Herkese iyi günler. Burada bir çok pozitif doğum hikayesi okudum ve her seferinde rahatladım 🥰
Ben de doğum hikayemi yazarak, bir çok anne adayına şifa olsun isterim.
Hamileliğimin ilk başında iki kez düşük tehdidi yaşadım ama genel olarak rahat bir hamilelik geçirdim.
26 agustos sabahı saat 10-00’da epidural sezeryan için hazırdım 🤓 açıkçası iğneden bile bayılan birisi olarak, ameliyathaneye giderken korkuyordum 🙈
Ve içeri girdiğimde, içeride jazz çalıyordu ve çok tatlı bir ekip beni karşıladı. Damar yolumu açtılar ve hiç acımadı. Ardından anestezi uzmanı geldi, beni yönlendirdiler ve iğneyi vurdular. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir şeydi ama acımadı. Ve ekip sürekli benimle konuştuğu için çok rahattım ☺️ ardından ebe sondayı taktı ama uyuştuğum için, hiç hissetmedim. Doktorum geldi ve kızımın sesiyle uyandım😍 sonra onu yanağıma verdiklerinde, işte nihayet kavuştuk dedim.
İnsanlar yapılanları hissettiğini söyledi ama ben hiçbir şey hissetmedim açıkçası.
Gözlerimi açtığımda odamdaydım ve yavrumu emzirdim 🥰 değişik bir kabulleniş ve teslimiyet oluyor.
Sonra ilk yürüyüş için geldiler ama başım çok döndüğünden, hemşire sonra gelirim dedi.
İlerleyen saatlerde çok kustum, ilacı bu şekilde atıyormuşum. Sonra ilk yürüyüşü yaptık ve rahat geçti. İdrarımı ilk başta yapamadım, ebeler sıcak su kompleksi yaptı ve 1 saat sonra idrarımı yapabildim.
Zaten sizi sürekli kontrol altında tuttukları için, ağrı kesici, antibiyotik serum aşamalarıyla her şey güzeldi.
Önerilerim,
Depent 1 paket yetiyor, çünkü hastane ped veriyor.
Gecelik çok rahat oluyor, en az 3-4 tane götürün, çünkü kusabilirsiniz benim gibi.
İlk yürüyüşten sonra sürekli kalkıp yürüyün, çok daha çabuk ayağa kalkıyorsunuz.
İlk emzirme saatleri kolay olmasa da, vazgeçmeyin 🤓 sonrası kolay.
Mutlaka gümüş kapak ve göğüs ucu kremi alın yanınıza, ben çok rahat ettim. Uçları hep nemli kaldı.
Şimdilik bu kadar güzel anneler, sorularınız olursa cevaplarım❤️ Allah herkese güzel doğum nasip etsin 🙏🏻