ve isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah..
(kısa kesmeye çalıştım 🤭)