Merhaba kızlar öncelikle bebek sahibi olmayı ben değil eşim cok istiyordu cocukları cok seviyor 2 yıllık evliyiz düğünümüzden 6 ay sonra bebek için korunmayı kestik 6, 7 ay korunmadık ama her ay adet oluyordum eşim 18 yasında varikosel ameliyatı olmuş ondan dolayı hastaneye gittik kontrole ve sperm sayıları düşük çıktı doktor 3 aylık bi tedavi verdi ve ilacları sigorta karşılamıyordu 15li hap 165 tlydi 15 gün gidiyordu o ilaç 3 ay bu ilaçları kullandı eşim ve ayrıca bende de polikistik over var doktor geç olur bi sene iki sene anca dedi ve tesadüfen bi gün kontrol amaclı doktora gittim adet tarihime 4 gün vardı yani adetim geçmemişti henüz kontrolde doktorum rahim duvarında kalınlaşma var gebe olabilirsin hemen kan bakalım dedi ama olmuyo diye o kadar odaklamışım ki kendimi adetim geçmedi daha 4 gün var dedim belli olmaz bu işler dedi kan verdim Allahım o kan sonucu 1 saat bana 1 yıl gibi geldi elim yüreğimde geziyorum 1 saat geçti sonuc cıktı ve doktor pozitif gebesin dedi kulaklarıma inanamadım şok oldum bi yandan sevinç bi yandan şaşkınlık eşime söylemedim sürpriz yapmak istedim gidip bebek ayakkabısı aldım hediye paketi yaptırdım akşam eşim iş yerime geldi beni almaya paketi ona verdim açtı patikleri görünce şaşkına döndü inanamadı gerçekten mi diye baya bi sayıkladı :) öyle böyle derken 9 ay geldi çattı 40 haftama kadar bebeğim kanala inmedi 37.haftadan itibaren her hafta çatı muayenesi oldum hiç açılma olmuyordu en son doktorum 41 haftaya kadar bekleriz gelmezse sezaryan dedi tamam dedim 40+2de salı akşamı kasıklarıma tarif edemiceğim şekilde ağrılar girip cıkmaya başladı dakıka tuttum 10 dakıkada bir sürekli gelip gidiyordu o akşam sabaha kadar bekledim sabah saat 6da uyandım baktım sancım 5 dakıkada bire düşmüş yine evde bekledim duşa girdim belime sıcak su tuttum o iyi geliyordu saat 10 oldu artık duramıyordum eşimi uyandırdım hemen hastaneye gittik doktor muayene etti aşağı inin ebe tuşe yapsın bi bakalım dedi ama sancım o kadar fena ki yerimde duramıyorum eşimde acılması yoksa sezaryana alın artık cok ağrısı var dedi doktorda ebe bi görsün oyle konusuruz dedi aşağı indim ebe muayene etti 6 cm acıklığın var doğumun başlamış cogu sancını evde cekmişsin zaten sezaryana girme artık acıklığın gayet iyi dedi eşinle bi görüş dedi eşimle konuştuk tamam dedim normal doğurucam ben eşim hrmen yatış işlemlerini yaptı beni odama aldılar üstümü giydirdiler ebem geldi yere eğilip kalk çömel sancı geldikce dedi onları yapmaya başladım 1 saat sonra tekrar geldi tekrar alttan baktı ve 7 cm olmuştu suyumu yatakta patlattı altımı bezlediler ve cok hafif suni sancı verdiler asıl o suniden sonra bende film koptu cok suni almadım bir saat aldım ama cok aşırı ağrımı arttırdı son 1 saatte artık kafamı duvarlara vurmaya başlamıştım sancı resmen 1 dakıkaya düşmüştü ebe geri geldi tekrar acıklık 9 cm tamamdır dedi ve yatakta beni ıkındırmaya başladı hadi ıkın birazdan dogumhaneye geçicez diye orda beni hazırladı sürekli kakanı yapar gibi ıkın dedi ebeyi dinledim hep ve sonra doğumhaneye gittik doktorum geldi ordada ebeyi dinledim ıkın dedikçe ıkındım ama artık bi yerden sonra gücüm bitti cünkü doğuma gelmeden bir yudum su bile içmeden geldim sezaryana girersem diye gecede giç bişey yememiştim pilim bitmişti yani artık ıkınamıyorum dediğim anda inanılmaz bi baskı oldu makatımda kakam geliyo galiba dedim ebe lavman yaptık ya kakan değil o bebek geliyo saçları gözüktü bak ıkın dedi ıkındım iki üç kez daha içimden sanki bi balık kaydı