Kızlar fazla detaya girmek istemiyorum ama doğum hikayesi de detaysız anlatılmaz ki 🙈 Muhteşem bir deneyim ! Hele bir de ilkse 🤗Şimdiden özrümü diliyorum ve başlıyorum.Tam 5 gün önce doğumumu özel bir hastanede yaptım,doktorum devlette olsa orda yapardım,kadına sevgim çok yüksek,doktoru sevmek çok önemli😍Doğum 40.haftada oldu ancak ben de doktorum da son ana kadar normal doğum taraftarıydık.Sonuçta o doğuma o sisteme uygun yaratılmışız.Benim cimcime kızım maalesef bir kere bile baş aşağı olmayıp hep makat geliş takıldı karnımda😁Annesi gibi asi olcak♥️Özel sağlık sigortam vardı ancak bu sigortaya 2 tip doğum dahildi(epidural normal ve genel anestezili sezaryen),epidural veya spinal sezaryen ekstra ücret gerektiriyordu.Ben de doğuma son bir hafta kala sezaryen olcağımı kabullenip genel anesteziliye odaklanmıştım ancak doktorum ameliyat günü anestezinin bebeğe geçtiğini ve benim geç uyanabilceğimi söyleyince epidural sezaryene karar verdik(önce ekstra para mı alıyor acaba doktorum dedim içimden ama hepsinde aynı ücret alınıyormuş).Hiç planda yokken enteresan bir doğum beni bekliyordu😮Ameliyathaneye girene kadar heyecan ve kaygı vardı ancak girdikten sonra çıkmak istemedim,tövbe Yarabbim🙈😂Önce oturduğum sedyede iyice öne eğildim(hemşire yardımıyla),bir uzman önce belime anlık soğuk his veren bir şey sürdü(omurga kemiğinin alt kısmına)ardından iğne vurdu ama hiç hissetmedim.Sonra aşağı doğru yayılan o sıcak his muhteşemdi ya😍Çok hoş oldum insanı bi gevşetiyor.Bacaklarımı kaldırıp yatırdılar artık hissetmiyordum ve ayak uyuşur ya en son o karıncalanmayı hissettim ve hiç rahatsız etmiyordu.Sonra başımda bi hemşire hep beni kontrol etti doktorumla yardımcısı başladı benle sohbete bir yandan müzik çalıyor😍Espriler sohbet muhabbet bi yandan hemşire her işlemi açıklıyor birazdan mide bulantın olabilir çünkü rahim toparlayıcı verdim seruma ama sakın korkma önlemi alcaz dedi ve ben inanılmaz soğukkanlıydım.Evet o bulantı ve hatta yüzümde ellerimde uyuşma oldu tansiyon düşüklüğü geldi ama hemen başka bir şey kattılar seruma ve cin gibi oldum😄Doktorum ve tüm ekip bana ne kadar rahat ve soğukkanlı bir gebesin hayran kaldık diyip teşekkür ettiler derken kızımı yanağıma koydular😍🙏🏻Bütün bunlar 10-15 dk anca sürmüştür ve tüm operasyonu uyuşukken sadece vücuduma yapılan bir masaj gibi hissettim🙈Bebeğimi ters pozisyondan dolayı baya çekmekle uğraştılar önceden çekcez şimdi sakın korkma dediler ve evet hissettim çekmelerini ama hiç acı olmuyor sadece hani biri sizi tişörtünüzden çeker ya öyle😊Derken bitti mi ya dedim bu muydu ama hep ayıktım.Ekibe çok çok teşekkür ettim hoş sohbetleri için bi kahve eksikti yani ve çok sakin olmak gerekiyor kızlar,o zaman hiç büyütüldüğü gibi olmadığı anlaşılıyor.Kızımı görünce herkes gibi ağlamadım ama büyülendim♥️Sonra tüm ekiple bebeğimi de karemize ekleyerek selfie çektik ameliyat anında🙈Ameliyat sonrası 2 gün hastanede kaldık.Serumdan verilen antibiyotik ve ağrı kesiciler sayesinde zaten bir kere ağrı yaşamadım.Ben de dandik bir apandisit dikiş izi vardı kasığımda doktorum kendisi ben söylemeden ordan itibaren estetik dikiş yapmış.Şu an hala dikişin üzerinde su geçirmez bant var,duş alabiliyorum(3.günde başladım)Yorulunca ve bebeği tutunca karnıma değince ağrım oluyor ister istemez o zaman da ağrı kesicimi alıyorum anında kesiyor.Adet kanaması gibi kanama oluyor ama sadece ilk gün biraz yoğun sonra hafifliyor.Ameliyattan sonraki ilk 2 gün alttan gaz çıkarmak önemli eğer çıkmazsa dikişlere zararmış ama ben hiç çıkarmadım sadece büyük tuvalete çıktım ve sıkıntım olmadı.Sezaryen olanlarda değişik bir gaz sancısı oluyor sadece o da sağ omuzda kulunç kas ağrısı gibi bir tek o rahatsız ediciydi ağrı kecisiyle geçiveriyor bir de sıcak su torbası👍🏻ilk gün çok dik yürünmüyor ve yataktan ilk kalkışta iki koluma hemşire girip yürüttüğünde yere bakma dedikleri halde alışkanlık ya baktım ve anında başım dönmüştü ama bayılmadım benim gibi yapmayın👍🏻Saatte bir yürüyüş yapmam söylendi ve odanın içinde çok yavaş da olsa hep yürüdüm kızımı emzirmek kucağıma almak zordu ama hep eşim verdi zaten.Benden bu kadar kızlar harika bir deneyimdi ve kızıma bak bak doyamıyorum♥️Herkese sağlıkla kolaylıkla bebelerine kavuşmayı diliyorum🙏🏻Tüm sorulara açığım.