Sonunda bende doğurdum☺️ Doğuramıyorum diye post açmıştım şimdi bebeğim 28 günlük zaman öyle hızlı ki her anınızın tadını çıkarın💙 Burda o kadar çok doğum hikayesi okudum ki hepsinden ayrı ayrı tecrübe ve tavsiye edindim o yüzden biraz uzun olucak ama doğum hikayemi sizlerle de paylaşmak istedim☺️ Öncelikle belirteyim zor bir doğum oldu ben etkilenirim diyen arkadaşlarımız okumasın fakat şunuda belirteyim tüm o zorluğa rağmen yine tercih edeceğim doğum normal olurdu💙 hamileliğim ilk 3 ayı hariç çok iyi geçmişti çok hareketliydim 4.ayımda evide hamile yogasına basladım sonuna kadarda devam ettim yürüyüşü virüs sebebiyle fırsat buldukça yaptım evde her işimi kendim hallettim son güne kadar temizlik yaptım😄 38.haftamda sancılarım vardı ama sık değildi nst de 100 lere kadar çıkıyordu ben hissetmiyordum üstelik 2 cm de açıklığım vardı fakat bebeğim kanala girmedi bi türlü tüm o egzersizler meryem inşikak sureleri hurmalar çaylar ne ararsanız denedim yinede girmedi🤷🏻♀️ 39+3 de doğumu başlatma kararı aldık doktorumla bebeğim git gide büyüyordu ultrasonda 3750 gözüküyordu ama doktorumun dediği bu bebek kesinlikle daha büyük daha fazla beklemeyelim cümleleriydi.. 4 ağuatos sabah 7 de hastaneye gittik ve suni sancı almaya basladım ilk 3 saat çok hafifti yattım uzandım dinlendim hatta. Daha sonra eşimle beraber sancı odasına geçtik doktorum geldi ve alttan muayne etti açıklığım ilerlememişti şimdi aşağıdan uyarı vericem canın yanabilir dedi ve herşey o noktadan sonra başladı naptı bilmiyorum ama hem canım acıdı hem de o uyarıdan sonra feci şekilde suni sancı ağrısı hissetmeye başladım dayanılmaz bi ağrıydı hissettiğim ama herkeste aynı etkiyi aynı ağrıyı göstermiyormus suni sancı bunuda belirteyim o yüzden kendinizi korkutmayın.. Sancıyı çekerken ben ağladıkça eşimde ağladı odada yürüdüm çömel kalk hareketleri yaptım yatmak çok zordu çünkü.. Saat 3 e kadar o ağrıyı çektikten sonra epidural takıldı çünkü açıklık ilerlemiyordu ve daha ne kadar süreceği belli değildi artık dayanıcak gücüm kalmamıstı epidural takıldıktan sonra çok rahatladım ağrım kesildi dinlenme fırsatıda buldum bu esnada suyum geldi ama hala açıklık 3 cm di doktor birkaç saat sonra suyumun kalanı patlattı ve o patlatmadan sonra tekrar ağrı hissetmeye basladım yerimde duramıyordum resmen ebe gelip baktı açıklık tam dedi doğumhaneye götürdü o an beni inanılmaz bi korku sardı ben çok korkuyorum yapamıycam demeye basladım😄 sanki daha fazla içimde tutma sansım varmıs gibi😄 ebe ve eşim beni telkin etmeye çalıştı doğumhaneye girdim ıkınmaya basladım hissiyat geldikçe ama bebeğim tam aşağı indiği sırada ıkınma bitince geri kaçıyordu resmen sıkıştı çocuk kanala saçları gözüküyordu ama inmiyordu bir türlü tam 1 saat ıkındım doğum hanede ama inatçı oğlum ısrarla inmedi doktorum geldi ebe ben sana yardım edicem beraber yapıcaz dedi yardım edicem dediği karnıma bastırmak 🤦🏼♀️ ıkınma ile beraber 4 5 kere karnıma bastıra bastıra çıkardılar oğlumu öncesinde doktorum yağlarla masaj yaptı iyice rahatlattı o yolu.. Karna bastırma olayı en kötüsüydü malesef artık yalvardığımı hatırlıyorum nolur alın dayanamıyorum diye.. Son bastırmada kafasının çıktığını hissettim inanılma bir histi sonra doktor biraz bekletti tekrar ıkın dedi bir anda vücudu çıktı kucağıma verdiler ve o an herşeye değerdi bütün acım biranda kesildi inanılmaz bir rahatlama çöktü