cıktı ve bebek gerçekten cıktıgı an bütün sancı ağrı hepsi geçti sanki iki dakıka once ağrı ceken ben değildim bebeğimden sonra da hemen plasenta da cıktı bebeğimi üstüme koydular kordon kesilmeden hemen ağlamaua başladı ve üstüme koydukları anda kakasını yaptı üstüme 😂 onu temizleye aldılar benimde dikişlerim başladı bana iki tane uyuşturma iğnesi yapıldı ama yinede etki etmedi bana dikişte cok zorlandım doğum daha kolay geldi bana iğneyi çok hissettim ama dayandım nitekim doğum sancısı cektim diye kendimi teselli ettim hep tek kötü yanım yırtığım oldu oda bebek son anda cıkarken bana ıkınma tut dediler ben tutamadım ve kızımın omuzları genişti ondan kaynaklı oldu 12 de yatışım yapıldı saat 3te doğurdum 3 saat içinde bitti doğumum. Sonrasında bebeğimi emzirmeye getirdiler asıl olay şimdi başlıyodu göğüs uclarım hiç yok bebek alamadı zar zor tutturduk emdi biraz biz sütü aldı sandık ama hiç sütüm inmemiş meğersem ve bebek akşama doğru uyanmamaya başladı meğersem sütüm gelmediği için kan şekeri baya düşmüş mama alalım dedik yoğun bakım doktoru mamaya izin vermedi ve yoğun bakıma aldılar bebeğimi ertesi gün ben taburcu oldum bebeği yoğun bakımdan cıkarmadılar kan şekeri dengelenene Kadar burda kalacak dediler eve gittik stresten üzüntüden sütüm iyice tamamen çekildi sağmaya çalışıyoruz üç beş cay kaşığı anca cıkıyodu iki göğsümden ne kadar olsa kardır dedik bi hafts boyunca sağdık hep götürdük hastaneye ve o süt cocuga yetmedi tabi yoğun bakımda mama vermeye başlamışlar biberonla eşim doktorla kavga etti biz size ilk gün mama verelim dedik izin vermediniz şimdi kendiniz mama veriyosunuz ilk gün verseydik cocuk böyle olmayacaktı diye baya tartışma oldu ve o gün eşim bebeğimin cıkısını istiyorum verin dedi resmen bebeği vermemek için her türlü olumsuzluğu saydılar yok şöyle olur böyle olur diye eşim Ben herşeyi kabul ediyorum verin cocugu dedi aldık geldik bebeği bir hafta sonunda ellerinin üstü ayaklarının altı her tarafını delik deşik etmişler cocugumun elinin üstünde 5 er tane delik var açamamışlar damarı bugün 19 günlük oldu hala o delikler geçmedi duruyo ve cocugun altını ne zaman açsam feryat figan ağlıyo bişey yapıcaz sanıyor aptamil aldık onunla beslemeye başladık bu sefer gaz sorunu başladı cocuk 7 24 hiç susmadan ağlıyor ve o ağladıkça ben susturamadıkça depresyona girdim annelik yapamıyorum bebeğimi susturamıyorum sütümde gelmiyor zaten diye kendimi atacam demeye başladım annemler araya girdi geçecek bu günler her bebekte oluyor diye gazla uğraşırken bu sefer kabız oldu cocuk kabızla uğraşıyoruz üç gündürde poposunda hafif bi kanama oldu kakası cok sert cıkıyo ve cok ıkınıp sıkınıyor yavrum sma dediler sma aldık dünden beri sma veriyorum biraz sulu hazırlıyorum zeytinyağı veriyorum inşallah sma iyi gelir bebeğime 19 gün öyle böyle geçti herkes 40 ı cıkınca oda sende düzelirsiniz diyor ümidim 40ı beklemekle geçiyo şimdilik sizlere tavsiyem eğer bebeğiniz baktınız emmiyorsa sizi hastanede doğduğı zaman lütfen doktor hemşire kimseyi dinlemeyin şırıngayla hemen mama verin cocugun şekeri düşmesin diye biz bu konuda paramızla rezil olduk resmen özelde doğum yaptım ve yoğun bakımda yatan bebek başına doktor para alıyor sigortadan yapılan serumlar tahlil hepsinden para aldıgı için cocuğumu boşu boşuna yoğun bakımda tuttular siz siz olun bizim yaptıgımız hatayı yapmayın biraz uzun oldu kusura bakmayın bütün hamilelere Rabbim bi avazda kolaylıkla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin İnşallah 🙏🙏🙏🙏🌸🌸🌸