Ffc2224 Hhanim onu bilmiyorum benim kan tahlili hormonlarımda sıkıntı anormal durum cıkmadı doktor altan muane edince pcos oldugumu söyledi
Hhanim Ffc2224 ben ilk bekarken ogrenmistim o zaman alttan bakamadığı icinkarindan bakarak teshis koymustu sonra tahlil yapıldı testesteron yuksek cikmisti 😞
Hhanim Mom36 kan tahlili de yapildi mi bazilarinin hormonlarindan kaynakli oluyormus sanirim.benim hem tahlilde hem ultrasonda çıkmıştı
Ffc2224 Hhanim hormon değerleriniz yüksek değilse cok fazla pcos cokta önemli sıkıntılı bir durum değil cünkü nerdeyse o kadar cok var ki etrafımızda pcos
Hhanim Ffc2224 evet öyleymiş 😞 valla ileri falan demediler ama cok sinirlilik, sivilce, bi kac ayda bi adet olma, zor kilo verme ama cok kolay alma ve sac dokulmesi sorunu yasiyorum yani tum olumsuzlari mevcut maalesef
Ffc2224 Hhanim ay üzüldüm sizin adınıza ben aksıne baya zayıftım kıllanma hiç yok hatta sarısınım diye normaldede tüylerim yok denecek kadar az sivilcede cerez yedikten hemen sonra cıkar normalde oda yok ama düzensizlik hep vardı bekarkende evliykende 50,60 günde bir oldugum oluyordu
Ffc2224 Hhanim maalesef hatta bana doktor bebeğimin cinsiyetini kız söyleyince direk aklıma ondada pcos olacagı geldi 😅
Ffc2224 Hhanim inşallah bakalım sonradam dedi erkek bebek ama kızım olurda bir gün ondanda olursa oda bunlarla ugrassın hiç istemiyorum tabi hersey allahtan
Pcoslubiranne Mom36 Pcos(Polikistik Over Sendromu yani yumurtalık tembelliği) sonradan çıkmaz ve kaybolmaz yani düzelmez.Genetik değil doğuştan gelir.Etkisi azalır ve artar.Kilo alırsın karın bölgen yağlanır adetlerin düzensizleşir.Kilo verirsin hareketlenirsin etkisi azalır ve adetlerin düzene girer.Yaşam biçiminde değişiklik olmalı ki etkisi artmış.Adetin 3. Günü verdiğin hormon testinde pcos olduğun anlaşir.Ya da ultrasonda pcos görünümü olmalıdır.Yani kistlerin vardır.
Mom36 Pcoslubiranne adetin 2. Gunu hormon testi vermistin normal dedi doktor. Ama bu düzensizlik niye bilmiyorum
Ffc2224 SumayyaColak merhaba benim eşimde doktor dahiliyedeki doktor arkadası 6 tüp falan kan aldırdı bütün degerlerime baktırdı vitamin olsun hormonlar olsun cok şükür hepside normal cıktı ama tek tek isimlerini hatırlamıyorum suan
Mom36 SumayyaColak ben hamile degilim şu an. Ama 25. 30 gun çook yoğun kanamam oldugu için kansizlik fln cikti. Birsuru degerlerim düsük çikmisti. En son kan tahlili yaptirmistim yine. Onun disinda hormon testi yaptirdim ama normal demisti doktor. Çookk kex ultrason ile bakildi herhangi bir sey cikmadi
SumayyaColak Mom36 ben yeni evliyken adet günüm biraz gecikse kayınvalidem hemen doktora gidelim derdi giderdik pcoslusun şu sun busun demeden gebelik yok al adet söktürücü iç adetin gelsin derdi doktor Ben sonradan kendim gidince iyi bi doktor denk geldi bana tek tek anlattı