oğlumu kucağıma verdiler mutluluktan ağladım onun yüzünü görmek çıkışına tanık olmak o çıkışı hissetmek tarif edilemez duygulardı 💙 ultrasonda 3750 gözüken oğlum 4400 kg 53 cm doğdu çok kilolu olduğu için kanala inememiş meğerse🤦🏼♀️iç dikişim 3 tane dış dikişim 6 7 tane vardı ama dış dikişimin sebebi alt bölgede 2 damarım parmak kalınlığında şişmiş ve doktorum eğer es kaza kesik atsaydım kanaman bile durmazdı ameliyata kadar giderdi dedi damarların üzerindeki deriyi dikti damarların bu hale gelmesinin nedenide bebeğin yaptığı baskı.. 2 doğumumun çok riskli olucağını söyledi tabi bu noktada doktor seçiminin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha anladım doktorum normal doğum yanlısı ve çok profesyoneldi.. Doğum sonrası çok şişliğim oldu 1 geve boyunca buz koydular 1 hafta boyunca oturmadım rahat kalkamadım 3 gün boyunca dusa bile eşimle girdim 1 hafta sonra çok daha iyiydim toparladım çok şükür şimdi 28 günlük olduk ☺️
Gelelim tavsiyelere
✔️Hamileliğinizde sağlığınız el veriyorsa olabildiğince hareketli olmaya çalışın bunun artısını mutlaka görüyorsunuz iç dikişlerimin az olmasının nedenin bu olduğunu söyledi doktorum ve rahmim çok çabul toparlandı
✔️Kiloyu aşırıya kaçmadıkça kafanıza takmayın 14 kilo almıştım 11 kiloyu 1 haftanın sonun da vermiştim bana şuan 3 kilo kaldı
✔️Hamileliğim boyunca bebek kilo alsın dşye çaba sarfetmedim ama sağlıklı beslendim doğal beslendim beyaz ekmek un hamur işi şeker en az seviyedeydi
✔️Hastanede yanınızda kalan kişi size destek olucak soğuk kanlı ve yanınızda rahat hissettiğiniz kişi olmalı eşim bana çok büyük destek oldu özellikle sancı anlarında.. Bence bu ana eşler kesinlikle tanık olmalı eşimin bakış açısı değişti o şekilde gördükten sonra
✔️Depend ve lohusa peki 1 er paket mutlaka koyun doğum sonrası çok kanamam oldu özellikle depend çok büyük kolaylık heöen yırtıp yırtıp attım
✔️2 çift pijama 1 gecelik koymustum gecelik keske 1 tane daha koysaydım dedim gevelik büyük rahatlıkmıs kontrol pansuman vs için geldiklerinde büyük kolaylık oluyor tabi tuvalete giderkende
✔️Bebek için 10 lu set 2 tanede 5 li set koymustum 10 luyu ve 1 tane 5 liyi kullandık altını değiştirirken tuvaletini yaptı o yüzden kirlendi kıyafetleri yanınızda birkaç çift olsun o yüzden
✔️Doğum sonrası kabız olmamak çok önemli o yüzden yanımda evde hazırladığım kayısı nektarı vardı onu tükettim bol bol yanınıza bu tür şeyler koyabilirsiniz
✔️Bebeğinizin kıyafetlerini çok küçük almayın özellikle iri gözüküyorsa almayın bizim kıyafetlerimiz küçük gelmeye basladı bile
✔️Doğumdan hemen sonra bebeğim emmeye başladı sütümde geldi fakat daha ilk günden göğüslerim yara oldu ve gümüş kapaktan başka hiçbirşey fayda etmedi şiddetle tavsiye ediyorum👍🏻
✔️İlk 3 gün sütüm çok azdı bebeğim doymadığı için ağlıyordu birde sarılık olduk🤦🏼♀️ sütümü arttırmak için bestlak damla boza bol meyve ve komposto tükettim çokta etkisini gördüm tavsiye ediyorum👍🏻
✔️Doğumdan korkmayın bende çok korktum çokta zor oldu doğumum eşim 2.çocuk istemiyorum demeye bile başladı😄 ama ben yine olsa yine o ana tanık olmak isterdim Rabbim çektiğimiz acıları günahlarımıza kefaret saysın insallah 🤲🏻
💙Çok uzun oldu ama uzun hikayeleri hep çok sevdim o yüzden yazmak istedim umarım bekleyen tüm anneler sağlıkla kavusur bebeklerine 🤲🏻
🌸Sormak istediğiniz yada merak ettiğiniz şeyler olursa cevaplamaya çalışırım❤️