Ozlemmmmm 24 haftalık gebeyım sadece ılk haftalarımda bır kere kan tahlılı yaptılar (2'lü ve 3'lü test dışında)... Kendimi sürekli halsiz yorgun hissediyorum yüzümde çok fazla solgun sadece demir ilacı kullanıyorum bir vitamin eksikliği mi var diye düşündüm. Sizler ne kullanıyorsunuz, hangi haftalarda tahlil yaptırdınız? Sağlık ocagına gidip istesem yaparlar mı? Vitamin kullanmayan var mı?
Sabrszanne3535 Ozlemmmmm hamileliğimin en başından beri her ay kan tahlili yaptırdım vitamin de kullanyorum tiroid hastasıyım kanıma d vitaminine falan bakıldı doktprunz yonlendirmedimi sızı kan ilaci kullandığınz halde halsizlik varsa ilac az geliyordur vitamin ilaci kalsiyum falan vermedimi doktorunz
Arya92 Ozlemmmmm benim.kendi.doktorum 28.haftada tam kan ve idrar tahlili istedi.onun haricinde tiroid olduğu için heray tiroidlerime baktirdim.saglik ocağına gitsen istesen yaparlar .ama doktorunun 27-28.haftada istemesi lazım.doktorum bir de doğumdan önce tahlil isteyeceğim.ozamana kadar istemeyecegim dedi
ipeksfr Ozlemmmmm vitamin kullanmıyorum demir ilacı kullanıyorum sadece. Ama her ay randevumdan önce sağlık ocağına gidip aylık rutinleri yaptırıyorum doktorumda yorumluyor. Sağlık ocağına gidip söylersen bi çok şeye bakarlar. Tiroilerine, b12 ye kan değerlerine şekerine baktır cnm aklıma gelenler bunlar. Ama sağlık ocağıda baktırr gerekli olanlara
Heather Ozlemmmmm doktor istemese bile ben her ay sağlık ocağına gittim ve kadın doğumcu hemogram vitamin hepsini istedi diyerek tahlil yaptırdım. Sonra o sonuçları da dr a sağlık ocağı kan tahlilleri diye gösterdim. Sağlık ocakları bakabiliyor vitamin artık aile hekiminizden bu şekilde isteyebilirsiniz🙂
Ozlemmmmm Sabrszanne3535 hayır sadece demr hapı ve balık yağı kullanmamı söyledı ama balık yagını kullanamıyorum. demir hapı dışında bişey yok yanı
Arya92 Ozlemmmmm ben vitamin hiç kullanmadım canım doktorum vermedi yediklerine dikkat et dedi.12.haftadan beri gyneferon demir hapı ve caldevit d vitamini kullanıyorum.magnezyum vermişti onu kasılma olursa iç dedi onu kendim duruma göre kullanmaya başladım Balık yağı takviyesi de balık yiyorsun gerek yok dedi .balık sezonu kapandığı ve son 3aya girdiğim dönemde içmeye başladım onu da.tahlilden sonra demir hapının ikiye cikartti sadece
Katre Her ay sağlıkocagında kan degerlerıne baktırmanı tavsiye ederim. B12,tsh,calsıyum,dvit,demir ve enzimler rutin takipte olsa rahat edersin. Bunu doktorundan bekleme kendın takıbinde ol
Sabrszanne3535 Ozlemmmmm onun yerine haftada 2 kere balık yemeyi oneriyolar😊bende kullanıyorum bulantı yapiyo ama zorla içiyorum😊
Ceylandeniz Canım valla doktor kan tahlili istedi bi iki kere ama onlarda neye bakılıyor ben bilmiyorum. Decavit verdi. Doktor yönlendiriyor biraz. Hangi değerler için istiyor ona bakmadım. Bir şey demedi, normal olsa gerek. Sanırım doktora sorsan daha iyi olur
Hamdos Ozlemmmmm ben 3 aya kadar folik asit kullandim o cok iyi zaten doktor gereken tahlilleri yapiyor kanda hersey cikiyor ona gore ilac veriyor
Mystery89 Ozlemmmmm canım saglık ocaklarında vitamine bakmıyorlar sadece kansızlıga bakıyorlar, doktorundan iste vitaminlerine bakılmasını bende öyle halsizim 22.haftadayım d vitaminim ve b12 düşük çıktı vitamin desteği verdi ayrıca kan ilacıda kullanıyorum12. Haftadan beri
Ozlemmmmm Mystery89 cok erken baslamassin kan ilacina ne guzel ben 20. Haftada basladik gunde 1 tane kullandim sanirim artirmam lazim tabi once tahlillerimi yaptirayim canim cok sagol